قمار بزرگ امریکا در حمله به پایگاه حشدالشعبی در عراق
امریکا با حمله مستقیم به پایگاههای مرزی حشدالشعبی عراق اشتباه و ریسک بزرگی را مرتکب شد و فقط پاسخ قاطعانه به این حمله می تواند مانع از تکرار چنین حملاتی شود.
یکشنبه شب چنگنده های امریکایی پایگاه حشدالشعبی در مرز عراق با سوریه را بمباران کردند که بر اثر این حمله دستکم 25 نفر شهید و دهها نفر دیگر زخمی شدند. پنتاگون در پی این حمله اعلام کرد که چنین حملاتی علیه حشدالشعبی تکرار خواهد شد.
امریکا در شرایطی به پایگاه حشدالشعبی در مرز قائم حمله کرد که نیروهای حشدالشعبی چند روز پیش هشتمین مرحله عملیات اراده نصر برای از بین بردن بقایای داعش را آغاز کردند.
امریکا مدعی است که در واکنش به حمله به پایگاه نظامیان امریکایی در کرکوک که به کشته شدن یک پیمانکار امریکایی منجر شد این حمله را ترتیب داده است اما این ادعا در حالی است که در ماههای گذشته بارها پایگاهها وانبارهای تسلیحاتی حشدالشعبی در عراق هدف حمله هواپیماهای بدون سرنشین قرار گرفته است و گفته می شد که رژیم صهیونیستی در ورای این حملات قرار داشته است.
اکنون با این حمله روشن می شود که امریکا نیز در حملات گذشته نقش داشته و بنابر این با حمله نمی توان گفت این اولین حمله در واکنش به حمله به پایگاه نظامیان امریکایی است.
از سویی امریکا با سوء استفاده از تحولات داخلی عراق و این ارزیابی که حشدالشعبی اکنون در داخل هدف هجمه رسانه ای قرا گرفته است و در چنین شرایط می تواند چنین حمله را ترتیب دهد دست به حمله زد در حالیکه واکنش احزاب سیاسی و مقام های دولت عراق نشان داد که هیچ بخشی از مردم ودولت عراق نقض حاکمیت کشور خود را نمی پذیرد.
حمله به پایگاههای حشدالشعبی را می توان حمله به ارتش و دولت و حاکمیت عراق دانست چرا که حشدالشعبی بنابر فتوای مرجعیت عراق برای برقراری امنیت و مبارزه با داعش ودیگر گروههای تروریستی تاسیس شد و هنوز هم عملیات این نیروها تحت عنوان اراده نصر علیه بقایای داعش ادامه دارد ضمن اینکه با توجه به فروپاشی ارتش عراق پس از لشکرکشی امریکا به عراق, حفظ حشدالشعبی در دفاع از این کشور بسیار با اهمیت است و به همین دلیل عادل عبدالمهدی نخست وزیر دستور العمل ده ماده ای را صادر کرد که بر اساس آن حشدالشعبی جزیی از ارتش عراق شد.
البته امریکا همواره با تاسیس حشدالشعبی مخالف بوده است چرا که این نیرو بود که جلو طرح های امریکا در منطقه ایستاد وگروه تروریستی داعش را نابود کرد و اگر این گروه نبود اکنون چه بسا شاهد تجزیه عراق بودیم.
از این گذشته مخالفت امریکا با حشدالشعبی در عراق در حالیست که کردهای عراقی نیروهای پیشمرگه کرد را در اختیار دارند و خود امریکا از نیروهای مسلح گریز از مرکز حمایت می کند.
این سوال مطرح است که چرا امریکا به این شدت پایگاه نیروهای حشدالشعبی در مرز عراق با سوریه را هدف قرار داد؟ در پاسخ باید گفت به نظر می رسد امریکا تصور می کند با چنین حمله شدید, در شرایطی که دولت عراق با چالش روبروست می تواند زهره چشم از نیروهای مقاومت بگیرد و توان پاسخگویی به این حمله وجود ندارد. در واقع امریکا دست به قمار و ریسک بزرگی زد که سلطه خود را در عراق مستحکم نماید و اگر به این حمله پاسخ داده نشود و با توجه به تهدید پنتاگون مبنی بر تکرار چنین حملاتی, در واقع دیگر برای بقای حشدالشعبی دلیلی وجود نخواهد داشت.
اما با توجه به واکنش دولت واحزاب عراقی و تهدید حشدالشعبی به گرفتن انتقام از نظامیان امریکایی این احتمال وجود دارد که حملات تلافی جویانه ای اجرا شود که تلفات سنگینی به نظامیان امریکایی وارد نماید.
در واقع شاید بهترین واکنش عراقی ها به این این حمله , مقابله به مثل شدید باشد چرا که امریکایی ها نشان داده اند توان از دست دادن نیرو را ندارند. حمله به پایگاه نظامیان امریکایی در لبنان وکشته شدن صدها نظامی در این پایگاه که پیامدش تعطیلی این پایگاه وخروج نظامیان امریکایی از خاک لبنان بود مثال گویایی در این زمینه است.
ضمن اینکه این حق برای ارتش وحشدالشعبی عراق محفوظ است که دست به واکنش شدید و تلافی جویانه بزند چرا که امریکا نه تنها به مفاد توافق امینتی مبنی بر استفاده نکردن از حریم هوایی و زمینی عراق علیه کشورهای هسمایه عمل نکرده, بلکه عملا با حمایت از داعش و تبدیل سفارت خود در بغداد به کانون توطئه علیه ثبات وامنیت عراق به تهدید اصلی در این کشور تبدیل شده است.