به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس که از هفته پیش به منظور گذراندن تعطیلات، به منطقهای در کارائیب رفته و از زمان حمله تروریستی رژیم آمریکا به سردار سلیمانی و همراهانش، روزه سکوت گرفته بود، بالاخره به زبان آمد و گفت که سوگوار ژنرال ایرانی نخواهد بود. در بیانیه نخست وزیر انگلیس آمده است:" من با رهبران فرانسه، آمریکا و آلمان صحبت کرده ام و در روزهای آینده، با دیگر رهبران صحبت خواهم کرد.
ژنرال سلیمانی تهدیدی علیه منافع همه ما و مسوول طراحی ویرانگری و رفتار بی ثبات ساز در منطقه بود. اقدامات وی به مرگ هزاران شهروند بیگناه و نیز نیروهای غربی منجر شد و ما برای مرگ وی، عزاداری نخواهیم کرد. "
در ادامه بیانیه بوریس جانسون آمده است بدیهی است هرگونه واکنش به این مرگ، به افزایش خشونت در منطقه منجر خواهد شد که به نفع هیچ کس نیست.
وی افزوده است به منظور حمایت از صلح و ثبات، با دیگر رهبران گفتگو و برای حفاظت از منافع و افراد انگلیسی، اقدام خواهد کرد. بوریس جانسون وعده داده است در روز سه شنبه، نمایندگان مجلس این کشور را در جریان فعالیت هایش قرار دهد.
دولت انگلیس اکنون با اکثریت چشمگیر کرسیهای مجلس عوام، در دست حزب محافظه کار با رهبری بوریس جانسون است. روابط سنتی میان انگلیس و آمریکا، پیشینه دراز دارد و به ویژه پس از پایان دوران امپراتوری بریتانیا و جنگ جهانی دوم، سیاست خارجی این کشور کاملا پیرو سیاست خارجی آمریکاست. علاوه بر آنچه که دو کشور "روابط ویژه" میخوانند، اکنون نخست وزیری در انگلیس روی کار است که شیفته دونالد ترامپ است. شاید به همین علت است که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، از رویکرد ضعیف سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس درباره این ترور، گله کرد، زیرا آمریکا از دوستانش، چشم یاری داشت، اما این یاری، دستکم تبلیغاتی و دیپلماتیک، به سرعت ظاهر نشد.
با این پیشینه، در پی ترور سردار سلیمانی و یارانش در عراق، ابتدا دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس با یاداوری فعالیتهای غیر قابل قبول سردار سلیمانی در بی ثبات ساختن منطقه، از هر دو طرف خواست تا خویشتنداری کنند و تنش را کاهش دهند. مشخص بود که این رویکرد، به منظور خرید زمان برای ارزیابی ماجرا و آگاهی از سیاست آمریکا بود تا گامهای بعدی، مطابق خواست آمریکا برداشته شود. نخست وزیر انگلیس که در تعطیلات خارج از کشور بود، نظری ابراز نکرد، اما وزیر دفاع و وزیر خارجه انگلیس، با همتایان آمریکایی خود گفتگو و فعالیتهای سردار سلیمانی و سپاه قدس را محکوم و به تدریج بر حق آمریکا به منظور دفاع از خود، تاکید کردند. اکنون قرار است وزیر خارجه انگلیس، در سفر به آمریکا و کانادا، با مقامات آمریکایی دیدار و هماهنگی کند و همچنین قرار است دومینیک راب، با وزیران خارجه آلمان و فرانسه نیز درباره تنش در خاورمیانه و بحران جدید، گفتگو کند.
پیش بینی میشود مواضع رژیم انگلیس به تدریج تندتر و به مواضع آمریکا نزدیک شود. اعزام ناو انگلیسی، به منظور حفاظت از کشتیهای انگلیسی در خلیج فارس، از دیگر تمهیدات این رژیم است. اگرچه رژیم انگلیس در گفتارهای رسانه ای، از کاهش تنش در منطقه سخن میگوید، با توجه به پیشینه روابط این رژیم با آمریکا، بعید است بتواند در قبال فراخوان رژیم آمریکا برای ایستادن در برابر ایران، مخالفت کند. انتظار میرود رژیم انگلیس، بدون نظرخواهی از مجلس یا با آگاهی این مجلس که اکثریت کرسی هایش را در دست دارد، روز به روز بیشتر به موضع رژیم آمریکا نزدیکتر و سیاست هایش علیه ایران، خصمانهتر شود. شماری از مقامات پیشین رژیم انگلیس، از جمله رئیس پیشین ستاد ارتش این رژیم و نمایندگان راستگرای مجلس، با سخنرانی و فعالیت در شبکههای اجتماعی، به نوعی ایران هراسی مشغولند مدعی اند انتقام ایران ممکن است دامن متحدان آمریکا، از جمله انگلیس، اسرائیل و عربستان سعودی را نیز در برگیرد و بنابراین، همه متحدان آمریکا باید در حال آماده باش قرار گیرند.