به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم با اشاره به اینکه رئیس جمهور آمریکا با حمله به گردانهای حزب الله عراق در واقع درهای جهنم را به روی نظامیان و منافعش در عراق و خارج از آن گشود، نوشت: همانطور که سال ۲۰۱۱ با شکست آمریکا و ناگزیر شدن این کشور به خروج نیروهایش از عراق، در ذهنها ماندگار و تاریخی شد بعید نیست که سال ۲۰۲۰ نیز سال شکست دوم آمریکا و فرار شش هزار سرباز آمریکایی از عراق و سوریه باشد.
عبد الباری عطوان با اشاره به تجاوزهای اخیر آمریکا در عراق و حمله به پایگاههای بسیج مردمی در این کشور نوشت: ۱۷ سال پس از آزادسازی عراق و سرنگونی رژیم صدام و کشته شدن چهار هزار سرباز و زخمی شدن ۳۳ هزار نفر دیگر و هزینه شش تریلیون دلاری، اکنون بار دیگر شاهد هستیم که آمریکا در حال بازگشت به خانه اول است و نمیتواند از سفارتش در بغداد که بزرگترین سفارتخانه این کشور در جهان محسوب میشود، حفاظت کند و همه این هزینه هایش بی فایده بوده است.
عطوان افزود: روز گذشته هزاران نفر از طرفدران بسیج مردمی عراق و دیگر شهروندان این کشور در اعتراض به حمله هوایی آمریکا به پایگاه نظامی گردانهای حزب الله که به شهادت ۲۵ نفر و زخمی شدن دهها نفر دیگر منجر شد، به سمت سفارتخانه آمریکا در منطقه سبز بغداد سرازیر وبا یورش به سوی درهای ورودی آن، وارد محوطه آن شدند.
جالب توجه آنکه هواپیماهای آمریکا در اعتراض به اقدام ایران در سرنگون کردن پهپاد "گلوبال هوک" آمریکا که در ژوئیه گذشته حریم هوایی ایران را بر فراز تنگه هرمز نقض کرده بود، هیچ حمله انتقام جویانهای علیه اهدافی در عمق ایران نداشته اند در حالی که در واکنش به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی و زخمی شدن چند سرباز در حمله موشکی (۱۰ موشک) به پایگاه نظامی "K۱" آمریکا در نزدیکی کرکوک، لحظهای هم برای ارسال هواپیماهای خود به منظور حمله به گردانهای حزب الله درنگ نکردند.
علت این مسئله ساده است و آن اینکه ترامپ حداقل در حال حاضر فقط خواهان ورود به جنگی نیابتی علیه ایران در خاک عراق است، زیرا آمریکا میخواهد از اقدام انتقام جویانه ایران که به نظر این کشور از نظر گستردگی بسیار غافلگیرانه خواهد بود و ممکن است به جنگی بزرگ کشیده شود که واشنگتن بازنده بزرگ آن است، دور باشد برای اینکه سرنگون کردن هواپیما (گلوبال هوک) با استفاده از چنین موشک دقیقی آن هم در ارتفاعی که آمریکا هرگز آن را پیش بینی نکرده بود، آمریکا را به شدت ترساند، زیرا این موشک به عنوان شاهکار صنایع نظامی بسیار پیشرفته ایران است و میتواند بسیار غافلگیرکننده باشد.
نکته دیگری که باید درباره آن قدری تأمّل کنیم این است که رئیس جمهور آمریکا که همیشه وعده میدهد تا از هم پیمانانش حمایت نظامی کند، واکنشی در برابر حمله موشکی حوثیهای یمن (جنبش انصار الله) به تأسیسات نفتی بقیق و خریس در عربستان سعودی که ایران به دست داشتن در آن متهم شد، نداشت.
عطوان میافزاید: اعتقاد نداریم که واکنش بسیج مردمی به این تجاوز آشکار آمریکا، محدود به تظاهرات اعتراض آمیز در مقابل سفارت آمریکا باشد همچنین تدارک حملات دردآور موشکی علیه نیروهای آمریکایی مستقر در غرب و شمال عراق را بعید نمیدانیم.
وی تأکید کرد: ترامپ با این حمله به گردانهای حزب الله عراق در واقع درهای جهنم را به روی نیروها و مصالح کشورش نه فقط در عراق بلکه در منطقه خلیج (فارس) و کل خاورمیانه (غرب آسیا) گشوده است. پر واضح است که ترامپ ملت عراق را نمیشناسد و همچنین شناختی از توان گروههای مقاومت این کشور در مدیریت کارزار و نبرد ندارد و از شکستهای سابق کشورش که باراک اوباما رئیس جمهور وقت را مجبور کرده بود که در اواخر سال ۲۰۱۱ همه نیروهای کشورش را برای کاهش خسارتهای مادی و انسانی از عراق خارج کند، عبرت نگرفته است.
در ادامه این مقاله آمده است: عراق امروز دیگر آن عراق ضعیف مانند سال ۲۰۰۳ که هدف تجاوز واشغالگری آمریکا قرار گرفته نیست بلکه عراق امروز از لحاظ تسلیحاتی بسیار قدرتمند و عضو محور مقاومتی شده است که در منطقه دست برتر را دارد و بیش از نیم میلیون موشک در حجم و اندازههای مختلف وکلاهکهای انفجاری در اختیار دارد.
عطوان نوشت: همانطور که سال ۲۰۱۱ با شکست آمریکا و ناگزیر شدن این کشور به خروج نیروهایش از عراق، در ذهنها ماندگار و تاریخی شد بعید نیست که سال ۲۰۲۰ نیز سال شکست دوم آمریکا و فرار شش هزار سرباز آمریکایی از عراق و سوریه باشد. زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.