به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ رضا اسلامی در گفتگوی خبری 20 شبکه باران با اشاره به تخلفات کمیسیونهای ماده ۱۰۰ شهرداریها افزود : این کمیسیون ها از ابتدای شکل گیری تاکنون در سراسر کشورعملکرد مطلوبی نداشته است.
وی با اشاره به تشکیل کمیسیون ماده 100 برای تسریع روند بررسی تخلفات در شهرداری ها گفت : این کمیسیون علاوه بر ارتکاب تخلفات متعدد تنها با گرفتن یک مبلغ جریمه مشکلات بسیاری را برای همه ایجاد کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان افزود : ساخت و ساز در بستر رودخانه ها نشان می دهد افرادی که در این کمیسیون ها هستند تحصیلات کافی و مربوط را ندارند.
رضا اسلامی با بیان اینکه این اداره کل در بحث نظارت بر عملکرد کمیسیونهای ماده 100 هیچ تکلیفی ندارد خواستار توجه ویژه دستگاه قضا و شوراهای شهر بر عملکرد و باز آموزی اعضا این کمیسیون شد.
وی، تکیه شهرداریها به درآمدهای حاصل از کمیسیون ماده 100 و بودجه ریزی بر مبنای آن را از غیرقانونی و تخلف خواند و عنوان کرد : همه ساله خسارتها و آسیبهای بسیار زیادی به خاطر این دست از تخلفات برجا گذاشته می شود به طوریکه دولت قادر به جبران کامل این آسیبها نیست.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان در بخش دیگری از سخنانش پیشرو بودن گیلان در آموزش های همگانی و تخصصی در کشور و اهتمام دستگاه ها به انجام این کار را مورد توجه قرار داد و گفت : اورژانس، جمعیت هلالاحمر ، آتش نشانی، گروه های مردم نهاد و دیگر حوزههای مرتبط، عملکرد بسیار خوبی در ارائه آموزشهای تخصصی و همگانی دارند اما سطح این آموزشها باید ارتقاء یابد.
رضا اسلامی، افزایش کارایی مانورهای زلزله که در مدارس برگزار میشود را لازم و ضروری دانست و افزود : در قانون جدید مدیریت بحران هر کدام از دستگاههای عضو باید برای ارتقاء سطح آگاهیهای مردم ادر خصوص بلایای طبیعی به ویژه سیل و زلزله به مردم آموزش دهند.
وی گیلان را جزء 9 استان پیشرو از نظر نفوذ بیمه ای اعلام کرد و گفت : 22 درصد از 900 هزار واحد ساختمانی روستاها و شهرها در گیلان بیمه است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان نیز در ارتباط تلفنی با گفتگوی خبری ساعت 20 شبکه باران گفت : ساختمان هایی که در بخش غیر دولتی گیلان ساخته می شود بر اساس آخرین ضابطه ها و آیین نامه های مهندسان این سازمان طراحی می شود.
عبدالرضا قاسمیان با اشاره به نظارت ناظران این سازمان از زمان پی کنی تا اتمام ساختمان افزود : گیلان ضریب اطمینان قابل قبولی در زمینه طراحی ساختمان دارد.
وی با اشاره به تخلفات کمیسیون ماده 100 هم گفت: این کمیسیون در موارد مشابه آرای متفاوتی صادر می کند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان تخلفات ساختمانی که منجر به طرح در کمیسیون ماده 100 را 2 نوع برشمرد و افزود : یکسری ساختمان هایی هستند که پروانه ساخت دارند اما در حین ساخت و ساز از مدلول پروانه تخلف می کنند و یکسری ساختمان هایی هستند که پروانه ساخت ندارند و مهندس طراح ناظر و مجری ساخت آنهاست.
عبدالرضا قاسمیان به تبصره 4 ماده 100 قانون شهرداری ها در مورد ساخت بناهای بدون پروانه ساختمانی اشاره کرد و گفت : اگر این بناها اصول فنی ، بهداشتی و شهرسازی را رعایت نکرده باشند کمیسیون ماده 100 با اخذ جریمه پایان کار می دهد که در بیشتر مواقع این موارد اصول شهرسازی را رعایت نشده و ساختمان در حریم رودخانه ها یا زمین های نسقی ساخته شده است.
وی اضافه کرد : در بخش ساخت و سازهای بدون پروانه ساختمانی چون کمیسیون ماده 100 یک محکمه است به هر دلیلی رای جریمه بدهد سازمان نظام مهندسی هیچ اختیار قانونی ندارد اما در مورد ساختمان های دارای پروانه ساخت پایان کار بر اساس تایید این سازمان صادر می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان هم در ارتباط تلفنی با گفتگوی خبری طرح های آبخیزداری را یکی از آسانترین و کم هزینه ترین راه مقابله با بلای طبیعی برشمرد و گفت: گیلان 52 حوزه آبخیز دارد که 30 حوزه آن جزء حوزه های بحرانی است.
محسن یوسف پور با اشاره به مشکل تامین اعتبار برای اجرای طرح های آبخیزداری در گیلان افزود : از 2 سال پیش با اختصاص اعتبار از صندوق توسعه ملی اجرای این طرح ها در استان سرعت گرفت و امسال شاهد نتایج مثبت عملکرد آن ها بودیم.