به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، قدیر موسی خانی گفت: هر ساله تعدادی از شهروندان به علت رعایت نکردن نکات ایمنی در نصب و استفاده از وسایل گرمایشی دچار گازگرفتگی با مونوکسیدکربن میشوند.
به گفته وی گازگرفتگی از جمله حوادثی است که معمولا بر اثر فقدان دودکش مناسب برای وسایل گازسوز و تهویه نامناسب در فضای بسته رخ میدهد.
موسی خانی از شهروندان خواست محل اتصال دودکش به وسایل گازسوز را به صورت دورهای بازرسی و از آب بندی و ثبات آنها اطمینان حاصل کنند؛ همچنین از قرار دادن لوله بخاری در سطل آب جلوگیر کنند.
وی اضافه کرد: دودکشهای وسایل گازسوز در محل عبور از شیشههای پنجره نباید مستقیما با شیشه در تماس باشند، زیرا امکان شکستن شیشه در اثر حرارت و لق شدن و افتادن دودکش وجود دارد.
قطر لوله خروجی بخاری باید بزرگتر و یا مساوی خروجی بخاری باشد و در صورتی که دودکش از پنجره به بیرون هدایت شده است باید دارای حداقل یک متر ارتفاع عمودی از محل خروج از پنجره باشد.
قائم مقام آتش نشانی درباره کلاهکها هم گفت: شهروندان باید هر چند وقت یک بار کلاهک دودکشهای وسایل گاز سوز را بازرسی و چنانچه کلاهک افتاده باشد آن را در محل خود نصب کنند.
کلاهک علاوه بر اینکه از نفوذ باران و برف و افتادن سایر اشیاء به داخل دودکش جلوگیری میکند، در منظم سوختن وسیله گاز سوز هم موثر است.
موسی خانی با بیان اینکه نصب زانوی اضافی در مسیر دودکش کارایی آن را کاهش میدهد گفت: به هیچ وجه نباید از لولههای آکاردئونی استفاده شود، زیرا این لولهها به تدریج مقاومتشان را از دست میدهند و افتادگی و ایجاد شیب منفی و در نهایت برگشت گازها را به دنبال دارد.
وی همچنین درباره روشن کردن خودرو در گاراژ و پارکینگ منازل هشدار داد و گفت: انتشار دود خودرو در فضای ساختمان و خانه سبب گازگرفتگی و حتی مرگ افراد میشود.
شهروندان در صورت مواجهه با گازگرفتگی سریعا با اورژانس تماس بگیرند و درب و پنجرهها را باز کنند.
خواب آلودگی، سردرد و خستگی، سرگیجه و بی قراری، حالت تهوع، بی حالی، کبودی بدن، رنگ پریدگی و کاهش دید از علائم گازگرفتگی است.