پخش زنده
امروز: -
دبیر علمی جشنواره هنر و روان یادواره دکتر حجازی گفت: بر اساس پژوهشهای انجام شده اختلالات روانی در ایران شیوع ۲۵درصدی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر ثاقبی در حاشیه جشنواره هنر و روان در مشهد افزود: برچسب زدن به بیماران نیز متاسفانه در جامعه شیوع بالایی دارد به گونه ای که برخی از افراد به دلیل ترس از برچسب خوردن به عنوان بیمار روانی برای درمان مشکل خود مراجعه نمی کنند و این کار شرایط را برای بیمار سخت تر می کند.
وی با بیان اینکه تغییر نگرش برای رفع آسیب برچسب زدن به بیماران موضوعی ضروری در جامعه امروز است عنوان کرد: در بیماری روان نیز مانند بیماری فشار خون و دیابت،احتمال ابتلا به آن در میان افراد مختلف وجود دارد.
دبیر علمی جشنواره هنر و روان یادواره دکتر حجازی با اشاره به اینکه متاسفانه در برخی از اوقات به دلیل آگاهی نداشتن اطرافیان از اختلالات روان، خانواده نیز باعث بازگشت بیماری یا کاهش عملکرد فرد می شوند بیان کرد: مسائل مختلفی در ابتلا به اختلالات روانی موثر است که از آن جمله می توان به موضوع ژنتیک، مسائل تربیتی و عوامل محیطی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه شرایط بیولوژیک، مسائل تربیتی، شرایط محیطی و استرس ها زمینه بروز، بازگشت و پایدار شدن بیماری را فراهم می کند گفت: مداخله درمان در حوزه بیولوژیک و روان شناختی است و خانواده بیمار نیز باید نکات مراقبتی زیادی را رعایت کنند تا بیماری بازگشت دوباره نداشته باشد اما متاسفانه با وجود تذکرات تیم پرستاری به خانواده بیمار در بسیاری از مواقع شاهد آن هستیم که بیمار با حال مطلوبی از بیمارستان مرخص می شود و به دنبال برخورد نادرست اطرافیان دچار بازگشت شده و دوباره نیاز به بستری پیدا می کند.
دبیر علمی جشنواره هنر وروان یادواره دکتر حجازی با بیان اینکه رها کردن روند درمان و نگرش های اجتماعی نادرست به این بیماران نیز در شکست روند درمان موثر است گفت: اثر بخشی روند درمانها زمانی پایدارتر و وسیع تر است که بیمار روند درمان را رها نکند و شرایط محیطی نیز باعث عود دوباره بیماری نشود.
نخستین جشنواره ملی هنر و روان یادواره دکتر حجازی به منظور انگ زدایی از بیماران روان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.
این جشنواره در محورهای سلامت روان در زندگی شهری و روستایی، معنویت، مناسک و سلامت روان، اورژانس های اجتماعی، شادمانی و اندوه، والدگری مثبت، ارتباط موثر، خشم و ترس، پذیرش تفاوتها، تاب اوری روانشناختی، فرهنگ و سلامت روان، حاشیه نشینی و اختلالات روانی، کودکان و دنیای روانی شان، کودک آزاری و مراقبت از زنان آسیب پذیر، سالمندان و اقلیتها اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می شود.