سدیم یکی از اجزای رژیم غذایی است و دریافت آن باید به ۲ هزار و ۳۰۰ میلی گرم در روز محدود شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی گفت: محدودیت سدیم به ویژه در افراد با فشار خون بالا، بیماری قلبی، کلیوی، کبدی و بعضی دیگر از بیماریها اهمیت دارد. خانم نوری پور با بیان اینکه از جمله منابع اصلی دریافت سدیم، نمک است افزود: باید بدانیم هیچ کدام از غذاها به صورت طبیعی سدیم بالایی ندارند، بلکه سدیم حین فرآیند به غذاها اضافه میشود. وی گفت: برای کاهش دریافت سدیم بهتر است غذاها با نمک کم یا بدون نمک تهیه شود و از غذاهای بیرون کمتر استفاده شود. این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه به جای نمک از چاشنیهای بدون سدیم هنگام پخت غذا استفاده شود افزود: به عنوان مثال میتوان از لیمو، سرکه، سیر، پیاز، فلفل، شوید، برگ بو، زیره، تخم کرفس، تره، دارچین، میخک، پودر کاری، خردل، زنجبیل، نعناع، پونه، رزماری، ریحان، آویشن، زرد چوبه و وانیل برای طعم دار کردن غذاها استفاده کرد. نوری پور ادامه داد: افراد میتوانند برای اطلاع از میزان سدیم غذاها به برچسب مواد غذایی توجه کنند. وی بیان کرد: باید از مصرف کنسروها، سوپهای آماده، گوشت و ماهی دودی، گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، ژامبون، کراکرهای نمکی، مغزهای شور، ترشی، زیتون شور، دوغ، انواع سس ها، سس سویا، پاپ کورن، چیپس، پفک و سایر تنقلات که سدیم بالایی دارند پرهیز شود. این کارشناس تغذیه گفت: از پنیرهای کم نمک استفاده شود و برای کاهش نمک، پنیر چند ساعت قبل از مصرف در آب گذاشته شود و هنگام مصرف شسته شود. نوری پور با بیان اینکه مصرف جوش شیرین نیز که سدیم بالایی دارد باید محدود شود بیان کرد: بعضی داروها نیز ممکن است دارای سدیم باشند و باید در این خصوص دقت شود.