پس از تصویب لایحه اعزام نیروهای نظامی به لیبی
مصر، مصوبه پارلمان ترکیه برای اعزام نیرو به لیبی را محکوم کرد
وزارت امور خارجه مصر موافقت پارلمان ترکیه با اعزام نیروی نظامی به لیبی را نقض قوانین بین المللی دانست
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ازآنکارا , وزارت امور خارجه مصر با صدور بیانیه ای، موافقت پارلمان ترکیه با اعزام نیروی نظامی به لیبی را به شدت محکوم کرد و افزود: مصر تاکید میکند این اقدام پارلمان ترکیه، نقض قوانین بین المللی است.
مجلس ترکیه مجوز حضور نظامی این کشور در لیبی را با ۳۲۵ رای موافق در برابر ۱۸۴ رای مخالف به تصویب رساند.
با تصویب این مجوز که به مدت یک سال معتبر خواهد بود دولت ترکیه این اختیار را پیدا کرده است که در صورت نیاز، هر تعداد نیروی نظامی که بخواهد به کشور لیبی اعزام کند.
احزاب جمهوریخواه خلق، دمکراتیک خلقها و نیک از پیش اعلام کرده بودند که به این مجوز رای منفی خواهند داد، حزب حرکت ملی گرا نیز موافقت همه جانبۀ خود را این مجوز که توسط حزب حاکم عدالت و توسعه به مجلس داده شده است اعلام کرده بود.
رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه پیشتر اعلام کرده بود که دولت قانونی لیبی از آنکارا برای اعزام نیرو به کشورش دعوت به عمل آورده و دولت وی نیز این دعوت را اجابت خواهد کرد.
دولت وفاق ملی لیبی و ترکیه ماه گذشته دو یادداشت تفاهم در زمینه همکاری امنیتی و مناطق دریایی امضا کردند که با واکنش شدید مصر، قبرس و یونان مواجه شد.
لیبی در حال حاضر بین دو مرکز قدرت تقسیم شده است. یکی از آنها دولت مستقر در طرابلس که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و مورد حمایت ترکیه قرار دارد و دیگری دولتی که در شهر «طبرق» در شرق لیبی مستقر است و از سوی امارات عربی متحده، عربستان سعودی و چند کشور اروپایی حمایت میشود.
نیروهای شرق لیبی از ماهها پیش تحت فرماندهی حفتر، در تلاش هستند تا طرابلس را به تصرف خود درآورند. فایز السراج نخستوزیر دولت طرابلس میگوید: برای دفاع از شهر چارهای ندارد جز آنکه از ترکیه کمک بگیرد.
فواد اوکتای معاون ریاست جمهوری ترکیه دیروز چهارشنبه در گفتگوی تلویزیونی با خبرگزاری آناتولی با بیان اینکه دولت آنکارا امید دارد تصویب لایحه اعزام نیروی نظامی به لیبی در پارلمان، پیامی بازدارنده برای طرفهای درگیر در این کشور به همراه داشته باشد گفت: اگر نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی به سرکردگی «خلیفه حفتر» حملات خود را به دولت وفاق ملی این کشور مستقر در طرابلس متوقف کرده و عقبنشینی کنند، ترکیه نیز اعزام نظامی به لیبی را متوقف میکند.
برخی از منابع خبری داخلی و خارجی نیز مدعی هستند که ترکیه قصد دارد با اعزام عناصر مسلح در سوریه به لیبی، از آنها در حمایت از طرابلس استفاده کند.
این درحالی است که ترکیه، اتحادیه عرب را به سکوت در مورد حملات تحت حمایت ارتشهای خارجی که از چند ماه پیش در لیبی رخ میدهد متهم کرد.
حامی آکسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه امروز پنج شنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد اتحادیه عرب قادر نبود رویکردی قاطع میان مشروعیت بین المللی و عملیات نظامی تحت حمایت نیروهای خارجی ارائه دهد.
لیبی از مدتها پیش میان دو نیروی سیاسی، یکی در طرابلس پایتخت این کشور و تحت حمایت سازمان ملل متحد و دیگری مستقر در شرق و تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر گرفتار شده است.
ارتش حفتر عملیاتی نظامی را در طرابلس و اطراف آن برای اشغال این شهر آغاز کرده است.
حامی آکسوی در این بیانیه اعلام کرد آنکارا به حمایت خود از دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس به عنوان تنها نهاد اجرایی مشروع لیبی و تلاش برای دستیابی به توافق آتش بس میان دو جناح متخاصم ادامه خواهد داد.
وی یادآوری کرد روح قعطنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در جهت حمایت و تقویت دولت وفاق ملی به عنوان تنها و نماینده مشروع لیبی است و از سایر اعضای سازمان ملل متحد نیز خواست در همین راستا عمل کنند.
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه پس از برگزاری نشست شورای اتحادیه عرب در قاهره در مورد درگیریهای کنونی لیبی منتشر شد و در آن تلاش برای مقابله با مداخله خارجی در لیبی خواسته شد.
تصاویری از پارلمان ترکیه هنگام تصویب مصوبه دولت درمورد اعزام نیرو به لیبی
مصر، مصوبه پارلمان ترکیه برای اعزام نیرو به لیبی را محکوم کرد مصر، مصوبه پارلمان ترکیه برای اعزام نیرو به لیبی را محکوم کرد