استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مسئله تعامل با مردم، رویکرد بسیار خوبی است که ریاست دستگاه قضا نسبت به آن دغدغه دارد گفت: از این رویکرد میتوان نتایج خوبی گرفت و برای قوه قضاییه همه مردم ایران به عنوان شاکی، متشاکی یا به عنوان ناظر هستند.
دکتر سید ضیا هاشمی استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران درنشست تخصصی استادان و نخبگان علوم اجتماعی گفت: بنابراین مردمی بودن قوه قضاییه زمانی مشروعیت پیدا میکند که با تمام مردم کشور بدون استثنا ارتباط برقرار کند.
هاشمی در ادامه به تفکیک نگاه تبلیغاتی از نگاه علمی اشاره کرد و گفت: نگاه تبلیغاتی عمر کوتاهی دارد و فقط برای مدت کوتاهی موجی ایجاد میکند، اما در نگاه علمی امیدآفرینی عمیق و ماندگار را مشاهده خواهیم کرد.
استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران همچنین افزود: آمادگی پذیرش این ایدهها نیز مهم است، در سطح جامعه ممکن است مشکلاتی برای پذیرش ایدهها و نگاهها وجود داشته باشد؛ بنابراین باید موانع برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه جامعه امروز ما جرم خیزتر از یک دهه و دو دهه گذشته است اظهار کرد: با افزایش جمعیت و شرایط کشور شاهد این مسئله هستیم، این سرعت زیاد تغییرات جمعیتی به طور طبیعی به ساز و کارهای کنترل اجتماعی آسیب میزند و نتیجه این میشود که ما امروز شاهد خشونت بیش از حد باشیم.
هاشمی سیاستزدگی را یکی از آفتهای مهم دانست و گفت: نتیجه این سیاستزدگی این شده که حرکتهای بنیادی و ماندگار کم شود، امیدوارم آقای رئیسی با ویژگیهای مثبتی که دارد دستگاه قضا را در مسیر حرکتهای بنیادی و ماندگار سوق دهد.
استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران همچنین عنوان کرد: اگر در حوزههای مختلف اقدامات اصلاحی صورت نگیرد شاهد مخاطرات جدی در آینده خواهیم بود، یکی از این اصلاحات این است که باید از انگ زنی پرهزینه شود، امروز در کشور فرآیند انگ زنی کم هزینه است و باید با افرادی که به صراحت و بدون ترس به دیگران انگ میزنند برخورد شود.