پخش زنده
امروز: -
سیستان و بلوچستان با دارا بودن 300 کیلومتر ساحل، به 10 بویه هواشناسی نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان ،عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در دیدار با مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: وجود یک بویه دریایی در نوار 300 کیلومتری سواحل جنوب استان بسیار ناچیز است.
علیم یارمحمدی با تأکید بر اهمیت هواشناسی در توسعه پایدار و آمایش سرزمین، افزود: اطلاعات هواشناسی جزو زیرساختیترین کارهای عمرانی و توسعهای هر منطقه به شمار میرود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مشکلات زیرساختی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: ظرفیتهای توسعهای بندر چابهار را نباید دستکم گرفت چراکه این بندر بزرگ اقیانوسی در چهارراه ترانزیت منطقه قرار گرفته و با ارزشترین و ارزانترین خدمات بازرگانی را به کشورهای همسایه و حتی دور از ایران ارائه میکند.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان هم در این دیدار گفت: سیستان و بلوچستان بهترین ظرفیتهای اقلیمی را در سختترین شرایط جوی دارد.
محسن حیدری افزود: اکثر شهرهای استان در بسیاری از روزهای سال بالاترین میزان ساعات آفتابی و دریافت انرژی از خورشید را در کشور دارا هستند که نشاندهنده ظرفیت بالای تولید انرژیهای نو است.
وی گفت: در شمال استان نیز ظرفیت وزش بادهای 120 روزه که مداومترین باد ایران است نیز جلوهای از وجود یک اقلیم ثروتمند در جنوب شرق کشور است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: توسعه باید منطبق با ظرفیتهای اقلیمی هر منطقه شکل بگیرد زیرا بیتوجهی به ظرفیتهای اقلیمی در فرایندهای توسعه، محکوم به شکست است.
وی در این دیدار حمایت مجلس شورای اسلامی از تقویت بنیههای علمی و زیرساختی سازمان هواشناسی را خواستار شد.