پخش زنده
امروز: -
وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد هفته آینده قرارداد ۳۹ میلیون یورویی با ماشینسازی اراک و آذراب امضا میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد مهدی هادوی رئیس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات این وزارتخانه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در این قرارداد که درباره پتروشیمی است یک طرف شرکت (او یک)، و ماشین سازی اراک و آذراب طرفهای دیگر خواهند بود. وی گفت: تاکنون هفت میز ساخت داخل در وزارت صمت داشته ایم که بیشتر آنها در بحث طرحها متمرکز شده اند و این قرارداد نیز در این بخش است.
رئیس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صمت افزود: همه تمرکز ما بر ارقام کلان است، زیرا ارقام ریز در پی قراردادهای کلان شکل میگیرد. آقای هادوی گفت: همه تمرکز وزارت صنعت، معدن و تجارت تحریک صنایع مادر است و در آینده برنامههایی در صنعت برق و مخابرات داریم که صنعت کشور را تکان خواهد داد. وی با اشاره به قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخل افزود: این قانون را با جدیت پیگیری میکنیم. رئیس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اینکه بگوییم همه مدیران در پی خرید خارجی هستند نادرست است، اما برخی صنایع مانند صنعت پتروشیمی، خودرو و لوازم خانگی متعهد هستند کالاهای با کیفیت تحویل دهند و بر این اساس مجبورند برای رقابت در بازارهای جهانی کالا وارد کنند.
آقای هادوی افزود: برای اینکه کیفیت کالاها بالا برود مجبوریم با خارج از کشور تعامل داشته باشیم. وی گفت: برپائی نمایشگاه دائمی برای همگرایی بین تولید و مصرف در صنعت نفت پتروشیمی در حال انجام است، اما تاکنون چهار نمایشگاه استانی بر اساس نیاز در استانهای فارس، گیلان و زنجان به جز تهران تشکیل شده است. رئیس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در زنجان ۲۵ قرارداد امضا شد و تلاش میکنیم این نمایشگاهها در استانهای دیگر نیز برگزار شود. آقای هادوی گفت: باید فرهنگ استفاده از کالاهای ایرانی ایجاد شود. وی با بیان اینکه سامانه «توان ایران» در یکی دو هفته آینده در وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز به کار میکند افزود: کسانی که توانمند و تولید کننده هستند میتوانند توانمندی خود را در این سامانه بارگذاری کنند و واردکنندگان نیز باید در این سامانه درخواست دهند.
آقای امیرعباس اختراعی عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران نیز در این برنامه گفت: اکنون برای اظهار نظر در باره اجرای قانون جدید حداکثر استفاده از توان تولید داخل زود است. وی افزود: مجلس و قوه قضاییه وظیفه نظارتی بر اجرای این قانون دارند. آقای اختراعی گفت: در سالهای گذشته ظرفیتهای خوبی به علت عمل نکردن به این قانون از دست رفته، اما این اواخر توجه بیشتری به قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخل شده است. عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران افزود: یکی از مهمترین مشکلات برای استفاده از توان تولید داخل، نگاه جزیرهای به صنعت کشور است.
وی گفت: اکنون بیشترین نیاز صنعت کشور در بخش قطعه سازی است و در این حوزه کارهای خوبی انجام شده است، اما برای حمایت جدی از تولید داخل باید طرحها داخلی شوند، زیرا با اجرای هر طرح، از میلیونها قطعه و هزاران دستگاه استفاده میشود. آقای اختراعی افزود: از دولت انتظار داریم با راهبرد درست، تسهیل گری، برنامه ریزی و نظارت، صنعت کشور را حمایت کند. عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران نیز گفت: تولید کننده ایرانی باید مطمئن شود که اگر تحریمها برداشته شود توجه به تولید داخل کم نمیشود.
آقای حسن موسوی فرد کارشناس حوزه صنعت نیز در این برنامه گفت: مدیران دستگاهها نهایت تلاش خود را برای خرید خارجی انجام میدهند، اما زمانی که با موانع روبرو میشوند و نمیتوانند خرید کنند سراغ تولید داخل میآیند. وی افزود: به علت تحریمها استفاده از توان تولید داخل بهتر شده است. این کارشناس حوزه صنعت گفت: بارها هیات دولت و مجلس شورای اسلامی خرید از خارج را ممنوع اعلام کرده اند، اما به آن توجهی نشده است. آقای موسوی فرد افزود: پیش شرط برنامه ریزی برای تولید کنندگان، اعلام میزان نیاز دستگاههای مختلف به تجهیزات گوناگون است. وی گفت: بزرگترین حمایت از تولید کننده داخلی، تامین بازار برای آن است.
این کارشناس حوزه صنعت افزود: زمانی که نیاز بازار به طور بستهای ارائه شود میتوان مجموعههایی را برای مدیریت طرحها به کار گرفت. آقای موسوی فرد گفت: فناوری در واردات اتفاق نمیافتد بلکه در همکاری این موضوع ایجاد میشود. وی افزود: باید با ساماندهی نیازها در دوران تحریم تولید در کشور نهادینه و ارتباط این بخش با بازار برقرار شود. این کارشناس حوزه صنعت گفت: برای اجرای بهتر قانون حداکثر استفاده از تولید داخل باید قانون مناقصات اصلاح شود، موسسه استاندارد با تولید کنندگان همراهی کند و دولت برای تامین نیاز مالی تولید کنندگان خوش حساب باشد.
آقای علی شقاقی مقدم مدیر عامل شرکت رادکو نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در دو سال گذشته تجهیزات نفتی را تولید کرده ایم، اما به علت انحصار و مافیا نتوانسته ایم این تجهیزات را بفروشیم و هزینهها روی دست ما مانده است. وی افزود: مافیا بسیاری از معادلات را به هم ریخته و برای خرید از خارج به ما تهمتهایی زده شده است تا راه واردات بسته نشود. آقای شقاقی با بیان اینکه به تولیدکنندگان داخلی اعتماد نمیکنند گفت: یک ماه پیش قراردادی را بستیم، اما برای آنکه این قرارداد را لغو کنند گفتند این قرارداد به بیت المال لطمه میزند و کار را تعطیل کردند در حالی که قیمت پیشنهادی ما نصف قیمتی بود که پیش از آن خرید میکردند.
آقای محمدرضا برکتین مدیرعامل شرکت تامکار نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: اولویت برای مدیران دستگاهها واردات است و صنعتگران کشور ورشکسته هستند. وی افزود: ما تولید میکنیم، اما با حاشیه سازی از ما خرید نمیکنند.
آقای حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی نیز در ارتباط تلفنی با برنامه، با بیان اینکه در قانون جدید حداکثر استفاده از توان تولید داخل تعاریف را شفاف و دستگاهها را برای خرید کالاهای داخلی مشخص کرده و روزنههای فرار از قانون را بسته ایم. وی افزود: سامانهای در وزارت صمت در آینده رونمایی میشود که ثبت سفارش واردات فقط از طریق این سامانه انجام خواهد شد. آقای فولادگر گفت: برخی آیین نامههای قانون جدید حداکثر استفاده از توان تولید داخل، تاکنون تصویب یا ابلاغ نشده است. رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی افزود: مشوقهایی برای تامین مالی پیمانکاران و تولید کنندگان و ضمانت نامههای بیمهای برای آنها در این قانون دیده شده است. وی گفت: تا راهبرد توسعه صنعتی کشور اجرا نشود تقاضا محوری برطرف نخواهد شد.