به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، مدیرعامل مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) مستقر در شهرستان لامرد گفت: با راه اندازی چهار دیگ احیا، تولید شمش آلومینیوم در این واحد صنعتی آغاز شد.
شهریار طاهرپور افزود: مرحله نخست این مجتمع صنعتی با فعال کردن چهار دیگ (سلولهای احیا) از مجموع ۲۵۸ دیگ آغاز شده و امیدواریم که تا قبل از پایان سال ۹۸ تعداد دیگهای فعال این واحد صنعتی به ۴۰ دیگ برسد.
وی ادامه داد: این واحد صنعتی در سه مرحله طراحی شده که ظرفیت تولید سالانه مرحله نخست آن افزون بر ۳۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم است که از این میزان ۱۵۰ هزار تن برای مصرف داخل کشور و مابقی صادر میشود.
طاهرپور گفت: با حمایتهای صورت گرفته، ۳۰ هزار تن پودر آلومینا مورد نیاز این واحد صنعتی از خارج خریداری و به همین میزان هم پودر از داخل کشور تامین شده و بر اساس برآوردهایی که در این زمینه انجام شده، این پودر برای تولید شمش آلومینیوم تا خرداد سال ۹۹ کفایت میکند.
مدیرعامل مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو)گفت: برای راه اندازی کامل مرحله نخست این مجتمع به حدود ۵۲۰ مگاوات برق نیاز است که هم اکنون ۲۰۰ مگاوات آن از طریق نیروگاه پارس جنوبی تامین شده است.
طاهرپور ادامه داد: تلاش مدیران این مجتمع صنعتی مبتنی بر این است که با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) و هولدینگ غدیر، یک نیروگاه برق ۹۰۰ مگاواتی در کنار این مجموعه راهاندازی شود که هم اینک کارهای مقدماتی آن انجام شده است.
وی از دیگر اهداف این واحد صنعتی را احداث واحد تولید کُک یا همان پترولیوم کُک اعلام کرد و افزود: سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) گامهای مثبتی در این زمینه برداشته است و میتوان گفت: تحریمها، فرصتی را فراهم کرد که ما به سمت تولید در داخل کشور برویم.
مدیرعامل مجتمع آلومینیوم جنوب در مورد فروش محصولات این مجتمع نیز بیان کرد: شرکتهای المهدی و ایرالکو، ظرفیت تامین آلومینیوم مورد نیاز داخل کشور را دارند و به همین سبب مجتمع آلومینیوم جنوب، بخش زیادی از ظرفیت فروش خود را به صادرات اختصاص خواهد داد.
به گفته طاهرپور، عملیات ساخت این مجتمع صنعتی از دیماه ۹۴ با سرمایهگذاری یک هزار و ۲۰۰ میلیون دلار آغاز شد و قرار بود ظرف مدت ۴۱ ماه هر سه مرحله آن به بهره برداری برسد، اما به دلیل تحریمها و تنگناهای مالی، بهرهبرداری از مرحله نخست این واحد تولیدی با هشت ماه تاخیر انجام شد.
وی افزود: برای حفظ محیط زیست پیرامون این مجتمع نیز ۳۰ هکتار از اراضی اطراف آن به کشت نخل اختصاص داده شده است.
مدیرعامل مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) همچنین بیان داشت: هزار و ۵۰۰ نفر نیروی انسانی با مدرک دیپلم و کاردانی در این مجتمع جذب خواهند شد و با رایزنیهایی که در حال انجام است، ۷۰ درصد نیروها در مقطع کارشناسی نیز از بومیان منطقه خواهند بود.
مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) که بزرگترین کارخانه آلومینیوم جنوب کشور به شمار میآید در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد و در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.