پخش زنده
امروز: -
”عین الاسد“ در ۱۰۸ کیلومتری غرب «الرمادی» عراق، پایگاه راهبردی و مهمترین مرکز شنود، طراحی و عملیات نیروهای تروریست آمریکایی در غرب آسیا بویژه ضد منافع ایران و محور مقاومت بود که در عملیاتی با عنوان ”شهید قاسم سلیمانی“ در نخستین مرحله از انتقام سخت، هدف موشکهای سهمگین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت.
”عین الاسد“ همان پایگاهی است که پهبادها و بالگردهای آمریکایی از آن به پرواز درآمدند و در اقدامی تروریستی ساعت یک و بیست دقیقه بامداد جمعه سیزدهم دی ۱۳۹۸ در نزدیکی فرودگاه بغداد، سیدالشهدای مقاومت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همرزمانشان را ترور و شهید کردند و حالا در همان ساعت در بامداد چهارشنبه، با فرود موشکهای سپاه اسلام به عین الاسد، سیلی محکم ملت ایران به آمریکای جنایتکار زده شد.
ویژگیهای ”عین الاسد“
پایگاه عین الاسد با ۵۰ کیلومتر وسعت بزرگترین مرکز فرماندهی اطلاعات عملیات آمریکا و مهمترین مرکز سایبری و شنود آمریکا در غرب آسیا است. ساخت پایگاه هوایی عین الاسد، ۷ سال طول کشید (۱۹۸۰-۱۹۸۷) و مهندسان یوگوسلاو در آن مشارکت داشتند. این پایگاه هوایی که پس از پایگاه هوایی البلد (نزدیک فرودگاه بغداد) دومین پایگاه هوایی عراق است که ۳۰ کیلومتر محیط دارد و در آن امکانات خدماتی و رفاهی نیز بوده است.
علاوه بر آمار حضور حدود ۵ هزار نظامی تروریست آمریکایی در پایگاه عین الاسد، آن طور که در تصاویر گوگل مشخص است، حداقل ۲۰ بالگرد و ۲۵ جنگنده در این پایگاه قرار داشته است.
اکنون آن چه که طبق گزارشها روشن است، این است که عین الاسد یک پادگان - شهر نظامی آمریکایی است که واشنگتن روی آن حساب ویژه باز کرده و به نوعی آن را مرکز فعالیتهای خود در عراق و تاحدودی منطقه قرار داده بود و به قول برخی رسانهها ”پایتخت امریکا در عراق“ بود.
با مطالعه اجمالی سابقه حضور امریکا در عین الاسد و اقدامات آن برای حفاظت از این پایگاه و رفت و آمدهایی که در آن شده، اهمیت آن در نگاه مسئولان کاخ سفید روشن میشود.
امریکا سال ۲۰۰۵ با یکی از شرکتهای خصوصی امنیتی ۶.۴ میلیون دلار قرارداد برای تامین امنیت عین الاسد امضا کرد. این میزان هزینه در آن سالها با توجه به این که خود عین الاسد میزبان شمار زیادی از سربازان امریکایی بود، قابل توجه است.
شاهد دیگر در اثبات اهمیت عین الاسد برای امریکاییها این است که آنها هیچگاه، حتی وقتی در سال ۲۰۱۱ رسما اعلام کردند که از عراق خارج شده اند، دست از عین الاسد نکشیدند.
توضیح آن که از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ (که امریکاییها مجددا در پوشش ائتلاف بین المللی ضد داعش در ابعادی گسترده به عراق باز گشتند) حداقل ۳۰۰ نیروی امریکایی در پایگاه مورد بحث مستقر بودند و به اصطلاح به عراقی ها، مشاوره نظامی میدادند.
سال ۲۰۱۳ وقتی داعش رقه را گرفته بود و در بیابانهای الانبار رفت و آمد میکرد، ولی هنوز موصل را اشغال نکرده بود، فرمانده امریکاییهای مستقر در عین الاسد مصاحبهای داشت و مدعی شد که آنها در این پایگاه به نیروهای عراقی آموزش میدهند.
دلیل دیگر در اثبات اهمیت وافر عین الاسد برای امریکایی ها، سفر مقامات عالی رتبه دولت این کشور به این پایگاه است.
ترامپ رئیس جمهور تروریست امریکا که حتی پایش را در بغداد نگذاشت، چراغ خاموش به عین الاسد رفت و در میان سربازان امریکایی سخنرانی کرد و در این سالها بارها مقامات آمریکایی با خدشه دار کردن حاکمیت عراق، به عین الاسد سفر کردند.
مورد بعدی که میتوان در اثبات برتری اهمیت عین الاسد در نگاه امریکاییها آورد، مربوط به دورهای است که در مجلس، برخی نمایندگان عراق پس از سفر ترامپ به این پایگاه، تعیین تکلیف حضور نظامیان امریکایی را خواستار شده بودند.
در آن برهه، عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق به منظور بحث بر سر این موضوع با امریکایی ها، فالح فیاض را نه به سفارت واشنگتن، بلکه به عین الاسد فرستاد.
مدرک بعدی در اثبات ادعای طرح شده، به گزارشی است که اکرم الکعبی، فرمانده النجبا داده است؛ به گفته او ژنرالهای رژیم صهیونیستی که در عراق فعالیت دارند، به عین الاسد منتقل میشوند؛ و همچنین، که اوج حساسیت عین الاسد برای امریکاییها را اثبات میکند، بایستی به واکنش فوری علیه حمله راکتی به عین الاسد رجوع کرد.
۴ دسامبر گزارشهایی از یک حمله راکتی به عین الاسد منتشر شد.
منابع امریکایی اعلام کردند خودرویی که راکتها از آن پرتاب شده، فورا منهدم شد.
با انتشار تصاویر از خودروی منهدم شده، مشخص شد با وجود سوار بودن ۱۵ گلوله کاتیوشا روی آن، تنها ۸ عدد خالی شده و ۷ عدد باقی مانده است.
این یعنی حفاظت از عین الاسد آنچنان بالاست که طی یک حمله کاتیوشایی به آن، یک خودرو پیش از آن که ۱۵ گلوله کاتیوشا خالی کند (امری که شاید ظرف چند ثانیه انجام گیرد)، منهدم شده است.
از منظر اقتصادی نیز، برخی رسانههای عراقی خبر داده اند که ذخایر گاز بسیار بزرگ که مقدار آن دهها برابر بیشتر از مجموع گاز روسیه و قطر روی هم است، در منطقهای قرار دارد که عین الاسد نزدیک آن واقع شده و حکایت از اهمیت جغرافیای سیاسی و نظامی این پایگاه برای تروریستهای آمریکایی دارد.
ترامپ چندی قبل در مصاحبه خود به صراحت گفته بود که امریکا در عراق باقی میماند تا ”ایران را بپاید“!.
چه نقطهای بهتر از عین الاسد برای پاییدن تحرکات مقاومت به رهبری ایران که ضمن فراهم بودن زیرساختها از قبل، تنها ۱۳۰ کیلومتر به القائم و ۱۱ (از مسیر بغداد-الرمادی) یا ۳۲ کیلومتر (از مسیر بغداد-بیجی-حدیثه) با جاده مواصلاتی تهران-دمشق فاصله دارد؟
حالا با سیلی موشکی ایران و مرحله نخست از #انتقام_سخت و نابودی ” پایتخت آمریکا در غرب آسیا“، علاوه بر اینکه توان دفاعی و نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به رخ تروریستهای آمریکایی و حامیان آنها کشیده شد، این پیام را داشت که این اقدام که هیمنه و ابهت پوشالی آمریکا را نزد ملتهای جهان شکست، با ارادهای برخاسته از بغض و خشم ایمانی و اعتقادی است که میتواند دامنه اقدامات بعدی را بسیار وسیعتر کند و جمهوری اسلامی ایران همواره حافظ امنیت و عزت ملت خویش است.
برمک بيات |