به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، پایگاه اینترنتی آتلانتیک درگزارشی به قلم پیتر بینارت تحت عنوان " حمله به سفارت آمریکا در بغداد ضعف ترامپ را برملا کرد" نوشت: در طول هجده ماه گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا جنگی را با ایران آغاز کرده است که نه میتواند آن را پایان دهد و نه در آن پیروز شود. این جنگ برای ملت ایران پیامدهایی به همراه داشته و از سوی دیگر موجب شده است تهران برنامه هستهای خود را از سر بگیرد. اکنون نیز بخشهایی از سفارت آمریکا در بغداد به آتش کشیده شده است. سیاست ترامپ در طول روزها و هفتههای آینده احتمالا یا منجر به جنگ خواهد شد یا هر چه بیشتر به تحقیر آمریکا خواهد افزود یا هر دو.
واکنش انفعالی ترامپ و خودداری وی از واکنش به سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران باعث شد آمریکا ضعیف به نظر برسد و این بار نیز حملات هوایی اخیر آمریکا به عراق و واکنشهای منفعلانه به آن، باعث شده است آمریکا ضعیفتر از هر زمان دیگر به نظر برسد
این جنگ از مه ۲۰۱۸ و پس از خروج دولت ترامپ از توافق هستهای ایران و تشدید تحریمها علیه این کشور و پس از آن آغاز شد که ترامپ نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد و تلاش کرد همه راههای صادرات نفت ایران را مسدود کند. بسیاری از کارشناسان آن زمان هشدار دادند ایران رویکرد آمریکا را در تشدید فشار، با تشدید فشار متقابل پاسخ خواهد داد.
نیویورک تایمز پیش تر در گزارشی نوشته بود اقدام ترامپ در تروریستی خواندن سپاه پاسداران با مخالفت برخی از مقامات ارشد امنیت ملی دولت آمریکا روبرو شده بود. آنها میگفتند این اقدام ممکن است تهران را به اتخاذ اقدامات تلافی جویانه علیه نیروها و افسران اطلاعاتی آمریکا تحریک کند. این نشریه یک ماه پس از آن نوشت مقامات نظامی آمریکا در محافل خصوصی به کاخ سفید هشدار داده اند که کارزار فشار حداکثری علیه ایران سطح تهدیدات علیه نظامیان و منافع آمریکا را در خاورمیانه افزایش داده است.
این پیش بینیها درست از آب درآمد. آمریکا ماه مه ایران را به حمله به کشتیهای نفتکش در خلیج فارس متهم کرد. ایران همچنین ماه ژوئن یک فروند پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد.
اقدامات متقابل ایران در واکنش به دشمنی ها و تحریم های آمریکا ، دولت ترامپ را گیج و سرگردان کرده است و ترامپ هر بار خود را در مخمصه ای بدتر گرفتار می بیند
اقدامات متقابل ایران، دولت ترامپ را گیج و سرگردان کرده است. ترامپ عاشق ژستهای کلان دیپلماتیک است، ولی خروج دولت وی از توافق هستهای، به همراه طرح مطالبات پوچ زیاده خواهانه به عنوان پیش شرط هر گونه توافق هستهای آینده که طی آن از ایران خواسته میشد کاملا در برابر عربستان سعودی در رقابت منطقهای سر تسلیم فرود آورد، دستیابی به هر گونه راه حل دیپلماتیک را عملا ناممکن کرده است.
جان بولتون مشاور امنیت ملی وقت آمریکا ماه ژوئن بر ضرورت برخورد قهرآمیز با تحریکات ایران با توسل به زور تاکید میکرد، اما ترامپ که کاملا متقاعد شده بود طرفدارانش خواهان هیچ جنگ دیگری در منطقه خاورمیانه نیستند، دستور حمله برای مجازات ایران را در واکنش به سرنگون شدن پهپاد آمریکایی، در آخرین لحظات لغو کرد.
ترامپ اکنون خود را در شرایطی برزخ گونه گرفتار میبیند. سفارتخانه آمریکا با آن شیشههای خرد شده و دیوارهایی مملو از شعارهای ضد آمریکایی و به طرفداری از ایران، تازهترین نماد این شرایط برزخ گونه محسوب میشود و شاید آخرین آن هم نباشد
اگر واکنش انفعالی ترامپ و خودداری از واکنش به سرنگونی پهپاد آمریکایی در ماه ژوئن باعث شد آمریکا ضعیف به نظر برسد، این بار حملات هوایی اخیر آمریکا به عراق و واکنشها به آن، مجموعهای از وقایع را رقم زد که حتی باعث شد آمریکا ضعیفتر از هر زمان دیگر به نظر برسد. هزاران نفر از مردم عراق روز سه شنبه پس از برگزاری مراسم تشییع کشته شدگان حملات آمریکا، به سفارت این کشور در بغداد حمله ور شدند و شعارهای " مرگ بر آمریکا" سر دادند.
افزون بر آن بسیاری از روحانیون برجسته و سیاستمداران عراقی خشمگین از حملات آمریکا، هم اکنون خروج همه نظامیان آمریکایی را از کشورشان خواستار شده اند.
عباس کاظم مدیر برنامه موسوم به ابتکار عراق در شورای آتلانتیک روز سه شنبه در توئیتی نوشت: انتظار روزهایی را دارم که از حضور گسترده دیپلماتیک و تجاری آمریکا در عراق به شدت کاسته شود.
با هر دوره وخامت اوضاع، ترامپ در مخمصه بدتری گرفتار میشود. مشاوران ترامپ تاکید میکنند که او نمیتواند خطرات جنگ را به جان بخرد، زیرا این کار احتمالا موجب افزایش شدید بهای نفت و لطمه به اقتصاد آمریکا به ویژه در سال انتخابات خواهد شد. با این همه وی نمیتواند دیپلماسی واقعی را دست کم بدون رویارویی با نخبگان تندروی حزب جمهوری خواه، در عرصه سیاست خارجی پیگیری کند. به عبارت دیگر ترامپ میان تلاش برای اجتناب از شباهت عملکردش به جرج دبلیو بوش و تلاش برای پرهیز از شباهت عملکردش به باراک اوباما گیر کرده است؛ بنابراین باید گفت: ترامپ خود را در شرایطی برزخ گونه گرفتار میبیند. در شرایط کنونی مجتمع سفارتخانهای آمریکا با آن شیشههای خرد شده و دیوارهایی مملو از شعارهای ضد آمریکایی و به طرفداری از ایران، تازهترین نماد این شرایط برزخ گونه محسوب میشود و شاید آخرین آن هم نباشد.