رئیس سازمان حفاظت محیط زیست،
صنعت خودروسازی؛ مهمترین تخریبگر محیط زیست کشور
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: انحصار موجود در صنعت خودرو به واسطه قوانین موجود در این حوزه این صنعت را به مخربترین صنعت در حوزه محیط زیست کشور تبدیل کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، عیسی کلانتری امروز در دیدار با مدیران عضو انجمن صنایع و معادن خراسان
رضوی در مشهد با بیان اینکه انحصار در بخش صنعت خودروسازی عامل توسعه نیافتن، بدبختی و ایجاد بزرگترین رانتها در کشور شده است
گفت: صنعت خودروسازی کشور هم اکنون عامل ۸۳ درصد آلایندگی گازی کشور و نیز ۶۱ درصد تولید ذرات معلق زیر ۲ و نیم میکرون است.
وی افزود: هم اکنون ۷۸ درصد مینی بوسها، ۸۱ درصد موتورسیکلتها و ۶۰ درصد کامیون های فعال در کشور اسقاطی و از رده خارج هستند اما هنوز هم در حال ترددند که فقط تعداد ۶۰ درصد کامیونهای اسقاطی فعال کشور معادل ۵۶۰ هزار دستگاه است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سال ۶۱ قرار بر آزادسازی واردات خودرو به کشور بود اما تصمیم گرفته شد تا پنج سال به شرکتهای داخلی فرصت داده شود تا کیفیت محصولات خود را به منظور افزایش توان رقابت با انواع محصولات خارجی بالا ببرند، حال آنکه بیش از دو دهه از پایان این مهلت می گذرد و این امر صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: هم اکنون روزانه ۸۰ میلیون لیتر بنزین و ۶۰ میلیون لیتر گازوئیل در کشور مصرف میشود که ۱۰ درصد این میزان توسط ماشین آلات کشاورزی و بقیه توسط صنعت خودرو مصرف می شود.
کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خسارات عظیم وارد آمده به محیط زیست کشور از محل تولید بدون توجه به مسایل زیست محیطی افزود: نسل حاضر برای تولید اقتصادی، به اندازه هفت هزار سال تخریب محیط زیست در کشور انجام داده است.
وی ادامه داد: درست است که تولید ملی و حمایت از آن مورد تاکید مقام معظم رهبری است اما تولید با توجه به حفظ منافع و منابع کشور مد نظر است نه تولیدی که به قیمت کشتن بچهها و نسل آینده منجر شود.
معاون رییس جمهوری گفت: هم اکنون تلفات کودکان زیر یک سال به دلیل آلودگی هوای ایران ۶ برابر کشوری مانند ترکیه است.
کلانتری افزود: مشخص نیست که محیط زیست و میراث و حق آیندگان را هم اکنون با تولید بدون توجه به اصول به چه میفروشیم؟ باید تولید در راستای حفظ منافع و منابع کشور باشد نه آن که شاهد تخریب بی رویه و بدون بازگشت محیط زیست باشیم و تولید داخل باید برای کشور ارزش افزوده داشته باشد.
وی ادامه داد: سازمان حفاطت محیط زیست در ایران هم در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته برای تبلیغات صرفا یوزپلنگ را به سمبل ملی تبدیل کرده و بقیه وظایف خود را فراموش کرده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سهم دو در هزار محیط زیست از بودجه کل کشور گفت: این سهم در حالی است که بیش از ۹۳ درصد اعتبارات این سازمان برای پرداخت حقوق پرسنل و سه هزار و ۵۰۰ محیط بان هزینه می شود.
کلانتری افزود: طبق استانداردهای جهانی ۱۷ درصد اراضی هر کشور در جهان باید دست نخورده باقی بماند در حالی که در ایران هم اکنون تنها ۱۱ درصد اراضی دست نخورده است و این به معنای عقبماندگی ۶ درصدی ایران از استانداردهای جهانی است.
وی با اشاره به اینکه صرفهجویی و بهرهوری در مدیریت مصرف آب میتواند ما را از هزینههای بی دلیل بینیاز کند ادامه داد: قیمت تمام شده هر لیتر انتقال آب از دریای عمان به مشهد حدود ۶ دلار است درصورتی که با افزایش ۱۰ درصدی بهرهوری آب در خراسان رضوی میتوان از این انتقال بینیاز شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:در اوایل انقلاب اسلامی در کشور ۳۵۰ هزار اسلحه مجاز و غیر مجاز وجود داشت که این رقم هم اکنون به بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار قبضه رسیده است و بر این اساس محیطبانان ما با افراد مسلحی بسیار بیشتر از گذشته مواجه هستند در حالی که قوانین، همان قوانین گذشته است و همین امر موجب شده است که به طور مثال دو هفته پیش در کرمان حکم قصاص یکی از محیط بانان کشور اجرا شود.