به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه جلیل بالایی مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه در نشست خبری که امروز (۴ دی) به
مناسبت روز ملی "ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی" برگزار شد، به تشریح آخرین وضعیت بازسازیهای مربوط به دو بحران سیل فرودین امسال و زلزله بزرگ ۱۳۹۶ در استان پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه زلزله ۷.۳ ریشتری در استان را تبدیل به فرصت کرده ایم گفت: تلاش کردیم تا بحران سیل را هم به مانند بحران زلزله به یک فرصت برای استان تبدیل کنیم و در این راستا کار بازسازی ۲۱۸۵ واحد شامل ۲۰۳۲ واحد روستایی و ۱۵۳ واحد شهری و تعمیر ۱۰۶۷ واحد مسکونی را در دستور کار قرار دادیم.
وی تاکید کرد: در مجموع معدل بازسازی در مناطق زلزله زده کرمانشاه تا به امروز ۹۶ درصد است.
بالایی به تاثیرات تورم و تحریم بر ساخت تعدادی از واحدهای مسکونی مناطق زلزله زده و عدم تکمیل آنها هم اشاره کرد و گفت: برای مالکان این واحدها ۱۵۲ میلیارد تومان تسهیلات اختصاص یافته تا به هر مالک ۱۲ میلیون تومان تسهیلات دیگر اختصاص دهیم.
وی یادآورشد: از این رقم تاکنون ۷۵ میلیارد تومان یعنی ۵۰ درصد آن را به افرادی که واحدهای مسکونیشان به علت تورم نیمه کار مانده، پرداخت کردهایم.
مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه بابیان اینکه در زلزله ازگله خانوادههای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد بیشتر تحت تاثیر پیامدهای زلزله قرار گرفتند، عنوان کرد: در زمان بازسازیها توجه خوبی برای کمک به این خانوارها شد و واحدهای مسکونی ۲۵۷۶ خانوار تحت پوشش بهزیستی و ۵۵۳۸ خانوار تحت پوشش کمیته امداد بازسازی شد.
وی بار مالی بازسازی این تعداد واحد مسکونی را برای دولت ۱۸۹ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۱۳۷ میلیارد تومان از این رقم بصورت تسهیلات به مالکان واحدها داده شده و ۵۲ میلیارد تومان هم کمک بلاعوض پرداخت شده است.
بالایی به خسارتهای سیل به بخش کشاورزی استان هم اشاره کرد و گفت: در این بخش ۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت کمکهای بلاعوض به خسارت دیدگان پیش بینی شد که ۵۰ درصد آن تخصیص یافت و تاکنون جمعا ۴۶ میلیارد تومان به ۲۳ هزار و ۱۶۷ نفر کشاورز خسارت دیده از سیل پرداخت کردهایم.
مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه رقم تسهیلات پیش بینی شده برای جبران خسارات بخش کشاورزی را نیز ۸۲ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از این رقم ۶۰ میلیارد تومان با سود چهاردرصد به ۹ هزار و ۴۲۶ کشاورز خسارت دیده پرداخت شده است.
بالایی در ادامه بااشاره به خسارت سیل به بخش زیرساختهای دولتی، عنوان کرد: جمعا ۱۵۸ میلیارد تومان برای اصلاح و بازسازی زیرساختهای حوزه راه و شهرسازی، آب و فاضلاب شهری، آب و فاضلاب روستایی، شهرداریها و ورزش وجوانان اختصاص یافته که در قالب ۱۸۰ پروژه این اعتبارات صرف خواهد شد.
وی همچنین به موضوع درخواستها برای امهال مجدد وام زلزله زدگان نیز اشاره کرد و گفت:بر اساس قانون مدت زمان امهال وام مناطقی که دچار بحران شده اند تنها دو سال است، عنون کرد: برای اینکه بتوانیم وام مناطق زلزله زده کرمانشاه را نیز دوباره امهال کنیم نیازمند اصلاح قانون هستیم که این امر کار بسیار سخت و دشواری است.
وی باتاکید براینکه مسئولین استانی همچنان به تلاشهای خود برای تمدید امهال وام مناطق زلزله زده ادامه میدهند، به افرادی هم که از این قانون استفاده کردهاند توصیه کرد تا زمانی که نتیجه این پیگریها مشخص میشود، اقساط وامهایشان که تاریخ سررسید آن از ۲۱ آذر امسال است را پرداخت کنند تا مشمول جریمه نشوند.
مدیرکل مدیریت بحران استان درخصوص آخرین وضعیت مستاجران مناطق زلزله زده هم گفت: در ۵۰ سال گذشته در هیچ بحرانی دولت برای مستاجرین واحد مسکونی نساخته، چون رسالت دولت کمک به جبران خسارت است.
وی باتاکید براینکه ظرفیتهای قانونی و حقوقی این اجازه را نمیدهد که برای مستاجرین واحد مسکونی بسازیم، عنوان کرد: متاسفانه این توقع در زلزله ازگله بوجود آمد که باید برای مستاجرین زلزله زده واحد مسکونی بسازیم، هرچند مشکلاتی داریم، اما درحال حاضر با مسکن و شهرسازی رایزنیهایی داشتهایم تا شاید بتوانیم زمینی را نزدیک شهر سرپلذهاب تملک کنیم و برای واگذاری به مستاجرین اختصاص دهیم.
بالایی یادآور شد: البته هر مستاجری که خودش زمین داشته باشد، به او تسهیلات میدهیم تا واحد مسکونیاش را بسازد و از سوی دیگر به فکر تسهیلات ودیعه مسکن برای سایر مستاجرین هستیم.