پخش زنده
امروز: -
علاوه بر انتخابات پرحاشیه ریاست فدراسیون تنیس، انتخابات ریاست تنیس روی میز هم از زمان ثبتنام و تایید صلاحیت کاندیداها پرحاشیه دنبال میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ثبت نام انتخابات ریاست دو فدراسیون معروف به «راکتی»، امسال تقریبا به صورت همزمان انجام شد. انتخابات فدراسیون تنیس با توجه به ثبت نام مجدد و بی توجهی به ثبت نام قبلی پرحاشیه بوده و انتخابات فدراسیون تنیس روی میز با اعتراضات به نحوه برگزاری انتخابات ریاست هیئتهای استانی حتی قبل از شروع ثبت نام از کاندیداها، حاشیههای خود را داشت.
تایید رئیس و نایب رئیس
۹ کاندیدا در مهلت ۱۰ روزه برای حضور در انتخابات ریاست فدراسیون تنیس روی میز ثبت نام کردند. در حالی که تایید صلاحیت کاندیداهای بسیاری از فدراسیونها معمولا زمان بیشتری طول میکشد، تایید صلاحیت مدیریتی فدراسیون تنیس روی میز در کمتر از ۱۰ روز بعد از اتمام مهلت ثبت نام کاندیداها اعلام شد و فقط مهرداد علی قارداشی رئیس دوره قبل و فاطمه کیوانی نایب رئیس بانوان فدراسیون از نظر مدارک مدیریتی تایید شدند. سایر کاندیداها تا امروز برای اعتراض به این موضوع فرصت داشتند.
تناقض در تایید صلاحیتها
محمود نظری و محمدحسین ذوعلم دو داوطلب ریاست فدراسیون به رد صلاحیت مدیریتی خود در این مدت اعتراض کردند. نظری که پیش از این سه سال و پنج ماه، دبیری فدراسیون را در زمان علی قارداشی برعهده داشت، جدیترین معترض روند انتخابات ریاست فدراسیون است. نظری تاکید میکند که این دوره از ریاست فدراسیون در مجموع سه سال و ۱۰ ماه بوده و ادامه میدهد: «در صورتی که کمیسیون مربوطه برای تایید سوابق بر ضرورت دارا بودن چهار سال کامل، سابقه عضویت در هیئت رئیسه فدراسیون تاکید دارد، چرا نایب رئیس محترم امور بانوان فدراسیون با وجود کمبود چهار سال سابقه مدیریتی در بین پذیرفته شدگان قرار دارد؟»
وی به تغییر نکردن اعضای کمیسیون تایید سوابق کاندیداها اشاره میکند که در موارد مشابه حتی با وجود کمبود سوابق مدیریتی، برخی کاندیداهای ریاست فدراسیونها را با توجه به سوابق ورزشی تایید کرده بودند. این تایید براساس تبصره ۳ ماده شش مربوط به شرایط احراز داوطلبین ریاست فدارسیونها انجام میشد که طبق تشخیص کمیسیون تطبیق، سوابقی خارج از موارد اعلام شده هم مورد قبول بود.
فدراسیون موفق و حاشیههای بی مورد
فدراسیون تنیس روی میز در دوره چهار ساله سابق، از فدراسیونهای موفق به شمار میرفت و به جز نتایج خوب در ردههای پایه، مدال برنز نوشاد عالمیان در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸، نقطه عطف این دوره از ریاست فدراسیون بود. با وجود این، جدایی دبیر فدراسیون و پس از آن نحوه برگزاری انتخابات ریاست هیئتهای استانی به تدریج این فدراسیون را وارد حواشی کرد. بیشترین اعتراضات مربوط به نحوه برگزاری انتخابات ریاست هیئت فارس در حدود یک ماه قبل بود که چند کاندیدا نامهای مبنی بر چینش خاص مجمع به وزارت ورزش و جوانان ارسال کردند.
پیمان ابوالحسنی رئیس سابق هیئت بسکتبال فارس در این باره میگوید: «نفرات مجمع انتخاباتی را تغییر دادند، به صورتی که ۶ تا ۷ نفر از افراد دعوت شده، فعال نبوده اند یا مدارک، درجه و سوابق پایین تری نسبت به نفرات اصلی دارند و رئیس فدراسیون به نحو عجیبی، آنها را معرفی کرده بود.»
ابوالحسنی ادامه میدهد: «در حالی این مسئله در فارس در جریان است که روسای هیئتهای چند استان دیگر مانند خوزستان و اردبیل نیز از این مسئله شکایت داشتند. همچنین در استان خراسان جنوبی، چون هیچکدام از کاندیداها برای تضمین رای مثبت به رئیس فدراسیون در مجمع انتخاباتی آینده مدنظر نبودند، در اقدامی عجیب مجمع را با تنفس مواجه کردند. عجیبتر اینکه همین مجمع را یک ماه بعد با کاندیدای جدید برگزار کردند و به خواسته خود رسیدند.»
وزارت ورزش اجازه شائبهها را ندهد
انتخاب حبیب زاده نایب رئیس فدراسیون تنیس روی میز به عنوان سرپرست این فدراسیون هم از دیگر حواشی چند ماه اخیر بود و منتقدان فدراسیون اعتقاد داشتند حضور فردی از فدراسیون علیقارداشی به عنوان سرپرست فدراسیون، فضای پیش از انتخابات را به نفع رئیس سابق پیش میبرد.
حبیب زاده در مصاحبهای اعلام کرده بود که انتخابات ریاست فدارسیون تا قبل از اتمام بهمن امسال برگزار میشود. با توجه به حواشی مختلفی که در ثبت نام و نحوه برگزاری انتخابات ریاست فدراسیونهای راکتی وجود دارد، در این مدت از وزارت ورزش و جوانان که همواره با اتهام مهندسی انتخابات ریاست فدارسیونها مواجه بوده است، انتظار میرود که این شائبهها را از بین برده و اجازه مطرح شدن دوباره چنین بحثهایی را درباره انتخابات ریاست فدراسیونها ندهد.