به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلویزیون شبکه سی سی تی وی، از هر ۲۰۰ شهروند انگلیسی، یک نفرشان سرپناهی امن برای زندگی کردن ندارد و به گفته نهادهای خیریه و کمک رسان، بی خانمانی در یک دهه گذشته در این کشور رو به افزایش بوده است.
در تعطیلات سال نو میلادی که بسیاری از خیریهها و سرپناههای عمومی تعطیل است، مراکز اضطراری امدادرسانی گشایش یافته است تا افراد بی خانمان جایی برای ماندن داشته باشند. برای نمونه، مدرسهای را در مرکز لندن به مرکز پذیرش افراد بی خانمان در طول تعطیلات یک هفتهای تبدیل کرده اند؛ آنهایی که سرپناهی ندارند و به هنگام تعطیلات سال نو میلادی به این مراکز میروند خیال شان راحت است که دست کم برای چند شب جایی برای خوابیدن، دوش گرفتن و گپ و گفت: با دیگران دارند.
جان اسپارکز، مدیرعامل سازمان «کرایسیس» بنیاد ملی بی خانمانها در انگلیس گفت: فکر میکنم تنهایی و انزوایی که با کریسمس همراه است در دوران تعطیلات سال نو میلادی شدیدتر و آشکارتر میشود؛ و خیلی اهمیت دارد که ما افراد بی خانمان را در مراکز خدماتی مستقر کنیم که تمام سال باز هستند، زیرا با گشایش مراکز بحران در دوران تعطیلات، بی خانمانی و بی سرپناهی پایان پیدا نمیکند. اما ما میخواهیم به افراد زمان و فضای کافی بدهیم تا کمی به خود بیاندیشند و راه خودشان را پیدا کنند.
لیوبومی دیمو اهل بلغاریاست، اما ۱۸ ماه است که بی خانمان شده، او ۳۰ سال آشپز بوده تا اینکه حادثهای در محل کار سبب شد کارش را از دست بدهد؛ سپس شش بار عمل کرده است و اکنون هم دارد با افسردگی دست و پنجه نرم میکند.
دیمو گفت: من تلاش میکنم به جامعه بازگردم، اما دشوار است. زیرا هنگامی که با فردی در خیابان گفتگو میکنم و میگویم سرپناهی ندارم از من دوری میکند. آنها از این وضعیت هراس دارند و این دشوار است.
بنیاد ملی کرایسیس ۱۶ مکان را در سراسر انگلیس ایجاد کرده است که از این تعداد ۹ مرکز در لندن قرار دارد. افرادی که به این مراکز میروند میتوانند از رایانه استفاده کنند، ساکها و کیف شان را در کمد انفرادی قرار بدهند، دوش بگیرند، در اتاق هنر نقاشی کنند و بدون توقف قهوه بنوشند.
داوطلبانی همچون لوئیس هم به افراد بی خانمان توصیه میکنند چگونه کمک بگیرند. وی گفت: ما مشاوره مسکن، مهاجرت و تامین اجتماعی یا هر گونه نیازی که این افراد داشته باشند مشاوره میدهیم. از این رو در مشاوره مسائل مربوط به مهاجرت تخصص پیدا کرده ایم؛ افرادی که از طرح تامین مسکن اتحادیه اروپایی آگاهی داشته باشند خیلی میتوانند کمک کنند و تلاش ما هم این است که نخستین گام را به افراد نشان بدهیم تا بلکه بتوانیم بی خانمانی را ریشه کن کنیم.
نهادهای خیریه اعلام کردند منابع مالی که دولت برای تامین مسکن اجتماعی اختصاص میدهد کافی نیست.
گروهی با نام «شلتر (سرپناه)» گفته در طول ۲۰ سال آینده باید سه میلیون خانهی نو بسازند تا بحران مسکن حل و فصل شود. هر شب دهها نفر را میبینیم که در ایستگاههای متروی لندن با کیسه خواب یا پتو به خواب میروند، زیرا سرپناههای عمومی فضای کافی برای پذیرش همهی آنان ندارد. در مرکز بحران هر روز سه وعده غذا توزیع میشود و ۱۲ هزار داوطلب این مکانها را در سراسر انگلیس باز نگاه داشته اند. اما با آغاز سال نو میلادی، سرپناه اضطراری دوران تعطیلات بسته خواهد شد و بسیاری از افراد بی خانمان دوباره درگیر فشارهای روحی و هراس از زندگی حاشیه نشینی در لندن خواهند بود.