چگونه از ابتلا به تب مالت جلوگیری کنیم؟
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان یزد: به منظور پیشگیری از خطر ابتلاء به بیماری تب مالت از مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه خودداری نمایید.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، متوسل الحسینی گفت: با توجه به افزایش عرضه فراوردههای لبنی محلی در سطح استان، به شهروندان توصیه کرد به منظور پیشگیری از خطر ابتلاء به انواع بیماریهای مشترک دامی به ویژه تب مالت از مصرف هرگونه محصولات لبنی غیر بهداشتی فاقد استانداردهای لازم خودداری نمایند.
وی با بیان اینکه تب مالت یک بیماری باکتریایی است که از طریق شیر آلوده به انسان انتقال مییابد و به صورت طولانی مدت سلامت فرد را تحت تاثیر قرار میدهد، گفت: پیشگیری از شیوع این بیماری در جوامع انسانی یکی از برنامههای مهم دامپزشکی میباشد که همواره در دستور کار این ارگان قرار دارد.
متوسل الحسینی در ادامه با اشاره به اینکه مبارزه با بیماری تب مالت نیازمند همکاری تنگاتنگ مسئولین و مردم میباشد به گونهای که دامپزشکی از طریق واکسیناسیون دام ها، خونگیری، تست، کشتار و حذف دامهای آلوده؛ زمینه شیوع این بیماری را محدود مینماید، گفت:مردم میبایست با توجه به توصیههای دامپزشکی و رعایت اصول بهداشتی در تهیه و مصرف فراوردههای لبنی، مانع از بروز بیماری تب مالت گردند.
این مقام مسئول در خصوص نکات بهداشتی لازم الاجرا توسط مصرف کنندگان توضیح داد: تهیه فراوردههای لبنی پاستوریزه از مراکز معتبر و مجاز و دارای لیبل و مشخصات تولید بهداشتی، رکن اساسی پیشگیری از بروز بیماری تب مالت است. همچنین جوشاندن شیر غیرپاستوریزه و خواباندن پنیر محلی حداقل به مدت ۲ ماه در آب نمک از دیگر توصیههای کارشناسان دامپزشکی به مردم به منظور پیشگیری از ابتلاء به این بیماری میباشد.
بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میگردد.
باکتری بروسلا که ایجادکننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد.
این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.