به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه ژاپن تایمز، حکم دادگاهی در عربستان سعودی که دستیاران ارشد ولیعهد این کشور را در خصوص قتل جمال خاشقجی تبرئه کرده است در سراسر جهان، تمسخر عدالت توصیف و محکوم شد و فقط آمریکا متحد اصلی ریاض از این حکم حمایت میکند.
پنج فرد که اسامی آنها اعلام نشده است روز دوشنبه در خصوص قتل خاشقجی ستون نویس واشنگتن پست به اعدام محکوم شدند. سه نفر دیگر نیز در مجموع به ۲۴ سال زندان محکوم شدند.
صدور این حکم نشان دهنده تلاش عربستان سعودی برای تغییر اوضاع در خصوص یکی از بدترین بحرانهای دیپلماتیک ریاض است. این بحران وجهه جهانی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی را مخدوش کرد و موجب تشدید نظارت بر وضع حقوق بشر در عربستان سعودی شد.
در حالی که عربستان خود را برای برگزاری نشست سال آینده سران گروه بیست در ریاض آماده میکند، این پرونده احتمالا همچنان برای عربستان مشکل ساز خواهد بود.
ترکیه صدور این احکام را نتیجهای "رسوا کننده" خواند که موجب "مصونیت" افرادی میشود که این قاتلان را به خدمت گرفته بودند. ترکیه ظاهرا به طور غیر مستقیم به ولیعهد سعودی اشاره میکند.
آگنس کالامار گزارشگر ویژه سازمان ملل به طور مستقیم بن سلمان را مسئول قتل خاشقجی اعلام کرده اند. این اتهامی است که عربستان آن را رد میکند.
کالامار این حکم را "مسخره " خواند و در توئیتر نوشت:" بالاخره اعضای گروه ترور گناهکار شناخته و به اعدام محکوم شدند.
طراحان اصلی این قتل اکنون آزادانه راه میروند. بر اساس اعلام مقامات ترکیه، خاشقجی ۵۹ ساله که از اعضای محفل داخلی عربستان بود و بعد به یکی از منتقدان تبدیل شد، داخل کنسولگری عربستان در استانبول و بدست یک گروه ۱۵ نفری از عربستان کشته و اعضای بدن وی قطعه قطعه شد.
دادستانهای عربستان اعلام کرده بودند احمد العسیری معاون رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان بر قتل خاشقجی نظارت داشت. وزارت خزانه داری آمریکا هم اعلام کرده بود سعود القحطانی از افراد بانفوذ رسانهای دربار عربستان "بخشی از برنامه ریزی و اجرای" این عملیات بود که به قتل خاشقجی منجر شد.
دفتر دادستانی عمومی عربستان اعلام کرد از قحطانی بازجویی شد، ولی وی به سبب "ناکافی بودن شواهد" متهم نشد. علیه عسیری اعلام جرم شد، اما وی در نهایت به همین دلایل تبرئه شد.
قحطانی از زمان این قتل در انظار عمومی دیده نشده، ولی شایعه شده است که همچنان پشت پرده اعمال نفوذ میکند. چند مقام دولتی عربستان از جمله سلمان الدوساری از روزنامه نگاران سرشناس عربستان در رسانههای اجتماعی از تبرئه شدن عسیری استقبال کرده اند. این درحالی است که تبرئه عسیری در سراسر جهان از جمله از طرف برخی قانونگذاران آمریکا با انتقاد روبرو شده است.