اهمیت رزمایش ایران، روسیه و چین
ایران را نمیتوان منزوی کرد
رزمایش ایران، روسیه و چین به علت حق وتوی پکن و مسکو برای تهران اهمیت زیادی دارد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روسیا الیوم، برخورداری روسیه و چین از حق وتو در شورای امنیت در سازمان ملل متحد از جمله نکتههای مهم برگزاری رزمایش مشترک ایران با آنها به شمار میرود بخصوص که اروپا با توجه به کاهش تعهدات برجامی ایران از اعمال مجدد تحریمها سخن میگوید. سخنگوی این رزمایش اعلام کرد برگزاری آن نشان میدهد ایران را نمیتوان منزوی کرد.
عمر هواش خبرنگار شبکه در تهران در گزارشی با اشاره به این که اولین بار است سه کشور چنین رزمایش مشترکی برگزار میکنند گفت: سه فروند کشتی جنگی روسی، یک ناوشکن چینی و تجهیزات دریایی ایران توانمندیهای رزمی خود را آزمایش میکنند. این اولین تجربه ایران با قدرتهای بزرگ به شمار میرود و هدف از آن را تقویت امنیت منطقه میداند و از طریق این رزمایش میخواهد بگوید ایران را نمیتوان منزوی کرد.
در ادامه پس از پخش قسمتی از سخنان دریادار غلامرضا طحانی سخنگوی رزمایش آمده است: کمک به کشتیهایی که هدف حمله قرار گرفته اند، کشتیهایی که آتش گرفتند و نیز مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی در اقیانوس هند و خلیج عمان را که بین سه تنگه راهبردی هرمز، باب المندب و کالاما قرار گرفته اند و گذرگاههای حیاتی عبور نفت منطقه خلیج فارس به اروپا، آفریقا و شرق آسیا به شمار میروند، تمرین میکنند.
محمد مرندی استاد مطالعات آمریکا در دانشگاه تهران گفت: شرکت روسیه و چین و واحدها و تجهیزات پیشرفته دریایی آنان به همراه ایران نشان دهنده میزان همکاری سیاسی، امنیتی و نظامی سه کشور و نیز میزان اعتماد روسیه و چین به توانمندیهای ایران در منطقه به عنوان کشوری است که نفوذ آن روز به روز افزایش مییابد.
در ادامه گزارش با اشاره به این که ”جنگ اقتصادی“ آمریکا علیه سه کشور با شدتهای مختلف، وجه مشترک آنها به شمار میرود افزود: اما با توجه به تهدیدات اروپا به اعمال تحریمهای مجدد بین المللی علیه ایران در پی کاهش تعهدات برجامی، این رزمایش برای تهران اهمیت بسیار بیشتری دارد، زیرا آن را با دو کشور دارای حق وتو در شورای امنیت برگزار میکند. رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین معانی و مفاهیم زیادی دارد، اما به عقیده ناظران مهمترین این مفاهیم از نظر ایران آن است که با وجود محاصره هنوز میتواند با قدرتهای بزرگ روابط سیاسی، امنیتی و نظامی برقرار کند و بازیگر مهمی است که برای تضمین امنیت کشتیرانی بین المللی نمیتوان آن را نادیده گرفت.