پوتین به برتری نظامی نه توازن قوا می اندیشد
رئیس جمهور روسیه می گوید تجهیزات نظامی این کشور باید قوی تر از دیگر کشورها باشد این سخن به معنای نگرانی مسکو از تهدیدهای امریکا و ناتو و حرکت در مسیر بازدارندگی است.
بر اساس گزارش روسیا الیوم, ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه در مراسم سالیانه وزارت دفاع این کشور گفت:” اگر ما می خواهیم برنده باشیم باید تجهیزات نظامی مان بهتر از دیگر کشورها باشد. این بازی شطرنج نیست.“
پوتین افزود روسیه می تواند به چنین امری دست پیدا کند و تاکنون هم در این زمینه موفق بوده است.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به خروج امریکا از پیمان استارت 3 و موشک های هسته ای کوتاه و میان برد خاطرنشان کرد که این اقدامات می تواند تلاشهایی را که برای محافظت از صلح صورت می گیرد، از بین ببرد. همه این مسائل با توجه به افزایش قدرت سامانه دفاع موشکی آمریکاست دراین شرایط باید تلاشها برای پیشرفته سازی ارتش و ناوگان دریایی در سال آینده افزایش یابد.
تلاش برای برتری نظامی در حوزه های زمینی, دریایی, هوایی وسایبری از دیگر موضوعاتی بود که پوتین در این سخنرانی به آنها پرداخت وبا توجه به تهدیدهای امریکا وناتو تاکید کرد: باید استقرار این نوع موشک های آمریکایی در اروپا و منطقه اقیانوس آرام و خاور دور زیر نظر گرفته شود. مسکو سامانه های موشکی جدیدی را خواهد ساخت تا جلوی هرگونه تجاوز احتمالی به روسیه و هم پیمانان آن را بگیرد.
پوتین درسخنرانی خود از تولید تسلیحاتی می گوید که برتری نظامی روسیه را به دنبال داشته باشد این سخنان به این معنی است که مسکو دیگر به توازن قوا نمی اندیشد و تهدیدها را هم وهم وخیال نمی داند جایی که پوتین با اشاره به برخی از تهدیدها از جمله خروج امریکا از پیمان استارت 3 وخروج از پیمان موشک های اتمی کوتاه و میان برد گفت شرایط موجود را بازی شطرنج نمی داند.
امروزه روسیه خود را در معرض تهدیدهایی چون استقرار سپر موشکی امریکا و گسترش ناتو در نزدیکی مرزهای خود می بیند از طرفی این کشور درحوزه سایبری و جنگ الکترونیک نیز دائما در معرض تهدید غرب قراردارد.
این در حالی است که رزمایش های مختلف زمینی و دریایی ناتو در کنار مرزهای روسیه همه نشان از تهدیدهای جدی است که مسکو از کنار آنها بی تفاوت عبور نمی کند.
به این تهدیدها اگر تلاش امریکا برای تسلط بر فضا اشاره شود معلوم می شود که غرب در پنج حوزه زمینی, دریایی, هوایی, سایبری واکنون فضا در حال تهدید روسیه والبته چین است.
در بودجه دفاعی 717 میلیارد دلاری امریکا برای سال 2019 نه تنها نشانه ای از وعده های انتخاباتی ترامپ مبنی بر کاهش هزینه های نظامی دیده نشد بلکه وی از تشکیل ارتش فضایی برای کنترل فضا خبرداد.
به این تهدیدها اگر به تلاش امریکا برای انتقال گروههای افراطی وتروریستی به آسیای میانه اضافه شود همه از چالش هایی است که روسیه را بر آن داشته است تا برای ختنثی کردن این تهدیدها نه تنها به فکر موازنه قوا بلکه به فکر برتری نظامی بر غرب و هم پیمانی های جدید باشد.
امروزه در برخی زمینه ها تلاش روسیه برای رسیدن به این برتری نیز دیده می شود بطوریکه موفقیت روسیه در فروش سامانه موشکی اس 400 به دیگر کشورها از جمله متحدین امریکا مانند ترکیه و هند نمونه ای از اعتماد به تسلیحات روس وبی اعتمادی به سامانه های موشکی امریکاست.
یا فعال شدن روسیه در حوزه هایی که پیش از این بطور سنتی تحت کنترل ونفوذ امریکا بوده است از جمله در غرب اسیا و دریای مدیترانه همه از مواردی است که نشان می دهد که کرملین با تغییر دکترین و همپیمانی های جدید به دنبال به چاش کشیدن قدرت امریکاو ناتو در سراسر جهان است. به ویژه اینکه در دکترین امنیت ملی امریکا از روسیه به عنوان یکی از تهدیدهای اصلی نام برده شده است که باید با آن مقابله شود و اقدام امریکا به تولید بمب های هسته ای کوچکتر در راستای همین دکترین است.