پخش زنده
امروز: -
مراسم رونمایی از نخستین دستگاه پروتز عصبی حرکتی برای رکاب زدن افراد دچار ضایعه قطع نخاعی، با حضور ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، نخستین دستگاه پروتز عصبی حرکتی نوین به افراد دچار ضایعه نخاعی امکان میدهد تا با رکاب زدن مداوم از ایجاد عوارض خطرناکی همچون پوکی استخوان، زخم بستر، عفونتهای کلیوی و مثانه، نارساییهای قلبی و عروقی و ... جلوگیری کند.
هم اکنون در سطح منطقه، فقط ایران صاحب چنین دستگاه پروتز عصبی نوین است و چنین دستگاهی در سطح جهان در کشورهای امریکا، آلمان و انگلیس وجود دارد و به مرحله تجاری سازی رسیده است.
این دستگاه در مراکز بهزیستی و بیمارستانها مورد نیاز بیماران است.
طراحی و ساخت پروتز عصبی- حرکتی، نخستین بار در سطح منطقه
رئیس پژوهشکده مهندسی عصبی دانشگاه علم و صنعت گفت: نخستین بار پژوهشگران این دانشگاه موفق به طراحی و ساخت پروتز عصبی - حرکتی نوین در سطح منطقه شدند.
عباس عرفانیان در حاشیه طرح رونمایی از فناوری پروتز عصبی در دانشگاه علم و صنعت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بر اساس گزارشهای سازمان بهزیستی که در شهریور امسال اعلام شد حدود ۶۵۰ هزار معلول جسمی - حرکتی در کشور وجود دارد که بیماران دچار ضایعات نخاعی هم جزو این معلولان به حساب میآیند.
وی با بیان اینکه علاوه بر مشکلات حرکتی این بیماران دچار پوکی استخوان، زخم بستر، عدم گردش خون، فلج شدن اندامهای مختلف عفونتهای کلیوی و مثانه میشوند گفت:: فناوری پروتز عصبی - حرکتی که نخستین بار تا این حد منحصر به فرد توسط پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ساخته شده، این امکان را به بیماران دچار ضایعات نخاعی میدهد که با استفاده از سیستم بتوانند اندامهای فلج خود را حرکت دهند، رکاب بزنند و گردش خون در اندامهای فلج دوباره شکل بگیرد. همچنین از طریق این سیستم عوارض ضایعات نخاعی این بیماران کاهش مییابد و فواید فیزیولوژیک زیادی برای بیماران دارد.
وی در ادامه تاکید کرد: از طریق این سیستم دستورات قشر حرکتی بیماران شبیه سازی میشود و به عصب فرد بیمار ارسال میشود و بیمار میتواند اندامهای فلج خود را به حرکت وادارد.
عرفانیان با بیان اینکه طراحی و ساخت چنین فناوری نخستین بار در ایران و در منطقه صورت گرفته است گفت::کشورهای غربی و اروپایی چنین فناوری را دارا هستند و آن را به مرحله تجاری سازی رساندند، اما چنین ویژگیهایی در سیستمهای پروتز عصبی آنها وجود ندارد.
وی تاکید کرد: هزینه چنین فناوری در کشورهای غربی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار است و با ۴۰ درصد کاهش هزینه این فناوری در کشور ما تولید و ساخته شده است.
حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از فناوری پروتز عصبی، حرکتی
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: این معاونت برای توسعه فناوری پروتز عصبی- حرکتی حمایتهای ویژهای انجام میدهد.
آقای سورنا ستاری در حاشیه رونمایی از پروتز عصبی حرکتی در دانشگاه علم و صنعت و در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ما از افرادی که صاحب ایده و نوآور هستند، حمایت میکنیم چنانچه نیروی انسانی فوق العادهای در کشور وجود دارد که میتواند مشکلی از مشکلات مردم را حل کند.
وی با اشاره به رونمایی از پروتز عصبی، حرکتی گفت: این دومین محصولی است که از سوی پژوهشگران کشور تولید شده است، اولین محصول پارواک بوده که شامل افرادی بود که دچار ضایعات نخاعی و فلج شدن پاها بودند، اما این دستگاه عمومیت پیدا کرده است و تمام افرادی که دچار ضایعات نخاعی در ناحیه گردن هم دارند و فلج کامل هستند، میتوانند از این دستگاه استفاده کنند.
ستاری با بیان اینکه حمایتهای ویژهای از پژوهشگران این سیستم صورت میگیرد، گفت:: یارانه برای توسعه و تجاری سازی محصولات به پژوهشگران این طرح تعلق میگیرد تا در موسسات توانبخشی به کار گرفته شود.
وی تاکید کرد: طرح بعدی که مربوط به طرحی پیشرفته در فناوری پروتز عصبی محسوب میشود، تحولی جدی است که در داخل نخاع افراد مبتلا به ضایعات نخاعی به کار برده میشود و تاثیرات زیادی در افراد بیمار دارد.
ستاری ادامه داد: ارزش این طرح از فناوری آن است که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای این طرح یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.