پخش زنده
امروز: -
خورشید گرفتگی حلقوی را فردا در ایران بصورت جزیی می توان دید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان با اشاره به اینکه از آنجا که در رصدخانه دانشگاه کاشان خورشید در ساعت 7 و 8 دقیقه و 59 ثانیه طلوع می کند گفت: رصد این پدیده کمی پیش از میانه گرفتگی تا پایان گرفتگی قابل مشاهده است.
ایرج صفایی با بیان اینکه این خورشیدگرفتگی در شرق اروپا، شمال غرب آفریقا، آسیا و بخشهایی از اقیانوسیه دیده می شود افزود: گرفتگی حلقوی را تنها در اقیانوس هند، بخش هایی از جنوب هند، سریلانکا و جزایر اندونزی می توان حلقوی دید.
وی با بیان اینکه در دیگر جاها گرفتگی بصورت جزئی دیده می شود، گفت: در ایران هرچه به سوی جنوب شرقی کشور برویم، زمان و میزان گرفتگی بیشتر می شود.
صفایی گفت: در رصدخانه دانشگاه کاشان آغاز گرفتگی ساعت 6 و 8 دقیقه و 52 ثانیه بامداد و پایان گرفتگی ساعت 8 و 22 دقیقه و 29 ثانیه صبح است.
خورشیدگرفتگی زمانی رخ می دهد که خورشید، ماه و زمین تقریبا در یک راستا قرار گیرند و ماه بین خورشید و زمین باشد. در این حالت ماه بر روی بخشی از زمین سایه یا نیم سایه ایجاد می کند. در جاهایی که سایه کامل ماه بر روی زمین افتاده است، خورشیدگرفتگی کلی دیده می شود اما در جاهایی از زمین که در نیم سایه قرار می گیرد، خورشیدگرفتگی جزئی دیده می شود.