پخش زنده
امروز: -
سرمربی تیم ملی تکواندو گفت: با توجه به اتفاقات المپیک قبلی، سجاد مردانی تا مدتها در شوک بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، فریبرز عسکری در نشست رسانهای درباره کسب سهمیه المپیک گفت: با طراحی فدراسیون جهانی روند طولانی در مسیر کسب سهمیه المپیک طی کردیم که برنامه پیچیده امتیازدهی داشت.
وی افزود: شروع کار ما دی پارسال از رقابتهای آزاد کشوری بود و در مجموع ۳۲۳ تمرین فنی و بدنسازی داشتیم، در پنج مسابقه بینالمللی و چهار مرحله مسابقات جایزه بزرگ شرکت کردیم تا به امتیازات المپیکی برسیم و در پایان این مسابقات سنگین، آرمین هادیپور با رده سوم و میرهاشم حسینی با رتبه ۶ سهمیه گرفتند.
مردانی زندگی حرفهای دارد
سرمربی تیم ملی تکواندو در خصوص ناکامی سجاد مردانی در مسیر کسب سهمیه اامپیک ۲۰۲۰ گفت: وی با توجه به اتفاقات المپیک ریو تا مدت طولانی در شوک بود و در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به مدالی نرسید، کار وی سخت بود، اما او از مسابقات جایزه بزرگ سال قبل بازگشت خوبی داشت و از ۱۴ مسابقه ۱۲ مدال گرفته است که عملکرد خوبی است.
وی افزود: اتفاق تلخی است که برای یک قهرمان رخ میدهد او با رده هفتم نتوانست به المپیک برسد و من از زحمات کاپیتان تیم ملی تکواندو تشکر میکنم که واقعا به تیم ملی کمک کرد و یک زندگی حرفهای داشت.
مردانی را احیا کردیم
عسکری گفت: باید جایی تکلیف خود را روشن کنیم، چون جامعه ورزشی ما نتیجه گرا شده است، خیلیها گفتند سرمایه گذاری روی مردانی با توجه به اتفاقات ریو اشتباه است، اما ما او را احیا کردیم.
نتیجه گرا هستیم
وی نگاه مسئولان و کارشناسان را مهم دانست و افزود: باید نگاه درازمدت داشته باشیم تا به نتیجه برسیم، چون اگر نگاه نتیجه گرا نداشتیم مردانی را به بازیهای آسیایی و مسابقات قهرمانی آسیا اعزام میکردیم و او حالا میتوانست سهمیه المپیک را در دست داشته باشد.
به مربی بعدی ۴ سال وقت بدهیم
سرمربی تیم ملی تکواندو گفت: برای المپیک بعدی نخستین گام این است که یک سرمربی برای چهار سال داشته باشیم.
فهرست دومی هم داریم
وی در خصوص سرمایهگذاری در تکواندو افزود: در این بخش نیز متاسفانه نتیجه گرا شدهایم، چون حامی مالی سرمایهگذاری میکند تا نتیجه بگیرد و تکواندوکاران با کمترین ریسک (خطر) مسابقه میدهند، با این حال من و همکاران در لیگهای مختلف حضور فعالی داریم و فهرستی دیگر از تکواندوکاران را تهیه میکنیم و تا به حال ۵۰ تکواندوکار را در شرایط اردو قرار داده ایم تا کسب تجربه کنند.
مسیر متفاوت تا المپیک
عسکری در پاسخ به سوالی مبنی بر کسب مدال در بازیهای المپیک گفت: از امروز یک مسیر متفاوتی برای المپیک داریم تا ۲ مدال خوشرنگ در المپیک توکیو کسب کنیم، به هر حال در بازیهای المپیک بیش از موضوع فنی، مسائل روحی و روانی مطرح است و خوشبختانه به عنوان مربی و بازیکن سابقه حضور در المپیک را دارم و باید المپیکیها را از لحاظ روحی آماده کنم.
ادامه همکاریام را نمیدانم
وی در خصوص ادامه همکاریاش با فدراسیون تکواندو افزود: هیچ کسی از آینده خبر ندارد، اما سیاست ورزش از المپیک تا المپیک است که ما متاسفانه به آن عمل نمیکنیم. اما هر فرد دیگری سرمربی شد، من به عنوان نخستین نفر از سرمربی آینده حمایت میکنم.
میخواستیم مردانی را حفظ کنیم
سرمربی تیم ملی تکواندو گفت: مقداری منصف باشید، من بارها این موضوع را از خانواده تکواندو خواستم اما واقعا کسی حمایت نکرد، باید به تیمهای بزرگ دنیا توجه کنیم که چطور برنامه ریزی میکنند، اما خانواده تکواندو تحمل حضور بدون نتیجه در مسابقات را ندارد.
وی افزود: در هشت ماه آخر تعدد مسابقات زیاد بود تا مردانی را حفظ کنیم، تلاش کردیم، اما در جاهایی به علت موضوع ریکاوری و مصدومیت، مردانی اجازه حضور نداشت.
سرمربی تیم ملی تکواندو گفت: واقعا درباره مردانی تدبیر کردیم و من هم از سهمیه نگرفتن او بسیار ناراحتم، اما خوشحالم از نقدها درباره مردانی که فهمیدم او احیا شده است.
عسکری درباره برنامه ریزی برای تکرار نشدن اتفاقات المپیک ریو برای تکواندوکاران افزود: ما هم به دنبال خوشرنگترین مدال هستیم، ورزشکارانی که آماده میدان المپیک نباشند قطعا از همان بدو ورود دچار مشکل میشوند و ما هم برنامه ریزی لازم را کردهایم.
علاقه خاصی به جوانگرایی دارم
وی با اشاره به جوانگرایی برای رقابتهای قهرمانی آسیا گفت: علاقه خاصی به کار با جوانان دارم و همیشه نفراتی را هم به تیم ملی معرفی کردهام، به موضوع جوانگرایی علاقه دارم، اما فدراسیون و افکار عمومی را هم باید در نظر بگیریم، چون جوانگرایی هزینه دارد، جوانان فعلی در مسابقات جایزه بزرگ تجربه دارند و باید برای آینده برنامه ریزی کنیم، چون در اوزان سوم و چهارم مشکل داریم.
مردانی خداحافظی نکرده است
سرمربی تیم ملی تکواندو افزود: صبحت کردیم و مردانی خداحافظی نکرده است و او به من گفت فعلا درباره آیندهام تصمیمی نگرفتهام و من از او خواستهام برای مسابقات آسیایی حضور داشته باشد و باید تا المپیک ۲۰۲۰ آمادگی مردانی حفظ شود، چون موضوع مصدومیت تکواندوکاران وزن او تا المپیک وجود دارد.
ملی پوشان دغدغه دارند
وی گفت: صحبت ملی پوشان در خصوص موارد مالی و حمایتها درست است و فکر نمیکنم حقوق پنج میلیون تومانی دغدغه آنها را رفع کند، در همین سفر چین پولمان را نمیتوانستیم تغییر دهیم و این مشکلات وجود دارد.
عسکری درباره امکانات تیم ملی ادامه داد: قرار است یک سیستم الکترونیکی همسان با المپیک در اختیار تیم ملی قرار بگیرد، فدراسیون همه تلاش خود را برای حمایت کرده است، اما بین شرایط مطلوب و شرایط فعلی فاصله وجود دارد.
برای المپیک برنامه داریم
وی در خصوص برنامههای آماده سازی مای پوشان المپیکی افزود: برنامه ریزی کردهایم تا در چند مسابقه بینالمللی و اردوی مشترک شرکت کنیم، اکنون نیز المپیکی تمرین میکنند و ناراحتم که دچار بیش تمرینی نشوند.
نمیگذارم فرزندم حرفهای تکواندو کار کند
سرمربی تیم ملی تکواندو گفت: تکواندو رشته پولسازی نیست و خانوادهها از آن استقبال نمیکنند و فقط عشق و علاقه افراد موجب میشود تا ورزشکار در این رشته به صورت حرفهای کار کند و من به فرزندم اجازه نمیدهم وارد این رشته شود.
شاید المپینها در آسیا بازی کنند
وی افزود: برای مسابقات قهرمانی آسیا، انتخابی آزاد کشوری را داریم و از اواخر دی اردوی مشترک المپیکی و آسیایی را داریم و برنامهریزی میکنیم که آیا المپینهای ما باید در مسابقات آسیایی شرکت کنند که در غیر این صورت مسیر آماده سازی تغییر میکند.
ایراداتم را بگویید
عسکری در خصوص حضور پیسکسوتان در اردوی تیم ملی گفت: هر کارشناسی میتواند با ما تماس بگیرد و ایرادت من و تیمم را بگوید، اما گاهی مطالب فقط در رسانهها عنوان میشود و برخی مواقع بدون اطلاع این موارد مطرح میشود.
حتما حریفان از ما بهترند
وی درباره باختهای تکراری افزود: موافقم برخی مواقع مدالهای خوبی کسب نکردهایم، اگر حریفی ما را شکست داده برای این است که حتما از ما بهتر بوده است، بخشی از کار ما به گذشته بازیکنان و کار آنها در باشگاهشان بازمیگردد و ما برخی مواقع به قدری زمان کم داریم که فقط روی نقاط قوت کار میکنیم، ما باید روی نقاط ضعف هم بیشتر کار کنیم، اعتقاد دارم موفقیت اتفاقی نیست.
سرمربی تیم ملی تکواندو گفت: این طور نیست که بدون برنامه و بی هدف پیش رفتهایم؛ مستندات موجود است.
برای رفتار المپیکی با آنها جلسه دارم
وی در خصوص رفتار حرفهای المپیکیهای تکواندو افزود: القاب درست نیست و ما هم موافق این القاب نیستیم، خاطرات قیصر را خواندم که بعد از کشف استعدادش حرفهایگری به او آموزش داده شد، اما ما فقط در اینجا توقع داریم و فرهنگ سازی نکرده ایم، باید در بخش فرهنگی و روانی بیشتر از این کار شود، زمانیکه میرهاشم حسینی و آرمین هادیپور مصاحبه کردند در اردو نبودند و من حتما در خصوص مواردی که مطرح کردند با آنها صحبت میکنم.
عسکری در خصوص برخی انتقادات گفت: چون برخی کارشناسان از نزدیک کنار بچهها نبودند و سختیها را ندیدند، انتقاداتشان تکواندوکاران کم سن و سال تیم را ناراحت کرده است و بخشی از این موارد به کم اطلاعاتی کارشناسان بازمیگردد.
نباید اتفاقات قبل تکرار شود
وی افزود: بعد از مسابقه سعی میکنم در باد مدال و قهرمان نخوابیم، همه تلاش خود را میکنیم در روز بزرگ در اوج باشیم تا اتفاقات تلخ قبل تکرار نشود، باز هم از نقطه نظرات کارشناسان حتما استفاده میکنیم، اگر کسی قرار است به مجموعه اضافه شود من نظرم را گفتهام و فدراسیون باید تصمیم بگیرد.