به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی قوه قضاییه، معاون فرهنگی قوه قضاییه با تایید این ادعا که برخی اقدامات در نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران هنوز به ثمر نرسیده است، گفت: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بعضی از خواستهها محقق نشده، ولی اقدمات مؤثری نیز انجام شده است که اغلب به آنها اشاره نمیشود و اگر بخواهیم فقط کارهای انجام نشده را فهرست کنیم، ظلم به این همه زحمات است.
حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری تحلیل جامعی در خصوص روند حاکمیت جمهوری اسلامی داشتهاند و با تفکیک سه دوره زمانی ابتدای انقلاب، حال حاضر و آینده پیش رو فرمودند که گامهای زیادی در پیش داریم؛ این تحلیل جامعی است به گونهای که جوانب را با قوتها و ضعفها بیان میکند.
وی با اشاره به سخنان اخیر یکی از اساتید فاضل حوزه علمیه قم در رسانهها، کلیگویی درباره نهادهای حاکمیتی را اشتباه خواند و گفت: ممکن است رسانه بخشی از سخنان را منتشر نکرده و یا ممکن است بدفهمی رخ داده باشد. از زبان ایشان گفتهاند که حقوق مردم در قانون اساسی استیفا نشده است ولی مشخص نکردهاند کدام بخش از حقوق مردم استیفا نشده است تا برای اصلاح آن تلاش شود.
معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به برکات انقلاب اسلامی و ضرورت یادآوری آن به مردم گفت: باید از منتقدان پرسید که استقلال به دست آمده، عزت ایران در جهان، یا حکمت عملی در سیاست خارجی حق مردم نبود که امروز استیفا شده است؟ چرا باید تنها کارهای انجام نشده را برجسته کنیم؟ هزاران کار انجام نشده داریم، اما با توجه به شرایط و امکانات، کارهای انجام شده بسیار ارزشمند و برجسته است و باید آنها را نیز گفت. امروز بسیاری از حقوق مردم استیفا شده است، از جمله اینکه مردم بر سرنوشت خویش حاکمیت دارند و آرای آنها کاملاً واقعی است و مورد حمایت حاکمیت و در رأس همه، رهبری است. این بسیار ارزشمند است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی گفت: در بخش دیگری از سخنان وی نقل شده، جریانی در حاکمیت است که تصور میکند دین در اختیار اوست و باید از دین در برابر مردم دفاع کند. من چنین جریانی را در جمهوری اسلامی ایران سراغ ندارم و باید مشخص شود کدام جریان سیاسی و یا فرهنگی حاکم چنین تلقی از حکومت و مردم دارد؟
وی ادامه داد: هم در زمان مرحوم امام (ره) و هم در دوره زعامت مقام معظم رهبری، حکومت اسلامی خودش را کاملا مردمی دانسته است و اینکه کسی بگوید یک جریان در حکومت اسلامی مردم را در مقابل خود میبیند، تصویر نادرستی است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی گفت: گویا ایشان بر این باور است که زبان حاکمیت همیشه جدا از زبان مردم بوده است و حاکمیت نباید از زبان مردم سیاستهای خود را اجرا کرده یا نهادهای مردمی ایجاد کند، این در حالی است که «مردم نهادها» را باید خود مردم بسازند و نهادهای دولتی بدلیاند.
وی تشکیل ستاد ملی صبر (صلح، بخشش، رضایت) و استفاده از تجربه ریش سفیدان محلی در حل مشکلات مردم را یکی از نمونههای موثر در استفاده از ظرفیتهای مردمی برشمرد و گفت: در این اقدام، بسیاری از اختلافات، قبل از رسیدن به دستگاه قضایی حل و فصل میشود. این کار نادرستی است؟ یا طرح "هر مسجد یک حقوقدان" که حقوقدانان بسیجی به مشکلات مردم در مسجد رسیدگی میکنند، حاکمیتی اند؟
حجت الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه نهادهای حاکمیتی از سمنها حمایت میکنند، افزود: اگر منظور ایشان، بسیج باشد که بسیج یک نهاد انقلابی برخاسته از دل مردم است و سپاه از آن حمایت میکند. آیا بسیج که پشتوانه مردمیدارد و در حال فعالیت جهادی است نباید حمایت شود؟ مردم ما اغلب تفکر بسیجی دارند، چرا گفته میشود اگر یک بسیجی حرفی زد، این حرف بدلی است؟ مثلاً اگر بسیج دانشجویی مانند سایر تشکلهای دانشجویی فعالیت فرهنگی یا اجتماعی داشت، باید بگوییم این بدلی است؟ اینها هم از دل مردم برخاسته اند و نباید با انگ بدلی بودن آنها را جدا کرد.
معاون فرهنگی قوه قضاییه هشدار داد: متاسفانه برخی سخنان، بستر را برای فضای دوگانه در کشور فراهم میکند؛ برای مثال همین تعبیر "حاکمیت حداکثری و مردم حداقلی" همزبانی بین مردم و حاکمیت را نشانه میرود.
وی بیان کرد: کسانی که میگویند انقلاب موفق بود، چون مردم از جایگاه مردم سخن گفتند و طاغوت به زبان خودش حرف میزد، خواهان آن هستند که همیشه مردم در برابر حکومت باشد. امروز با دوران مبارزه با طاغوت فرق دارد و باید شکاف بین مردم و حاکمیت را کمتر کنیم، نه اینکه مانند دوره مبارزه باز هم خواهان تقابل مردم و حاکمیت باشیم. امروز باید زبان حاکمیت همان زبان مردم باشد.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی در پایان با تاکید بر اینکه رهبری همواره پشتیبان رأی مردم بوده و از دولتهای منتخب حمایت کرده است، افزود: ما وظیفه داریم از این انقلاب و حاکمیت حمایت کنیم و اگر جایی مشکل ایجاد شد اصلاح کنیم. اگر دولت نیز راه را به اشتباه رفت، دولتی جدید با رویکرد بهتر انتخاب کنیم. هر کس باید مسئولیت خود را بپذیرد. هم مردم و هم دولت و هم سایر دستگاههای حاکمیتی. اگر تحلیل میکنیم باید دقیق باشد و همه حاکمیت را یکسان تحلیل نکنیم، بلکه تفکیک نقشها و مسئولیتها لازم است.