به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، در این گزارش به قلم مایکل پک با عنوان "این تصویر، قدرت نگران کننده دریایی چین و ایران را نشان میدهد", آمده است: چین یک کشتی قدیمی خود را بازسازی کرده است و این موضوع سبب افزایش احتمال در این باره شده است که نیروی دریایی چین میتواند ناوشکنها و ناوچههای قدیمی خود را به چندین لوله توپ مجهز کند.
چین و ایران در حال مجهز کردن کشتیهای جنگی بیشتری به سیستمهای پرتاب عمودی برای شلیک موشک هستند. سیستم پرتاب عمودی یک سازمان دهنده پنهان برای طراحی کشتیهای جنگی است، این راهی برای نصب سامانههای شلیک موشک بیشتری در روی یک کشتی است.
سیستمهای پرتاب عمودی به جای استفاده از بازوهای پرتابگر چرخشی که در زمان جنگ سرد مرسوم بود و یک یا دو موشک را همزمان شلیک میکرد، متشکل از دهها لوله پرتاب است که در عرشه کشتی نصب میشوند. آنها در شمار زیادی از کشتیهای آمریکایی، روسی، اروپایی و ژاپنی و همچنین انواع جدیدتر کشتیهای چینی همانند ناوشکنهای کلاس ۰۵۵ وجود دارند.
در حال حاضر، چین سرگرم استقرار یک لوله پرتاب بر روی یک ناوشکن قدیمی بازسازی شده از نوع ۰۵۱B Shenzhen است که اخیرا تعمیر و بازسازی شده است.
معاون کاپیتان این ناوشکن در گفتگو با تلویزیونی چین گفت: "شنژن در حال حاضر به یک سامانه پرتاب عمومی مجهز است که شامل چهار واحد هشت تایی است که به این کشتی امکان میدهد ۳۲ موشک کشتی به هوا را در خود جای دهد که میتوانند هواپیماها و موشکهای دشمن را هدف قرار دهند. "
ناوشکنهای سه هزار و ۲۵۰ تنی ۰۵۱ Luda-class بر اساس ناوشکنهای شوروی در دهه ۱۹۵۰ همانند کشتیهای کلاس کوتلین ساخته شده اند.
نیروی دریایی ارتش آزادی بخش خلق چین بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰ , ۱۷ کشتی ساخت که بیشتر آنها از رده خارج شده اند. چهار فروند از این کشتیها در ماه مه سال ۲۰۱۹ از رده خارج شدند. اکنون ناوشکنهای نوع ۰۵۲ جایگزین آنها شده اند.
با این حال، چین یک ناوشکن کلاس ۰۵۱B Luhai-class را در سال ۱۹۹۹ مستقر کرد. این کشتی در ابتدا تنها به یک موشک انداز برای شلیک موشکهای کوتاه برد ضد هوایی، چهار مسلسل دو تایی و هشت موشک ضد کشتی از نوع YJ-۸۳ مجهز بود. این کشتی به ناوگان فرماندهی ملحق شد.
رسانههای چینی اعلام کردند: "شنژن با پیوستن به ناوگان نظامی به عنوان یک پرچمدار در عملیات زیادی شرکت داشت و به کشورهای زیادی سفر کرد و به یک ستاره در دیپلماسی دریایی تبدیل شد. "
این رسانهها همچنین اعلام کردند: "این کشتی در سال ۲۰۱۷ بازسازی و قابلیتهای قابل توجهی به آن اضافه شد و ارتقاء یافت که این قابلیتها به آن اجازه میدهد به یک ناوشکن مجهز به موشکهای هدایت شونده با قابلیت فرماندهی یک ناوگان عملیاتی مشترک تبدیل شود. "
افزوده شدن لولههای شلیک عمومی به شنژن اجازه میدهد قابلیت دفاع هوایی اش بیش از پیش قدرتمند شود. این لولهها میتوانند موشکهای ضد کشتی هم شلیک کنند.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گزارش داد که ایران نیز اعلام کرده است ناوشکن هایش به شلیک کنندههای عمومی مجهزند.
حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران اعلام کرد هدف از نصب این لولههای عمومی سرنگون کردن موشکهای کروز است.
اسپوتنیک گزارش داد: همه سیستمهای از این نوع به دو بخش سرد و گرم تقسیم میشوند. در بخش شلیک گرم، موشک در داخل محفظه اش مشتعل میشود و با نیروی ایجاد شده حرکت میکند و این در حالی است که در سامانه شلیک سرد که توسط شوروی ارائه شد، یک موشک با گاز فشرده پس از تخلیه سیلو حرکت میکند.
گفته میشود سامانه باور ۳۷۳ ایران از تکنیک شلیک گرم استفاده میکند.
نیروی دریایی ایران یک ناوشکن رادار گریز جدید هزار و ۳۰۰ تنی به نام سهند را در سال ۲۰۱۹ تولید کرد. با این که ایران این کشتی را یک ناوشکن مینامد,، اما سهند و دو کشتی کوچک ترش در واقع در ابعاد ناوچههای کوچک هستند.
رسانههای ایرانی اعلام کردند: سهند یک باند برای فرود بالگرد به اندازه ۹۶ متر دارد و میتواند با سرعت ۲۵ گره دریایی حرکت کند.
این رسانهها همچنین نوشتند: این ناوشکن به موشکهای سطح به سطح و سطح به هوا و همچنین سامانههای ضد هوایی و رادارهای پیچیده و قابلیتهای رادارگریز مجهز است.
سامانه شلیک عمودی سامانه جدیدی محسوب نمیشود. آمریکا از سال ۱۹۸۶ از این سامانه در ۲۰ کشور استفاده میکند. موضوع جالب این است که چین کشتیهای قدیمی خود را بازسازی و آنها را به این سامانه مجهز کرده است و این اقدام این احتمال را افزایش میدهد که نیروی دریایی چین ممکن است ناوشکنها و ناوچههای قدیمی خود را به چندین سامانه از این دست مجهز کند. مجهز شدن به این سامانه سبب تقویت قابل توجه قدرت شلیک در این کشتیها میشود.