به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از وزارت راه و شهرسازی، محمد حسن مرادی، مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن، اعلام کرد: متقاضیان باید برای دریافت تسهیلات از محل حساب صندوق پس انداز مسکن یکم با در نظر گرفتن ضوابطِ ثبت نام برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند. این در حالی است که دریافت تسهیلات خرید مسکن با استفاده از اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات هیچ محدودیتی ندارد.
وی با اشاره به اینکه از آنجا که در زمان سپرده گذاری و افتتاح حساب برای متقاضیان دریافت تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم از بابت واجد شرایط بودن یا نبودن فرد متقاضی برای دریافت این تسهیلات استعلام نمی شود بیان کرد:استعلام مربوط به این موضوع در زمان سررسید موعد پرداخت تسهیلات به وی انجام میشود. بنابراین لازم است متقاضیان، خود نسبت به رعایت ضوابط تعیین شده برای دریافت این تسهیلات دقت کافی به عمل آورند.
مرادی گفت: همه متقاضیان میتوانند اقدام به سپرده گذاری و افتتاح حساب درصندوق پس انداز مسکن یکم کنند اما بعد از اتمام دوره سپرده گذاری و در زمان اعطای تسهیلات، بانک نسبت به واجد شرایط بودن یا نبودن متقاضیان برای دریافت این تسهیلات استعلام به عمل آورند و در صورتی که فرد مالکِ واحد مسکونی دیگری باشد، قبلا از تسهیلات خرید مسکن استفاده کرده باشد و سایر ضوابط مربوط به دریافت این تسهیلات را رعایت نکرده باشد تسهیلاتی به وی تعلق نخواهد گرفت.
وی درباره اینکه اگر فردی در زمان سپرده گذاری و افتتاح حساب صندوق پس انداز مسکن یکم واجد شرایط بوده است، اما در طول دوره سپرده گذاری اقدام به دریافت تسهیلات با استفاده از اوراق برای خرید مسکن کرده باشد، باز هم میتواند تسهیلات صندوق یکم را دریافت کند، گفت: خیر، این افراد دیگر مشمول دریافت تسهیلات مسکن یکم نخواهد شد؛ چون هم دیگر خانه اولی محسوب نمیشود و هم از تسهیلات دیگری یعنی تسهیلات اوراق استفاده کرده است. با این حال آن دسته از افرادی که قبلا تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پس انداز مسکن یکم گرفته اند میتوانند در آینده با استفاده از اوراق اقدام به دریافت تسهیلات خرید مسکن کنند.
وی گفت: فرد خانه اولی که تسهیلات یکم دریافت کرده و هم اکنون در حال پرداخت اقساط تسهیلات خود هست میتواند اقدام به دریافت تسهیلات از محل اوراق و خرید یک واحد مسکونی دیگر کند زیرا دریافت تسهیلات از محل اوراق هیچ محدودیتی ندارد به شرط آنکه بتواند اقساط ماهانه را پرداخت کند و همچنین مدارک شغلی و درآمدی وی نشان دهد وی از توان مالی کافی برای پرداخت هر دو قسط برخوردار است.
مرادی همچنین در پاسخ به پرسش سوم که سپرده گذاران صندوق پس انداز مسکن یکم میتوانند امتیاز خود را به چه اشخاصی واگذار کنند، اضافه کرد: در صورت تمایل سپرده گذار این اشخاص میتوانند امتیاز خود را به اقوام بسیار نزدیک خود یعنی پدر، مادر، فرزند، همسر، خواهر، برادر، پدربزرگ، مادربزرگ و نوه منتقل کنند. اقوام درجه دوم مشمول این ضابطه نخواهند شد.