به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز؛ ”ولادیمیر پوتین“ رئیس جمهوری روسیه و ”رجب طیب اردوغان“ همتای ترکیهای وی روز چهارشنبه برقراری آتش بس در لیبی از نیمه شب ۱۲ ژانویه را خواستار شدند و طرفهای درگیر را به نشستن بر سر میز مذاکره برای دستیابی به صلح ترغیب کردند.
این درخواست سران ترکیه و روسیه طی دیداری در استانبول و در حاشیه افتتاح خط لوله انتقال گاز ترکیه، نماد نزدیکی دو کشور با وجود تنشها طی سالهای اخیر مطرح شد.
ترکیه و روسیه از طرفهای رقیب در لیبی حمایت میکنند.
در بیانیه مشترکی که پس از پایان نشست سران ترکیه و روسیه صادر شد، آمده است: درگیریها در لیبی امنیت منطقه را تهدید و منجر به مهاجرتهای غیرقانونی، گسترش توزیع سلاح ها، تروریسم و سایر فعالیتهای جنایی از جمله قاچاق میشود.
لیبی از زمان سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ با بحران مواجه شده و به دو دولت تقسیم شده است. دولت وفاق ملی لیبی مستقر در طرابلس و مورد حمایت جامعه جهانی است و ارتش ملی این کشور تحت فرماندهی خلیفه حفتر در شرق لیبی استقرار دارد.
هر دو دولت لیبی از حمایتهای سیاسی و نظامی قدرتهای منطقهای و بین المللی برخوردارند، به ویژه ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی پشتیبانی میکند و روسیه از نیروهای خلیفه حفتر حمایت میکند. نیروهای خلیفه حفتر که حملاتی را در پایتخت لیبی در بهار گذشته آغاز کردند، روز دوشنبه از در اختیار گرفتن کنترل شهر سرت، واقع در ۳۷۰ کیلومتری جنوب شرق طرابلس خبر دادند.
بازیگران منطقهای با انجام مبارزه تاثیرگذار در لیبی منجر به بروز نگرانی اتحادیه اروپا شده اند. اتحادیه اروپا روز سه شنبه طرح استقرار نظامیان ترکیهای در لیبی را محکوم کرد و درباره هر نوع اقدام تشدید کننده بحران در این کشور هشدار داد.
پیامی که روز چهارشنبه توسط چند مقام بلند پایه اروپایی از جمله ”شارل میشل“ رئیس شورای اروپا و حتی ”هایکو ماس“ وزیر امور خارجه آلمان خطاب به نخست وزیر لیبی در بروکسل تکرار شد.
وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد: ما به دنبال ممانعت از تبدیل لیبی به صحنه جنگ نیابتی هستیم. لیبی نمیتواند به سوریه دوم تبدیل شود.
بنا بر اعلام منابع دولتی ایتالیا خلیفه حفتر روز چهارشنبه قرار بود با جوزپ کونته نخست وزیر ایتالیا در رم ملاقات کند.