در نشست خبری مطرح کرد
تولید ۸۵ درصدی آفت کشها در داخل کشور
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور از تولید ۸۵ درصد آفت کشها در داخل کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی مراد سرافرازی در نشست خبری، استفاده از سمهای کم خطر را از جمله سیاستهای سازمان حفظ نباتات بیان کرد و افزود: این سیاست در یک سال و نیم گذشته اجرا شده است.
وی با اشاره به حذف دو سم پر خطر از چرخه استفاده کشاورزان یکی " بوتاکُلُر" که از ابتدای سال ۹۸ استفاده آن ممنوع شد و دیگری "دیازینون" که از ابتدای مهر امسال از فهرست سموم مصرفی کشور حذف شده است افزود: با توجه به موجودی این سموم، مصرف کنندگان اجازه دارند تا دو سال آن را استفاده کنند، اما بعد از دو سال اجازه فروش و مصرف داده نمیشود.
آقای سرافرازی با تاکید بر استفاده از عوامل بیولوژیک به جای سموم شیمیایی گفت: از جایگزینی عوامل بیولوژیک به جای سمهای پرخطر استقبال میکنیم و سازمان حفظ نباتات آمادگی دارد ثبت و واردات عوامل بیولوژیک را تسهیل کند.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه سهم استفاده از عوامل بیولوژیک در قیاس با آفت کشها کمتر است، افزود: باید در محصولات صادراتی از جمله گوجه فرنگی، خیار و فلفل که در گلخانه تولید میشود از عوامل بیولوژیک برای کنترل آفات استفاده شود.
آقای سرافرازی با اشاره به اینکه طرحهایی در این زمینه ارائه شده است، گفت: مرکز بزرگی با همکاری بخش خصوصی ایجاد خواهد شد که در این مرکز عوامل بیولوژیک داخلی تکثیر و در اختیار گلخانه داران قرار داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته استفاده از عوامل بیولوژیک در کشور ۲۰ درصد افزایش داشته است.
آقای سرافرازی با اشاره به اینکه امسال دو کارگاه آموزشی برای آشنایی بیشتر شرکتهای وارد کننده سموم با مسائل روز برگزار شده است گفت: پیشنهاد ما این است که در نمایشگاههای تخصصی واردکنندگان، از کشاورزان نمونه برای حضور در این نمایشگاهها دعوت شود تا انتقال دانش و آگاهی به چهار میلیون و ۳۰ هزار کشاورز صورت گیرد.
وی همچنین با اشاره به بحث باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی گفت: این مساله به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مربوط است، اما دو نکته وجود دارد، یکی مصرف آفت کش بد و دیگری روش نامناسب آفت کش هاست.
آقای سرافرازی افزود: یکی از وظایف سازمان حفظ نباتات نظارت بر کیفیت آفت کش هاست که در تمام مسیر فرآیند ثبت این کار انجام میشود.
هاشمی، عضو هیئت مدیر انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران
هزینه ۱۲۰ میلیون دلاری واردات بذر در سال
عضو هیئت مدیر انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران با اشاره به اینکه سالانه ۱۲۰ میلیون دلار صرف واردات بذر میشود، گفت: در ازای این میزان، چندین میلیارد دلار محصولات کشاورزی صادر میکنیم.
آقای منصور هاشمی در نشست خبری با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی چندین میلیارد دلار است افزود: هزینه واردات بذر، فشاری به اقتصاد کشور وارد نمیکند.
وی اضافه کرد: جز بذر سبزی خوردن و بخشی از سبزی خورشتی، مابقی بذرها از طریق واردات تأمین میشود.
آقای هاشمی با اشاره به اینکه بذر مهمترین قسمت تولید در بخش کشاورزی است، گفت: بذرهای وارداتی جدید، عملکرد بالایی دارند به طوری که هم تامین کننده نیاز داخل هستند و هم میتوانیم بخشی از محصول را صادر کنیم.
همچنین در این نشست، آقای محسن مخبری عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود گفت: هدف اصلی ما این است که جامعه ما محصول و غذای سالم داشته باشد.
وی با اشاره به برگزاری هفتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی افزود: آن چیزی که در حال حاضر مطرح است کیفیت و دانش جهانی است که بتوانیم هر چه سریعتر به ایران منتقل کنیم تا تولیدکنندگان نهادهها و کشاورزان از آن استفاده کنند.
آقای مخبری برگزاری این نمایشگاهها را باعث ارتقاء کیفیت نهادهها دانست.
رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران نیز در این نشست، از آغاز به کار هفتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی از هفده دی خبر داد و گفت: این نمایشگاه از هفده تا ۲۰ دی در بوستان گفتگو برگزار خواهد شد.
آقای سید مهدی حسینی یزدی افزود: در این نمایشگاه ۷۶ شرکت عضو انجمن وارد کننده سم و کود و ۱۴ شرکت از کشورهای خارجی حضور خواهند داشت.
وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را انتقال دانش به کشاورزان، تبادل تجربیات و آشنایی با تجهیزات و مواد به روز دنیا بیان کرد و گفت: حدود ۳۰۰ نشان خارجی در این نمایشگاه حضور خواهد داشت و انتخاب را برای کشاورز راحت ترخواهد کرد.
هفتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران با شعار «دانش جهانی برای کشاورزی ایران» برگزار میشود.