ثبت ملی چهار اثر میراث ناملموس کردستان
چهار اثر میراث ناملموس کردستان در سال ۱۳۹۸ ثبت ملی شد
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مسئول ثبت میراث ناملموس استان گفت: در سال ۹۸ چهار اثر از آثار میراث ناملموس کردستان توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.
امیر صادقی افزود: حوزه ثبت میراث ناملموس اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان در سال ۱۳۹۸ موفق شد ۱۱ پروندهی میراث ناملموس را به وزارتخانه ارسال نماید که از این ۱۱ پرونده، چهار اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.
صادقی گفت: این چهار اثرعبارتند از، بازی دامه، دانش زغالگیری، بازی گوروابازی و شیوهی ساخت کورتان که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.
وی افزود: همچنین ۷ پرونده ثبتی دیگر نیز به وزارتخانه ارسال شده است که در بررسیهای اولیه پذیرفته شده اند و تا پایان دی ماه سال جاری جلسه دفاع از آنها و نهایتاً ثبت قطعی این میراث غنی استان به اتمام خواهد رسید.
مسئول ثبت میراث ناملموس استان کردستان با اشاره به اینکه تا کنون ۸۵ اثر میراث ناملموس استان کردستان به ثبت ملی کشور رسیدهاند، گفت: این ۷ پرونده شامل، روند شکلگیری شهر سنندج، غذای محلی کوله که و باینجان، شیوهی ساخت شال حاجیانه، شیوهی ساخت شَن چوبی هستند.
وی افزود: از حاملان میراث ناملموس استان کردستان نیز میتوان از آقایان عارف غلامی (استادکار شالبافی)، احمد مرادی (استادکار آهنگری) و خانم نسرین مرادی (استادکار سفالگری) نام برد.