پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل غرب آسیا، اقدام نیروهای آمریکایی در هدف قرار دادن و بمباران یکی از پایگاههای حشدالشعبی را اقدام بسیار احمقانه و خطای راهبردی دانست.
آقای زارعی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اقدام نیروهای آمریکایی در هدف قرار دادن و بمباران یکی از پایگاههای حشدالشعبی در منطقه القائم عراق را اقدام بسیار احمقانه و خطای راهبردی دانست که تبعات بسیار سختی برای آنان در آینده نزدیک در پی خواهد داشت.
کارشناس مسائل غرب آسیا، با تبیین فلسفه شکل گیری حشد الشعبی با الهام از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مانند دیگر حلقههای مقاومت مانند حزب الله لبنان، جیش الشعبی سوریه و حوثیهای یمن، این تشکیلات مقاومت را اصلیترین نیروی اثر گذار در صحنه سیاسی و دفاعی عراق دانست.
وی درباره اهداف آمریکا از حمله به این پایگاه حشد الشعبی عراق گفت: گفته میشود هواپیماهای اف ۱۵ آمریکایی از عراق به پرواز در آمدند و چندین پایگاه وابسته به گروه کتائب حزب الله و حشدالشعبی عراق را در مرز این کشور با سوریه هدف قرار دادند و این یک حلقه از زنجیره حملات واشنگتن به نیروهای عراقی در چند ماه گذشته است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا، بی سامان سازی سیاسی را راهبرد اصلی آمریکا در عراق و لبنان پس از ناکامی و شکستشان در عرصههای سیاسی این کشور دانست و افزود: با شکل گیری مثلث قدرت در این دو کشور که خلاف خواسته نظام استکباری آمریکا، رژیم صهیونیستی و متحدان منطقه ایشان بود شاهد بودیم که این مثلث در همسویی با مقاومت شکل گرفت.
آقای زارعی گفت: این به رغم هزینههای سنگین عربستان به نیابت از آمریکا در انتخابات پارلمانی عراق و لبنان بود که جریانات همسو با مقاومت توانستند اکثریت را در اختیار بگیرند و مثلث ریاست جمهوری، نخست وزیر و ریاست مجلس با حمایت و همسویی مقاومت در اختیار آنان قرار بگیرد که این برای آمریکا و متحدان منطقهای اش نامناسب بود.
وی افزود: در این چارچوب شاهدیم که با وارد کردن نیروهایشان به کف خیابانها، دولت آقای سعد حریری را در لبنان که از حمایت حزب الله و گروه ۸ مارس برخوردار بود به استعفا وا داشتند و در عراق نیز طرح بی سامان سازی سیاسی را در مناطق شیعه نشین این کشور اجرا کردند و با به صحنه کشاندن جریانات همسو با خود مانند صرخیها، شیرازیها، بعثیهای تحت فرمان دختر صدام و سلبریتیهای همسو با جریان فتنه، آقای عادل عبدالمهدی را مجبور به استعفا کردند.
اقدام آمریکا سبب انسجام ملی بی سابقه در عراق
کارشناس مسائل غرب آسیا، اقدام اخیر آمریکاییها در بمباران پایگاه حشدالشعبی در منطقه القائم عراق را سبب انسجام و وحدت ملی بی سابقه در این کشور دانست.
آقای زارعی، با تبیین پیامدهای اقدام تروریستی کاخ سفید علیه نیروهای حشدالشعبی عراق، افزود: در پی این رویداد شاهد همبستگی تمام سران طوائف، گروههای سیاسی و مسئولان عراق اعم از اهل سنت و شیعیان در همه شهرهای این کشور هستیم و امروز در شهرهای جنوبی این کشور به ویژه بصره، مردم در حمایت حشدالشعبی به عنوان نماد مقاومت و ضامن امنیت کشورشان به خیابانها آمدند.
وی همچنین اقدام کاخ سفید را نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق دانست و اضافه کرد: آمریکاییها که به عنوان میهمان چندین پایگاه را در عراق در اختیار دارند و با بدعهدی، صاحب خانه را هدف قرار دادند که این در هیچ قاموسی قابل پذیرش نیست.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: عادل عبدالمهدی و بسیاری از مسئولان عراق این اقدام آمریکاییها را محکوم کردند و شورای امنیت این کشور نیز در این باره تشکیل جلسه داد.
آقای زارعی این اقدام آمریکاییها را سبب هزینههای بسیار برای کاخ سفید دانست و تاکید کرد: این خطا قطعاً سبب انسجام بیشتر میان مردم عراق خواهد داشت و در آینده شاهد خواهیم بود که این خطای راهبردی، هزینه بسیاری را برای آنان در پی خواهد داشت.
وی درباره انگیزه آمریکاییها از حمله به حشدالشعبی به عنوان نیروی مبارز با تروریسم گفت: بنابر اعتراف آمریکاییها به ویژه ترامپ، داعش ساخته و پرداخته دولت اوباماست به همین علت شعارها و ادعای کاخ سفید مبنی بر مبارزه با تروریسم در جامعه جهانی قابل پذیرش نیست.
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: آمریکا و متحدانش در سالهای اخیر به دفعات و به طور علنی حمایتشان را از گروههای تروریستی نشان دادند، چنان که با تامین تسلیحات و انتقال نیروها و فرماندهان داعش از مناطق تحت محاصره در رسانهها منعکس شده است.
آقای زارعی گفت: اکنون هم که ارتش سوریه در حال پاکسازی و قلع و قمع تروریستها از مناطق مختلف این کشور است، آمریکاییها بقایای عناصر داعش را به افغانستان منتقل کردند و در پی آن هستند که بخش دیگری از آنان را که همچنان به عنوان دولت بی سرزمین در عراق حضور دارند در استان پهناور الانبار در مرز سوریه و اردن، احیا کنند.
وی هشدار داد: این سناریوی آمریکا قطعاً توصیهای است که از آن دست بردار نیستند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: آن چه آمریکاییها به عنوان تهدید هلال شیعی در منطقه به جمهوری اسلامی ایران نسبت میدادند، به لطف خداوند به علت اقدامات کورکورانه و توطئههای خودشان اتفاق افتاده و اکنون در لبنان، سوریه، عراق و یمن میبینیم که مقاومت شکل گرفته است.
آقای زارعی افزود: اکنون مشکل آمریکا در منطقه شکل گیری جریان قدرتمندی به نام مقاومت اسلامی است که به عنوان جریان بسیار اثر گذار توانست معادلات منطقهای را تغییر دهد و منافع واشنگتن و متحدان منطقهای اش را دچار آسیب کند و این برای کاخ سفید قابل قبول نیست که این جریان قدرتمند با الگوگیری و الهام از سپاه پاسداران اقتدارشان را در منطقه به نمایش گذارند.
وی همچنین درباره اهمیت منطقه القائم گفت: این منطقه راهبردی مثلثی در مجاورت پایگاه آمریکایی تنف نزدیک مرزهای اردن و گذرگاه تردد گروههای تروریستی داعش به درون خاک عراق و بالعکس است.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: با حضور نیروهای حشدالشعبی در این منطقه، این گذرگاه به نوعی مسدود شد و آمریکاییها از این وضع نگران و ناراحت بودند و به بهانه حمله به یکی از پایگاهایشان در موصل و کشته شدن یکی از نیروهایشان، پایگاه حشدالشعبی در القائم را بمباران کردند و حال آن که هیچ سند و مدرکی برای اثبات نقش حشدالشعبی در حمله به پایگاهشان ارائه نکردند.
آقای زارعی گفت: با توجه به بالا بودن تعداد شهدای حشدالشعبی و تشییع پیکر مطهر آنان در شهرهای مختلف قطعاً شاهد حضور گسترده و بی نظیر مردم عراق در این مراسم خواهیم بود و همه جریانات سیاسی - مذهبی این کشور اقدام دولت آمریکا را محکوم کردند.
وی در پاسخ به اینکه چرا نیروهای حشدالشعبی از جانب آمریکایی ها، صهیونیست و اغتشاشاگران هدف قرار میگیرند، گفت: این نیروها در لبنان، سوریه، عراق و حتی یمن نماد مقاومت جریان قدرتمند انقلابی هستند که توانستند منافع آمریکا و متحدانش را در منطقه به چالش بکشند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: نگرانی کاخ سفید و متحدانش از اقتدار مقاومت اسلامی در منطقه به حدی است که حزب الله لبنان را به عنوان جریان تروریستی معرفی میکنند در حالی که ضامن امنیت و ثبات لبنان و پاسداری از روند سیاسی در این کشور است.
آقای زارعی گفت: در عراق، یمن و ایران نیز همین اتهام را وارد میکنند و کینه آنان از نیروهای مقاومت به این علت است که آنان توانسته اند محوری اثرگذار در کنار نیروهای ارتش تشکیل دهند و از امنیت و ثبات کشورهایشان پاسداری کنند.
وی افزود: تشکیل این نیروها با الهام از الگویی است که امام راحل پس از پیروزی انقلاب در کنار نیروهای مسلح نیرویی انقلابی به نام سپاه پاسداران ایجاد فرمودند که در کنار ارتش جمهوری اسلامی به عنوان دو بازوی قدرتمند نظامی، دفاعی و امنیتی نهادینه شدند و قطعاً این الگویی موفق در لبنان، سوریه، عراق و یمن است.
این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: این نیروهای مردمی و انقلابی در کنار نیروهای مسلح این کشورها توانسته اند توطئهها و تهدیدهای ناشی از جریان عبری، عربی و غربی را خنثی کنند.
آقای زارعی ادامه داد: در این چارچوب دیدیم که در هشت سال گذشته کل ظرفیت هایشان را به سوریه آوردند تا دوران پسا بشار را رقم زنند، اما به لطف خداوند بشار و سوریه یکپارچه ماند و در عراق و لبنان نیز خواستند همین سناریو را اجرا کنند، اما نتوانستند.
وی گفت: آمریکا پس از لبنان و عراق در پی این بی سامان سازی در کشورمان نیز بود که خوشبختانه با هوشیاری رهبر فرزانه انقلاب ناکام شدند و این غائله خیلی سریع در ایران ختم به خیر شد، اما در عراق و لبنان هنوز مشکلاتی وجود دارد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: با این حال قطعاً رویداد اخیر در عراق انسجام میان ملت و مسئولان عراق را بیشتر خواهد کرد و این رویداد سبب خیر و ختم غائله نابسامان سازی در این کشور خواهد شد.
آقای زارعی یکی دیگر از اهداف آمریکا در عراق و لبنان را اجرای الگوی براندازی علیه انقلاب مردمی مصر در دوره مرسی دانست و افزود: آنان در پی نابسامان سازی سیاسی هستند تا بتوانند با سوء استفاده از شکاف جریانهای سیاسی، خارج کردن مردم از صحنه سیاسی و آوردن چهره مقبول خودشان در اقدامی کودتا گونه، دولتی همسو با خود را به سر کار بیاورند.
وی اضافه کرد: این همان الگویی بود که در مصر پیاده شد و به رغم هشدارهایی که به مرسی داده شد متاسفانه او توجه نکرد و در دام اختلافات مصر افتاد و سبب روی کار آمدن فردی به نام ژنرال السیسی از طریق کودتا شد که در پی آن عناصر انقلابی به زندان افتادند و بسیاری از آنان محکوم به اعدام شدند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: اکنون این نگرانی وجود دارد که جریان بعثی از جانب رغد، دختر صدام، با همراهی جریان صرخی ها، شیرازیها و سلیبریتیهای تحت حمایت شبکههای اجتماعی غرب به صحنه بیایند و فضای سیاسی عراق را به سمتی ببرند که نوعی خلاء قدرت و وحدت ایجاد شود تا چهره تحت حمایت آمریکا و متحدانش روی کار بیایند و با اقدامی کودتا گونه قدرت را در اختیار بگیرند و شرایط دوره صدام را باز گردانند.
آقای زارعی در عین حال تاکید کرد: با توجه به حضور مرجعیت شیعه و همدلی و همراهی میان سران طوائف و گروههای سیاسی در عراق و نیز در لبنان، شرایط این کشورها کاملا متفاوت با شرایط مصر است و نیز با توجه به بلوغ سیاسی در این کشور را بسیار دور از ذهن است که اتفاق مصر در این دو کشور روی دهد.