به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما یزد، آسفیچ یکی از مناطق عمده کشت زعفران در استان یزد که طعم و عطر زعفران آن نه تنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر هم یکه تازی میکند.
مسئول جهاد کشاورزی بخش آسفیچ گفت: ۳۵۰ هکتار از مزارع شهرستان بهاباد زیرکشت زعفران است که ۲۵۰ هکتار آن در بخش آسفیچ قرار دارد.
علی تیموری افزود: کشاورزان منطقه از هر هکتار پنج تا شش کیلوگرم و در مجموع هزار و ۴۰۰ کیلوگرم زعفران خشک از مزارع خود برداشت میکنند.
اما حاج اکبر ۷۰ ساله از تاراج محصولش در کشور بیگانه خبر داد و گفت: چند سالی است که عدهای از اتباع افغان در زمان برداشت محصول به منطقه آسفیچ بهاباد میآیند و زعفران را به طور فلهای خریداری میکنند.
حاج اکبر با بیان اینکه متاسفانه در این منطقه مکانی برای بسته بندی و فراوری زعفران وجود نداردافزود: کشاورزان برای امرار معاش مجبور میشوند تا دسترنجشان را به دلالان که عمدتاً تبعه افغانی هستند، بفروشند. زعفران بهاباد بصورت فلهای به فروش میرسد و در کشوری همچون افغانستان به کشورهای اروپایی صادر میشود و نام و نشانی از محصول ناب ایرانی نمیماند.
زعفران به قیمت هر کیلو ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان از کشاورزان خریداری میشود حال آن که نرخ آن در بازارهای جهانی تا ۲۶۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد هم گفت: هم اکنون ۱۱ پروانه تاسیس برای واحدهای فراوری و بسته بندی زعفران صادر شده که از این تعداد سه واحد به بهره برداری رسیده است.
تیموری افزود: این واحدها به اضافه پنج واحد مشاغل خانگی زعفران، در مجموع ظرفیت فراوری و بسته بندی ۸۰۰ کیلوگرم زعفران را دارند، اما تنها بیست درصد زعفران تولیدی در این واحدها فراوری و بقیه محصول به استانهای دیگر فرستاده میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد هم میگوید: بخشی از مشکل بسته بندی و فروش زعفران به خود کشاورزان برمی گردد چراکه آنها زعفران را به کسانی میفروشند که با مبلغ بیشتری از آنها میخرند. نه به نام ایران، نه به کام ایران.
اما این انتظار از مسئولان بویژه مسئولان وزارت خانه صنعت معادن و تجارت و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بویژه سازمان تعاون روستایی این است که نظارت بیشتری بر عرصه تجارت این ماده ارزشمند داشته باشند و اجازه ندهند سود هنگفت این محصول به جیب دلالان یا اتباع بیگانه برود.