پخش زنده
امروز: -
معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: صنعت اسباب بازی بسیار جدی است و دولت از این صنعت حمایت میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد نهاوندیان در مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره اسباب بازی افزود: صادرات این محصولات به عنوان یک صنعت میتواند راهحلی برای گذر از شرایط تحریم باشد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: زمانی که درباره رشد جشنواره ملی اسباب بازی طی سالهای گذشته و اهتمام رشد آن در کانون پرورش فکری آگاه شدم و در جلسهای از پیشرفتهای آن در بخش خصوصی شنیدم خواستم به این بخش کمک شود.
وی افزود: در این شرایط اقتصادی که عزم گذر از چالشهای موجود در دولت وجود دارد، میتوانیم از فرصت اقتصادی، سرگرمی و اسباب بازی در این نهضت ملی استفاده کنیم.
آقای نهاوندیان گفت: بازی را باید «تمرین زندگی» ببینیم و در آموزش با نگاهی جدی آن را دنبال و به آن توجه کنیم.
وی با بیان این که بازی تنها یک بازی نیست و باید آن را جدی بگیریم گفت: بازی در زندگی کودکان و تربیت نسل آینده نقش جدی دارد؛ اما در اهتمام و برنامه ریزی توجه هدفمند و هوشمند به آن را اعمال نمیکنیم.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با تأکید بر این که یکی از نیازهای جامعه تمرین عقلانیت و تصمیم گیری است گفت: با بازی میتوانیم عقلانیت، انتخاب گزینه بهتر، توجه به معیارها، تصمیم گیری، کار جمعی، مسوولیت و پاسخ گویی آموزش دهیم. در صحنه زندگی اگر به مشکلی بر میخوریم به این دلیل است که جایی تمرین مشورت و تحمل یکدیگر را نکرده ایم.
وی افزود: راه حل این نیست که یک نفر خطابه کند و دیگران بشنوند بلکه باید در موقعیت قرار بگیریم اگرچه تمرینی باشد و با این تمرینها میتوانیم تصمیم اقتصادی با اخلاق عملی بگیریم. در برخی بازیها و اسباب بازیها اندیشه ساخت کسب حداکثر کردن سود است به همین دلیل اخلاق عملی اعمال نمیشود.
آقای نهاوندیان افزود: رفتار و عملکرد داریم که عملکرد نتیجه ساختار و رفتار است؛ فرآیند تصمیم گیری اگر به گونهای باشد که در آن سخنان کارشناس شنیده شود میتواند تأثیر گذار باشد.
وی با بیان اینکه مجموع فعالان و سیاست گذاران فضای عمومی را کسب و کار شکل میدهد گفت: اگر قصد داریم در بلندمدت عملکرد تکانی بخورد باید در حوزه ساختار و رفتار اقدام کنیم.
آقای نهاوندیان با بیان این که بازی و اسباب بازی امکان مناسبی برای آموزش رفتار است و میتواند به آن شکل دهد تصریح کرد: ما در کشور به جای مسیر راه حل گرایانه به دنبال منفی گویی هستیم و با مسائل با ذکر مصیبت پیش میرویم به جای آنکه راه حل پیدا کنیم و برای گذر از این شرایط در نگاه بلند مدت باید آموزش با بازی و اسباب بازی را گسترش دهیم.
آقای نهاوندیان با بیان این که اسباب بازی از مفاهیم فرهنگی است، اما موثرتر از آن در اقتصاد پیدا نمیکنیم خاطرنشان کرد: البته با توجه به رابطه دوسویه این دو، اقتصاد بر فرهنگ نیز تأثیر دارد و رشد هر دو عامل اصلی جلوگیری از گناه و فساد است. رشد اقتصادی لازمه اعتلای روحی، فکری و فرهنگی جامعه و اهمیت این موضوع آنقدر زیاد است که در تربیت بلندمدت نسل آینده موثر باشد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با تأکید بر این که صنعت اسباببازی باید جدی گرفته شود گفت: چین از صادرات بیش از ۳ میلیارد دلار در ماه اسباب بازی گذر کرده است که این میزان بیش از فروش سالانه صادرات نفت ایران در وضعیت کنونی است؛ پس میتوانیم صنعت اسباب بازی را به عنو ان راه حلی برای تحریمها بدانیم.
وی با اشاره به اینکه سیاست دولت حمایت از کارهای کوچک است افزود: وزارت صنعت، معدن، تجارت، سیستمهای بانکی برای طرحهای اشتغال زا و صندوق امید در رابطه با شرکتها و محصولات دانش بنیان باید به این صنعت منابعی را به شکل ویژه اختصاص دهند.
حضور سرمایه گذاران صنعت اسباب بازی در جشنوارههای بین المللی و نشان (برند) سازی لازمه این بخش است؛ زیرا رشد جز در رقابت اتفاق نمیافتد.
وی گفت: شرایط و تحولاتی در ارز اتفاق افتاد که ثمره آن را در تقویت تولید داخلی و جهش صادرات میتوان دید و در بخش اسباب بازی هم دیده میشود.
پنجمین جشنواره اسباب بازی از ۷ تا ۱۳ دی ۱۳۹۸ در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون در خیابان حجاب برپاست.
این جشنواره با حضور ۱۶۰ تولیدکننده با حدود ۲ هزار اسباب بازی ایرانی، برگزار شده است.