پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دیوان محاسبات: خوشبختانه سازمان صداوسیما در حوزه رسیدگیهای بودجهای دیوان محاسبات یکی ازپاکترین دستگاههای کشور است که از بودجه عمومی استفاده میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، آقای عادل آذر در جمع خبرنگاران درباره جلسه ای که با رئیس رسانه ملی داشت گفت: در این جلسه که با حضور جمعی از دوستان دیوان محاسبات که عمدتا حسابرسان و معاونان فنی دیوان محاسبات برگزار شد درباره تعاملات فنی بین دیوان محاسبات و صدا و سیما به خصوص در حوزه رسیدگی به بودجه مباحثی مطرح شد .دوستان ما در صدا و سیما درباره نوع رسیدگی و نظارت دیوان محاسبات دغدغه هایی داشتند می گفتند نظارت به گونه ای باشد که مانع تصمیم گیری یا کند کردن تصمیم ها و اجرا نشود .
وی ادامه داد:من هم توضیح دادم که راهبرد دیوان محاسبات یک رویکرد پیشگیرانه هدایتگرانه و مقتدرانه است و تمام تلاش ما این است که جسارت و قدرت تصمیم گیری از مدیران گرفته نشود همچنین نظارت در خدمت توسعه باشد.
وی افزود: تقاضایی هم ما از دکتر علی عسکری داشتیم که مثل همیشه محبت کرد و قول مساعدت داد اینکه افکار عمومی از دیوان محاسبات انتظاراتی دارد که در چارچوب صلاحیت رسیدگی و حوزه ماموریتی وظیفه ای اش نیست.عمده تمرکز دیوان محاسبات بر نظارت بر دستگاه های دولتی است که به نحوی از بودجه کل کشور استفاده می کنند.ولی مردم از جهت اشراف به قوانین بودجه ای تفریق بودجه و چگونگی رسیدگی به بودجه انتظاراتی دارند که شاید در چارچوب وظایف و اختیارات قانونی قوه قضاییه دیوان عدالت اداری یا سازمان بازرسی باشد.
او افزود : ما از رئیس رسانه ملی خواستیم برنامه هایی در این حوزه در رسانه ملی تهیه و تولید شود . تهیه نشست ها ی کارشناسی یا فیلم های اموزشی که سواد بودجه ای عامه مردم و در سطح تخصصی حقوق مالی عمومی را به روش مستقیم و غیر مستقیم آموزش دهند بسیار برای ما کارساز خواهد بود.
وی ادامه داد : خوشبختانه سازمان صدا و سیما در حوزه رسیدگی های بودجه ای دیوان محاسبات یکی ازپاک ترین دستگاه های کشور است که از بودجه عمومی استفاده می کند . جلسه امروز هم برای ایجاد تعامل بیشتر بود .
آقای عادل آذر درباره بودجه صدا و سیما گفت:در این جلسه صحبت هایی درباره عدد و رقم این بودجه انجام نشد و ما فقط می توانیم رسیدگی کنیم رقم آن در مجلس تصویب و مطرح می شود اما اشراف داریم صدا و سیما به جهت بودجه های ریالی و ارزی در مضایقه است و اگر کاری از دست ما بر بیاید حتما انجام خواهیم داد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره مطرح شدن مطالبی درباره کسری بودجه در رسانه ها گفت: عددهای مختلفی نقل قول می شود از 55 هزار میلیارد تومان تا 112 هزار میلیارد تومان نقل شده است.
وی افزود: محاسباتی که در گستره استانی و ملی انجام شده نشان می دهد کسری بودجه سال 99 طبق لایحه ای که دولت تقدیم مجلس کرده است 110 هزار میلیارد تومان است ولی ما فکر می کنیم این رقم را می توان به راحتی با تدبیر حقوقی مالی و مدیریتی تامین کرد ساز و کار های بخش عمده ای از آن وجود دارد مثل جبران از تراز مثبت دارایی های سرمایه ای یا تراز مثبت دارایی مالی .
وی ادامه داد : از این رقم حدود 55 هزار میلیارد تومان می ماند که بررسی عملکردی 8 ماه سال98 نشان می دهد اگر 15 درصد افزایش حقوق و مزایا را برای کارکنان بازنشستگان مستمری بگیران و...اعمال کنیم و بقیه هزینه ها را بر اساس میزان تخصیص و روند تخصیص و عملکرد سال 98 ببینیم می توانیم بودجه سال 99 را با بودجه ای تراز مثبت ببندیم.