به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، در جهان بیش از ۴ هزار شهر به پویش جهانی شهر تاب آور پیوسته است که استان همدان به عنوان نخسین استان با ۹ شهرستان به این پویش جهانی پیوست.
در این همایش دستنامه تابآوری برای راهبران دولت محلی با شعار شهرها را تاب آور نماییم - شهر من آماده میشود" رونمایی شد.
تاب آوری مفهوم جدیدی در طراحی شهری است که رویکرد اصلی آن طراحی با آسیب پذیری کمتر و انعطاف پذیری بیشتر برای شهرها در برابر تنشها و حوادث طبیعی وغیرطبیعی است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور در این همایش گفت: انتظار میرود با بکار بستن تجربههای جهانی و استفاده از تجربههای کشورهای پیشرفته تا سال ۲۰۳۰ سیستم تاب آوری در همه شهرهای کشور اعمال شود.
آقای نجار افزود: هدف از اجرای تاب آوری در شهرها در مرحله اول کاهش تلفات جانی سپس خسارت مالی و صیانت از زیستگاههای طبیعی است.
او با بیان این سوال که علت اینکه چرا تاکنون کشور در مقابل حوادث و بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی تاب آور نشده است هم گفت: همه دنبال این موضوع هستیم، اما بار را به دوش همدیگر انداختیم چرا که نگاه جامع نگر به این موضوع نداریم و به روزمرگی افتادهایم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: به موضوع پیشگیری کمتر توجه شده است چرا که مسولان ریسک محور نبوده بلکه پاسخ محور هستند.
آقای صوفی شهردار همدان هم گفت: در راستای اجرای سیستم تاب آوری در شهر همدان ۷۵ محله آسیب پذیر شناسائی شده است.
همچنین در این همایش از دستگاه شتاب نگار مربوط به پایش آنلاین لرزه زمین و بررسی رفتار گسلها و پایش سلامت سازهها، پلها و تونلها رونمایی و دو دستگاه از این شتاب نگار به شهرداریهای همدان و نهاوند رایگان اهدا شد.