در نشست تخصصی طرح کاپ امضا شد
تفاهمنامه سه جانبه طرح کاهش پسماند
تفاهمنامه سه جانبه طرح کاهش پسماند بین شهرداری منطقه ۷، سازمان مدیریت پسماند و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امضا شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، صبح امروز نشست تخصصی طرح کاپ (کاهش پسماند) و امضای تفاهم نامه همکاری سازمان مدیریت پسماند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شهرداری منطقه ۷ با حضور صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، سمیه حاجوی، شهردار منطقه ۷ و فرهاد معارفی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل این وزارتخانه برگزار شد.
بر اساس این تفاهمنامه ضمن کاهش پسماند، از میزان پسماند باقی مانده به عنوان کمپوست استفاده خواهد شد.
سمیه حاجوی، شهردار منطقه ۷
طرح کاپ ، جامع و نوآورانه است
شهردار منطقه ۷ گفت: طرح کاهش پسماند، طرحی جامع و نوآورانه است.
سمیه حاجوی در نشست تخصصی طرح کاپ (کاهش پسماند) و امضای تفاهم نامه همکاری سازمان مدیریت پسماند، وزارت ارتباطات و شهرداری منطقه ۷ افزود: گستره منطقه هفت بیش از هزار و ۵۰۰ هکتار است و شریانهای اصلی آن سبب تردد ۵۰۰ هزار نفر در طول روز شده است.
وی ادامه داد: موضوعات مدیریت شهری منطقه را بر آن داشته تا تلاشها برای عرضه خدمات شهری به شهروندان منطقه افزایش باید.
وی افزود: علاوه بر این، مدیریت شهری باید نیازهای اساسی شهروندان را هم تکمیل کند.
شهردار منطقه هفت با اشاره به توصیه مدیریت جدید شهری مبنی بر شاداب سازی فضای شهری گفت: خوشبختانه شهرداری منطقه ۷ با اقدامات کوچک در این زمینه پیشرو بوده است.
حاجوی افزود: با نوسازی المانهای پارکها و گل آرایی و رنگ آمیزی فضاهای متروک شهر سعی کردیم طرحهاب جالب و شادابی برای مردم ایجاد کنیم.
وی گفت: دغدغه اصلی مدیریت شهری نظاممند کردن شهروندان در عین شادی آنان است.
شهردار منطقه هفت افزود: مدیریت شهری درباره جمع آوری زباله دغدغه زیادی داشت، طرح کاپ هم یک طرح جامع و نوآورانه است و قرار است در گامهای مختلفی اجرا شود.
وی ادامه داد: دغدغه همه شهروندان آسمان آبی و زمین پاک است، برای رسیدن به این مهم همه باید تلاش کنیم فرهنگ کاهش تولید پسماند و تفکیک زباله از مبدا هم در دستور کار قرار گیرد.
حاجوی افزود: اولویت منطقه با توجه به گستره منطقه و وجود سازمانها و ارگانهای نظامی اجرای طرح کاپ است که گام به گام در حال انجام است.
امروز شاهد هستیم وزیر ارتباطات هم به گروه نه به پلاستیک پیوسته بودند.
وی با بیان اینکه برای تحقق این هدف نیازمند کمک هستیم، برلزوم آموزش و فرهنگ سازی در کنار حمایتهای مسئولان تاکید کرد.
علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران
لاستیک های فرسوده به آراد کوه نمی روند
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: لاستیکهای فرسوده دیگر به آرادکوه نمیروند، بلکه در سطح شهر و در صنایعی مانند آسفالت استفاده خواهند شد.
صدرالدین علیپور صبح امروز در مراسم امضای تفاهم نامه کاهش پسماند بین وزارت ارتباطات، شهرداری منطقه ۷ و سازمان مدیریت پسماند افزود: وزارت ارتباطات به عنوان اولین دستگاه دولتی به طرح کاهش پسماند ملحق شده است و در دنیا هم طرح کاهش به عنوان رویکردی در راستای بازیافت مطرح است.
وی ادامه داد: اقداماتی انجام میشود تا کاهش آثار پسماند را داشته باشیم و حداکثر تلاش این است که پسماندی دفع نشود و همه پسماندها تبدیل به کمپوست و یا بازیافت شوند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران افزود: ۶ گام برای طرح کاپ در نظر گرفتهایم، گام اول طرح کاپ، آموزش عمومی از طریق مناطق و نواحی است که در همین مسیر مخازنی را در نظر گرفته ایم که جایگزین مخازن فعلی شوند. مخازن فعلی معضلی را ایجاد کرده که هر کسی در هر ساعتی هر زبالهای را که بخواهد تخلیه میکند و به دنبال آن هم شاهد زبالهگردی هستیم.
علیپور گفت: تغییر شکل و فرمت مخازن در دستور کار است، مخازن فعلی باعث میشوند که در ساعات اولیه روز چند بار جمعآوری زباله داشته باشیم و لذا تغییر این وضعیت برای ما دارای اهمیت است.
وی ادامه داد: تا پایان سال هزار ایستگاه مخزن چندگانه در سطح شهر مستقر میشوند و جدای از این کار دستگاههای RVM را راهاندازی کردهایم که میتواند پسماند خشک را تحویل بگیرد و به اندازه آن اعتبار دهد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، در پاسخ به اینکه باتوجه به تحریمها آیا توان خریداری دستگاه Rvm را داریم یاخیر گفت: باشرکتهای دانش بنیان داخلی صحبت شده و در همین زمینه دستگاههایی ساخته شده که خریداری و در اماکن دولتی تعبیه خواهیم کرد.
علیپور با بیان اینکه تاکسیهای اینترنتی میخواهند در حوزه جمعآوری پسماند خشک با ما همکاری کنند افزود: پارسال ۴۰ هزار تن سر شاخه را جمعآوری کردیم که امسال قرار است سر شاخهها را در صنایع چوبی به کار ببریم.
وی ادامه داد: لاستیکهای فرسوده خودروهای سواری هم دیگر به آرادکوه نمیروند بلکه در سطح شهر در صنایعی مانند آسفالت و کفپوش استفاده خواهند شد.
فرهاد معارفی، معاون توسعه و هماهنگی وزارت ارتباطات
برای نجات محیط زیست نیاز به همفکری است
معاون توسعه و هماهنگی وزارت ارتباطات ،گفت:نجات محیط زیست نیاز به همفکری دارد ، اگر برای تولید نشدن زباله راهکاری پیدا کنیم ، بهتر از این است که بگوییم با زباله ها چه کنیم .
فرهاد معارفی صبح امروز در مراسم امضای تفاهم نامه کاهش پسماند بین وزارت ارتباطات ، شهرداری منطقه 7 و سازمان مدیریت پسماند، گفت: ما به عنوان شهروند و مصرف کننده بلایی بر سر محیط زیست آوردهایم که جز همفکری راهی برای نجات آن نداریم .
وی افزود:کره زمین در خطر است و امیدوارم که نقش کوچکی در نجات آن داشته باشیم.
معاون توسعه و هماهنگی وزارت ارتباطات ،گفت :وزارت ارتباطات ۲۰ هکتار مساحت دارد که بخش وسیعی از آن فضای سبز است . این وزارتخانه در راستای رسالت خود که استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات است، بخشهای خوبی را راهاندازی کرده است.
معارفی ادامه داد :۳ هزار و ۲۰۰ نفر در این مجموعه کار میکنند که حامیان خوبی برای محیط زیست هستند . کارهای ما باید به شکلی باشد که منشأ آلودگی از بین برود و بعد به فکر دفع آن باشیم .
معاون توسعه وهماهنگی وزارت ارتباطات گفت : روزانه وزارت ارتباطات 150 کیلوگرم زباله خشک تولید میکند که بعداز تفکیک سازی به صورت هفتگی تحویل خودروهای شهرداری می شود.
وی افزود : وزارت ارتباطات برگ درختان را تبدیل به کود کرده و در فضای سبز استفاده میکند ، این نوعی مشارکت در کمک به حفظ محیط زیست است . مشارکت در طرح ها باعث می شود تا انگیزه لازم برای موفقیت در آن طرح افزایش یابد .