به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مجری طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای شمال کشور با اعلام این خبر گفت: امسال نیز این طرح در سطح ۱۰هزار هکتار در دست اجراست.
رضا عظیمی افزود: اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای تجهیز و نوسازی شالیزارهای شمال کشور شامل زیربخشهای مکانیزاسیون، معرفی بذرهای اصلاح شده بوده اما در بخش خاک و آب اقدامات زیربنایی انجام گرفت.
مجری طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای شمال کشور با بیان اینکه برای تجهیز شالیزارها و استفاده از مکانیزاسیون و بهبود عملیات کاشت، داشت و برداشت را آمادهسازی میشود گفت: با نوسازی و اقدامات بسترسازی، تجهیزات مکانیزاسیون کشاورزان برای انجام کار در مزارع، زمان کمتری صرف خواهند کرد.
رضا عظیمی، نبود امکان ورود ماشینآلات کشاورزی به شالیزارها، نامناسب بودن ابعاد زمین و نبود جاده برای ورود به مزارع را از نقاط ضعف شالیزارهای سنتی برشمرد و افزود: ترویج بذرهای اصلاحشده و پرمحصول، نیازمند مدیریت کشاورز در مزرعه بوده که در مزارع سنتی امکان انجام این موضوع، بسیار کم است.
مجری طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای شمال کشور، عمده آبیاری در این مزارع را نشتاک به نشتاک عنوان کرد و گفت: در زمینهای سنتی، پس از اشباع سطح بالی زمین ها، پلکانی زمینهای پایینتر هم پر آب شده و هیچ الگوی آبیاری و ایجاد نهر برای عبور آب تعبیه نشده است.
عظیمی افزود: این نوع آبیاری سم و کود زمینهای بالادست را به پاییندست منتقل کرده و موجب تجمع آن میشود. همچنین در تجهیز و نوسازی، مشکلات زمینهای سنتی رفع و دارای شبکه آبیاری و زهکشی میشوند.
مجری طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای شمال کشور گفت: اجرای این طرح، موجب ایجاد شبکه جادهای برای دسترسی به مزارع برنج شده و از سال۹۳ تا کنون ۳۷هزار هکتار شالیزارهای شمال کشور تجهیز و نوسازی گردید. امسال نیز طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای شمال کشور در سطح ۱۰هزار هکتار در دست اجراست.