در ششمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه آذربایجان غربی، طرح سند آمایش به تصویب رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی ، استاندار آذربایجان غربی در این جلسه با قدردانی از تلاش دو ساله رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و تیم تدوین سند آمایش سرزمینی استان، گفت: در تدوین این سند نظرات تمامی کارشناسان، نخبگان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مدیران دستگاههای اجرایی استان، دانشگاهیان، اعضای شوراهای شهر، فرمانداران، فعالان سیاسی و بخش خصوصی احصا و مورد توجه قرار گرفته است.
محمدمهدی شهریاری با اشاره به اینکه منظور از آمایش سرزمین، رسیدن به مطلوبترین توزیع ممکن جمعیت، توسط بهترین شکل توزیع فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی در پهنه سرزمین است، اظهار داشت: علیرغم تلاشهای انجام شده برای تدوین این سند، مدیران دستگاههای اجرایی استان میتوانند نکته نظرات خود را در اصلاح این سند ارائه کنند چرا که سند آمایش استان قابلیت اصلاح و اعمال تغییرات را دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجانغربی نیز در این جلسه با اشاره به تدوین سند آمایش استان در بیش از ۵ هزار صفحه در قالب ۲۳ جلد کتاب، اظهار کرد: اجرای این طرح به بهرهگیری مناسب از ظرفیتهای استان در حوزههای مختلف و تلفیق آنها در پهنه کمک شایانی خواهد کرد تا استان آذربایجانغربی بتواند در فضای توسعهای کشور نقش در خوری را ایفا نماید.
حضرتی با اشاره به اینکه در تدوین سند آمایش سعی شده است نظرات تمامی گروهها جلب شود، ادامه داد: در سند آمایش به عنوان یک سند بالادستی، قابلیتها، محدودیتها و نقشه راه استان را برای ۲۰ سال آینده ترسیم شده است و وضعیت توسعه کشورها همسایه واستانهای همجوار نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و جایگاه استان در آن پرداخت و گفت: منابع درآمدی استان در لایحه بودجه سال آینده یک هزار و ۶۸۸ میلیارد تومان پیش بینی شده که رشد ۱۹ درصدی نسبت به درآمدهای امسال دارد. البته با توجه به ظرفیتهای قابل توجه آذربایجان غربی، درآمد حاصل از منابع استان بیشتر از این رقم است که به خزانه ملی واریز و صرف پروژههای کلان استان و نیز اداره امور عمومی و حاکمیتی میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی ادامه داد: خوشبختانه علیرغم تنگناهای موجود حدود ۹۵ درصد از درآمدهای پیش بینی شده امسال محقق شده و این نوید خوبی برای تحقق درآمدهای سال آینده است. در عین حال به منظور رونق تولید و بهبود فضای کسب کار تلاش شده است میزان رشد درآمدهای مالیاتی استان کمتر از رشد میانگین کشور باشد.
وی داد: در سال آینده ۴/۴۹ درصد از اعتبارات عمرانی استانها به آذربایجان غربی اختصاص یافته که از این حیث استان همانند سالهای اخیر که جایگاه آذربایجان غربی در سهم بری از کیک بودجه استانهای کشور ارتقا یافته، در جایگاه ششم کشوری قرار دارد. گرچه این میزان نیز با توجه به نیاز استان و شکاف معنادار شاخصهای آن با استانهای برخوردار ضرورت دارد به نحو مطلوبی افزایش یابد.