پژوهشگر:
متولی اصلی کاهش آلودگی هوا مشخص نیست
پژوهشگر سیاست گذاری محیط زیست: براساس گزارشها، ذرات معلق زیر ۲ و نیم میکرون یا ۲.۵ PM عامل اصلی آلایندگی و آلودگی هوای کلان شهرهاست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد کاظمی در ارتباط تصویری با تحریریه بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: برای اینکه بتوانیم سهم مشخصی از آلایندهها را معلوم کنیم باید شناخت دقیقی نسبت به این پدیده داشته باشیم.
وی درباره علت تفاوت سهم آلایندههای مختلف در آلودگی هوا گفت: در ذرات معلق، دو دسته داریم یکی مربوط به آلایندههای اولیه است که مستقیماز خودروها و دودکش صنایع منتشر میشود و دسته دیگر ذرات معلق ثانویه است که در ابتدا آلایندههای گازی هستند، اما در صورتی که در واکنشهای شیمیایی قرار میگیرند تبدیل به ذره معلق میشوند.
آقای کاظمی اضافه کرد: برخی این دو ذره را در کنار هم در نظر میگیرند که موجب میشود آمارها و سهم این منابع آلاینده، دقیقتر باشد، اما برخی فقط ذرات معلق اولیه را در نظر میگیرند که موجب میشود صحت لازم را نداشته باشد.
این پژوهشگر سیاست گذاری محیط زیست با اشاره به راهکارهای مختلف مقابله با آلودگی هوا گفت: باید راهکاری را انتخاب کنیم که علاوه بر هزینه کمتر، فایده و اثربخشی بیشتری در کاهش آلایندگی داشته باشد.
آقای کاظمی افزود: اسقاط ناوگان حمل و نقل فرسوده از مهمترین راهکارهای مقابله با آلودگی هواست، زیرا ۵۰ درصد علت آلودگی هوا به علت انتشار ذرات معلق از ناوگان فرسوده است که تنها ۱۰ درصد ناوگان ما را شامل میشود.
وی درباره قانون هوای پاک هم گفت: نخستین بار در سال ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی، قانون مقابله با آلودگی هوا را تصویب کرد و پس از ۲۲ سال در سال ۱۳۹۶، جامعترین قانون به عنوان قانون هوای پاک تصویب شد.
این پژوهشگر سیاست گذاری محیط زیست با اشاره به برخی اشکالات این قانون افزود: متولی اصلی راهکارهای کاهش آلودگی هوا و اختیارات او در این قانون به طور شفاف، مشخص نشده است.
آقای کاظمی گفت: به ۱۸ دستگاه اجرایی در این قانون اشاره شده است که هر یک وظایفی را در کاهش آلودگی هوا دارند، اما مشخص نیست چه کسی باید این کارها را پیگیری کند.
وی ادامه داد: وظایف این دستگاهها به طور شفاف اعلام نشده است همچنین ضمانت اجرای این قوانین مشخص نیست.
آقای کاظمی ابراز امیدواری کرد این قانون اصلاح شود.