پخش زنده
امروز: -
دل ها و گام های دوستداران سردار شهید سلیمانی در سرتاسر جغرافیای مقاومت، او را تا بهشت بدرقه کردند.
این روزها قلب دوستداران سردار شهید سلیمانی در سرتاسر جغرافیای مقاومت، مالامال درد و اندوه است. مردم گنجینه معرفت ها خراسان شمالی با تنوعی از اقوام کرمانج، ترک، فارس و تات، این روزها عشق و ارادت فراوان خود به اسطوره شجاعت و جوانمردی را به شیوه های مختلف نشان می دهند.
به جز مراسم و آیین های رسمی، حرکت های خودجوش ارادتمندان سپهبد شهید ادامه دارد. در حالی که پیکر مطهر شهید سلیمانی و دیگر شهدای تروریسم آمریکایی در فرودگاه بغداد، آماده ورود به میهن عزیز اسلامی شده است، گروه گروه از علاقه مندان مرام و آرمان جهاد و شهادت، از این استان در شمال شرق کشور در حال حرکت به سمت اهواز و مشهد مقدس روانه اند تا از نزدیک در مراسم تشییع آن شهیدان افتخارآفرین شرکت کنند.
شهیدی متعلق به همه
پولاد نجاهی بخشدار ترکمن نشین جرگلان که از مناطق مرزی و سنی نشین می گوید: در 60 مسجد در 46 روستای بخش جرگلان، بعد از نماز مغرب و عشاء مراسم ختم قرآن به یادبود سردار شهید سلیمانی برگزار کردیم.
قدرشناسی، سن و سال نمی شناسد. دانش آموزان مدرسه ابتدایی قدس، در روزنامه های دیواری و اعلانیه های مقوایی خود، محبت خود به سردار سرفراز اسلام را فریاد زده اند.
مجید دانش آموز کلاس پنجم مدرسه امیرکبیر بجنورد همراه با دیگر همکلاسی ها و هم مدرسه ای هایش، با یکی دو روز کار فشرده، در حال آماده کردن گروه های سرود و دکلمه و شعر برای اجرای ویژه برنامه سردار سلیمانی هستند.
مدیر مدرسه هم با غرور از این نشاط معنوی و حماسی که در روح دانش آموزانش دمیده شده یاد می کند و می گوید: این کمترین کارهایی است که ما می توانیم برای پاسداشت یک قهرمان بزرگ ملی انجام دهیم.
برخی در مغازه ها و خودروهایشان، با نصب تصاویر سردار سپاه قدس یا با پخش صدای نوحه و مرثیه، به مشتری ها و دوستان می گویند که عزادار سرو رشید بوستان جهادند.
هوای بسیار سرد عصرگاهی بجنورد با گرمی اشتیاق مردم برای بزرگداشت یک شهید ممتاز پیوند خورده.
دلنوشته های دانش آموزان کلاس اول بجنورد برای سردار شهید"حاج قاسم سلیمانی" به ما می گوید خردسالانی هم که جنگ و تکفیر و داعش و ترور را مستقیما درک نکرده اند، در ملاحت لبخند و دستان به دعابرداشته این سردار که این روزها بارها در تلویزیون پخش می شود، عظمت شخصیت یک انسان خالص را درک کرده اند و به او می بالند.
این دانش آموزان، شهید سلیمانی را اسطوره و سردار نترس ایرانی خوانده اند و به دشمن گفته اند که نام و راهش فراموش نشدنی است.
برای خرید به فروشگاه اتکا رفته ام. تلاوت قرآن با صوت محزون، در فضای فروشگاه پیچیده است.
دوستم ابراهیم که برای عیادت از مادرش به بیمارستان امام حسن بجنورد رفته بود می گوید: در راهروهای بیمارستان، صدای ملایم نوحه و ذکر اهل بیت پخش می شد.
این روزها محتوای مبادله شده در شبکه های اجتماعی و کانال های
استانی فضای مجازی، از عشق و ارادت خالصانه مردم حکایت دارد. قلم ها این روزها یارای نوشتن و زبان، توان بیان آنچه حس می کند و می بیند، ندارد.
فرقی نمی کند از کدام گروه و مرام و مسلکی؛ اینجا همه از قبیله عشق و مهر و جهاد و شهادت و ارادتند؛ همه از قبیله قبله اند.
روی دیوارها تصاویری از شهید لبخند به لب نصب شده که تقسیم کننده امنیت و مهربانی با من و تو و کل جهان است. نوشته اند: خداحافظ سرباز زینب.
خبرگزاری ها و شبکه های اجتماعی استانی، از شماری از ورزشکاران و پهلوانان خراسان شمالي نام برده اند که به پاس رشادت ها و از خودگذشتگي هاي سپهبد شهيد حاج قاسم سليماني، قهرماني خود را به اين شهيد والامقام تقديم کردند.
برپایی حجله و روشن کردن شمع، دسته روی ها و عزاداری ها و پختن آش و حلیم نذری و توزیع شربت بین عزاداران و دوستداران سردار مقاومت، گوشه ای از ابراز ارادت این مردم به مالک اشتر سپاه رهبری است.
شعارهایی به زبان عربی، انگلیسی و فارسی در پوسترها و اعلانات، نفرت از آمریکا و وعده انتقام سخت از دشمنان را بازگو می کند. یکی از دوستان می گوید: خدا بزرگترین منتقم این خون به ناحق ریخته است و به بهترین صورت، تقاص ایشان را خواهد گرفت.
میزبانی از خادم الرضا در مشهد الرضا
پس از برگزاری مراسم باشکوه تشییع شهدای مقاومت در اهواز، شوق شرکت در مراسمی را پیدا کردم که قرار بود در مشهد مقدس برگزار شود. بنا به قول یکی از خبرنگاران، برخی دوستداران شهید از شهرهای اطراف در اطراف میدان 15 خرداد (فلکه زِد) چادر زده اند تا در مسیر تشییع، زودتر توفیق استقبال پیدا کنند.
خبرنگار صداوسیمای مرکز مشهد به من می گوید: یکی از تفاوت های این مراسم، حضور پررنگ "مردم" است: معمولا در مراسم تشییع شهدا، بیشتر، مسئولان کشوری و لشکری و تشریفات حضور دارند ولی در این آیین بی نظیر، برعکس بود.
رسولی می گوید: هجوم جمعیت برای تبرک جستن به تابوت شهدا، عرصه را بر مدیران و مسئولان مراسم تنگ کرد و به ناچار شهدا را با خودرو انتقال دادند.
با اینکه پرواز شهدا ساعت 14:30 به زمین نشسته بود، شوق مردم برای طلب شفا و شفاعت از شهدا، سبب شد حوالی ساعت 19 به بارگاه مطهر رضوی برسند. فلاشر روشن گوشی ها در شبی که بارش برف به نم نم باران مبدّل شد، صحنه هایی زیبا ساخت.
انتظار مردم که از ساعت 10صبح در صحن جمهوری لحظه شماری می کردند به پایان رسیده بود ولی حفاظ های صحن زیر فشار جمعیت تشییع کننده داشت خم می شد.
تهران؛ پایتخت دل ها
چه قیامتی و چه محشری... در تهران با مردم پایتخت یکی می شوم. تا حالا تماشای 22 بهمن های تهران برایم یک رویا بوده. انگار دهه فجر است و من در سیل عظیم جمعیت انقلابی ها هستم.
بخشی از مراسم را از تلویزیون می بینم و بعد عازم دانشگاه تهران می شوم. تصاویر لحظه به لحظه و متنوع تلویزیون از گرامیداشت سردار پرافتخار اسلام، گویای همه چیز هست و نیست؛ مردمی که همه در تجلیل از سردار خود، همپیمان و همگام اند. همه با سردار سرافراز اسلام، احساس یگانگی می کنند و یکی شدن و دلدادگی.
شبکه خبر، 9 قابش را با "رستاخیز بی نظیر و چند میلیونی پایتخت در پیمان با حاج قاسم و همرزمانش " تیتر زده و باز هم این، موجی از دریایی است که در قاب تصاویر، نمی گنجد. بالگردها هم از رصد کامل مردم عاجزند.
مجید، یکی از هواخواهان و به تعبیر رهبری، "خون خواهان" سردار است. او می گوید: دشمن گمان نکند با این اقدامات، دست از عقیده و آرمانمان برمی داریم. تجربه نشان داده هر جا که دشمن ضربه می زند، اعتقادمان به همان نقطه بیشتر می شود.
او به هوشمندی و عقلانیت مقامات کشوری و لشکری در انتقام سخت، باور دارد و می گوید: مطمئنم آنان درمورد آمریکایی های زبون، تصمیم درخور ملت غیور و عزتمند ایران می گیرند.
هر کس به شیوه ای عشق و ارادت خود را به قهرمان مبارزه با تروریسم و تکفیر نشان می دهد. گروهی با نصب عکس سردار بر سردر مغازه و شیشه پشت ماشین و ایستگاه صلواتی و پخش صوتی نوحه و عزا و عده ای هم با حضور در مراسم یادبود و بزرگداشت.
انتقام سخت؛ خواسته ملت
پایتخت، مملو از شور و دلدادگی به شهیدان مجاهدی شده است که سحرگاه جمعه در حمله تروریستی نیروهای آمریکا در بغداد شهید شد.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس، قبل از آغاز مراسم اقامه نماز، شهید سلیمانی را "شهید قدس" توصیف می کند و مردم می دانند راه قدس از کربلای عراق و سوریه می گذرد.
زینب، دختر شهید سلیمانی می گوید: پدرم خواب راحت را از چشم ستمگران و تکفیری ها ربود. او سرباز ولایت بود و ما را ولایی تربیت کرد.
ای کاروان آهسته ران کارام جانم می رود...
نماز بر پیکر مطهر این مجاهدان افتخارآفرین، به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای در دانشگاه تهران اقامه شد. رهبر انقلاب را کمتر متاثر یا گریان دیده بودم. بزرگمرد فرزانه و نستوهی که دنیای استکبار را به زانو درآورده، با قطرات اشک، فرمانده دلاور خود را بدرقه می کند.
بدرقه تاریخی تهرانیان، سیل مردمی را به سمت شهر مقدسه قم روانه می کند. شب هنگام، مردم شهر خون و قیام و علم و فضیلت، در استقبال از مجاهد شهید هم فضیلت و شایستگی خود را به رخ جهانیان می کشند. تشييع شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش، در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) در شهر مقدس قم برگزار می شود و چه تشییع باشکوهی!
مردم اهواز و سپس مشهد مقدس، تهران و حالا قم، با استقبال پرشور و حماسی خود از شهدای غرورآفرین جبهه مقاومت، جهانیان را به تحیر و تحسین واداشتند. طولانی شدن مراسم تشییع شهدا در مشهد، منجر به لغو شدن برنامه وداع با شهدا شد که قرار بود شامگاه در تهران برگزار شود.
وداع با سرباز وطن؛ کریمی از دیار کریمان
با دوستانم برای تهیه عکس و مستند، با قطار عازم کرمان می شویم. اکثر مسافران قطار مشهد به کرمان، عازم شرکت در مراسم تشییع و خاکسپاری سردار بزرگ جهان اسلام هستند؛ بزرگمردی که به گفته یکی از دوستان، چون شیران روز و پارسایان شب بود. او از رزمندگانی بود که همچون چمران و صیاد شیرازی، جمع اضدادند: دل نازکی و دل سختی!
دوستم مرتضی دیوانی با تاثر و با بغض در گلو می گوید: همه، قاطعیت و شجاعت سردار را در کنار دست مهر پدرانه اش بر سر کودکان دیده اند. حاصل جمع این دو حرکت، مگر می شود چیزی جز محبوبیت باشد؟! برایش آب و دستمال کاغذی می آورم. ادامه می دهد: هنر مردان خدا، همین" اشداء علی الکفار، رحماء بینهم" بودن است.
مردم سیاهپوش و عزادار در مسیر 14کیلومتری میدان آزادی تا میدان شهدای کرمان با پرچم های بزرگ قرمز و سیاه و سبز به پیش می روند. من که امسال برای اولین بار به زیارت پیاده اربعین رفته بودم، برایم این مسیر، فاصله نجف به کربلا را تداعی می کرد. فضا آکنده از معنویت حضور مشتاقان شهید است. بسیاری از خانواده های شهدا با فرزندان و نوه ها به عشق حاج قاسم آمده اند.
مراسم طولانی تر از آن چیزی می شود که تصور آن می رفت و شهر هم گنجایش جمعیت ورودی از شهرهای بزرگ اطراف را ندارد.
سردار سلامی فرمانده کل سپاه، به دشمن می گوید دست از پا خطا کند، آنجایی را که دوست داری و به آن عشق می ورزی { اسرائیل} نابود می کنیم.
دختری توجهمان را جلب می کند؛ او همان دختری است که چند سال قبل به حاج قاسم شکلات تعارف کرده بود و حالا که برای خودش خانمی شده و در همان نقطه از گلزار شهدا ایستاده است.
بوی فاطمیه می آید. فضای ایران، کربلایی و محرمی شده است. می خواهند مقتدای همه مدافعان حرم را به خاک بسپارند ولی مسئولان مراسم برای جلوگیری از فشار مردم در ازدحام و خطر جانی، خاکسپاری سردار را به وقت دیگری موکول می کنند.
شگفتا ! تقدیر به گونه ای رقم خورد که سردار فاطمی، همانند بانوی بزرگوار اسلام، شبانه به خاک سپرده شود و البته نور راه ولایتمداران باشد.
خاکسپاری حاج قاسم، به انتقام سختی گره می خورد که به نام او و با رمز یازهرا کلید خورده است.
وعده صادق و پاسخ کوبنده سپاه پاسداران به آمریکا با شلیک موشک های بالستیک به پایگاه های عین الاسد و اربیل، تحقق یافته و اشک های مردم عزادار در شام غریبان حاج قاسم، بدل به تبسم می شود.
راه حاج قاسم ادامه دارد چون مقاومت در مقابل مستکبران، پایان یافتنی نیست.
نویسنده: علی احسانی فر