پخش زنده
امروز: -
معاون اول رئیس جمهور گفت: امروز ایران موفق شده با وجود همه فشارها، در یک جنگ ناخواسته در مقابل آمریکا با سرفرازی بیرون بیاید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، اسحاق جهانگیری در نشست شورای اداری و اقتصادی مقاومتی استان بوشهر با بیان اینکه کشور در شرایط دشواری قرار گرفته است و مدیران باید بادقت مسائل کشور را تعقیب کنند افزود: دشمنان برنامهریزی وسیعی کردند که برخی موارد مثبت مانند امنیت و آرامش مردم را دچار مشکل کنند، اما ایران موفق شده که با وجود همه فشارها در جنگ ناخواسته در مقابل امریکا که قدرت بزرگ دنیاست با سرفرازی بیرون آید.
وی اضافه کرد: وقتی چنین حرفهای مثبتی میزنیم به معنای این نیست که مشکلی در کشور نداریم و الان شرایطمان خیلی خوب است، اما نکتهای میگویم و سعی میکنم که با مردم صادقانه صحبت کنم، در مقطعی که هستیم باید مردم در جریان مسائل قرار گیرند و آن این است که قدرت بزرگی اراده کرد ایران را از هم بپاشاند و سازوکاری دقیقی از نظر خودشان تدارک دیده بودند که اقتصاد ایران را به جایی بکشانند که به قول خودشان درد فراوانی بر ملت ایران تحمیل کنند که ملت نتوانند تحمل کند و دست به آشوب بزند و کشور دچار از هم پاشیدگی شود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: لطف الهی، تدبیر رهبر انقلاب، پایمردی، صبوری و تحمل مردم و تلاش مسئولان در بخش دولتی و خصوصی باعث شد که کشور دچار بحران از هم پاشیدگی نشود.
وی تاکید کرد: این حرف به این معنا نیست که کشور دچار مشکل نیست و در زندگی مردم مشکل نداریم، اما باید بگوییم که اقتصاد کشور از شوک اولیه خارج شده است.
جهانگیری، گردشگری را یکی از ظرفیتهای استان بوشهر خواند و گفت: در این استان هم جاذبههای تاریخی وجود دارد هم جاذبههای طبیعی؛ آب و هوا و اقلیم هم به گونهای است که در چهار فصل میتواند گردشگر داشته باشد.
وی بومگردی را هم در اقتصاد روستاها موثر دانست و افزود: برخی بومگردیها توانستهاند منابع درآمدی خوبی داشته باشند و این نشان دهنده ظرفیت این بخش است.
معاون اول رئیس جمهور وحدت مدیریتی را موتور حل مشکلات مردم دانست و گفت: مردم باید ببینند که مسئولان به فکرشان هستند؛ وقتی مردم میبینند که مسئولان به جای این که دنبال حل مشکلات آنان باشند به فکر این هستند که به همدیگر پاسخ دهند و از یک جلسه علیه هم استفاده کنند، میگویند پس ما فراموش شدیم و اینها به دنبال خودشان هستند.
وی با بیان اینکه معتقدم برای تعیین سهمیه سوخت که ویژه فعالیت اقتصادی افراد است نباید سختگیری کنیم افزود: ما معتقدیم که فعالیتهای اقتصادی حتما باید از بنزین یارانهای استفاده کنند.
جهانگیری ادامه داد: برای تعیین سهمیه سوخت صیادان، استاندار بوشهر بررسی کند که هر قایق صیادی چقدر بنزین نیاز دارد و به ما اعلام کند، از سوی دیگر باید نظارت شود که سهمیه اختصاص داده شده صرف صیادی شود.
وی درباره مصوبه تامین ۵۰ درصد نیروی کار صنایع مهم استان از جوانان بومی، تاکید کرد: به طور حتم این موضوع را پیگیری میکنم تا اگر مصوبهای به این عنوان وجود دارد اجرا شود و دغدغهای در این زمینه وجود نداشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به شرایط دشوار فعالیت بخش خصوصی گفت: با این وجود یکی از دلایلی که میگوییم اکنون اقتصاد کشور خوب شده جدیت حضوربخش خصوصی در صحنه بوده است.
وی بیان کرد: بیشتر تسهیلاتی که اکنون پرداخت میشود مربوط به سرمایه در گردش است و از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی که اکنون پرداخت میشود ۶۰ درصد آن مربوط به سرمایه درگردش است.
جهانگیری تاکید کرد: به تازگی تصویب شده که صد هزار میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایه در گردش طرحهایی اختصاص یابد که نقش پیش برنده دارند و با راهاندازی آنها یک چرخه فعالیت به راه میافتد.
وی از پیمانکاران و مجریان طرحهای عمرانی خواست برای فعالیتهایشان اوراق را قبول کنند، زیرا در مقطع کنونی، اوراق پول است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: به فکر این باشید که بتوانید کار را راه بیندازید، الان پول نقد نداریم و اگر هم داشته باشیم جاهای دیگری هست که آن را خرج کنیم.
استاندار بوشهر هم با بیان اینکه شش میلیون اصله نخل در استان داریم که ۱۵ درصد از خرمای کشور را تولید میکنند افزود: ۳۴ هزار هکتار اراضی مستعد برای پرورش آبزیان داریم و ۱۱ بندر بزرگ و کوچک که میتواند ظرفیت بزرگی برای توسعه کشور باشد.
عبدالکریم گراوند پارس جنوبی و پارس شمالی را از دیگر ظرفیتهای استان برشمرد و ادامه داد: حوزههای اولویتدار استان صنایع دریایی، صنایع نفت و گاز، شیلات و کشاورزی و گردشگری است.
وی خاطرنشان کرد: راهآهن با نگاه ویژه شورای اقتصاد کشور در دستور کار قرار گرفته و انتظار ما کمک تکمیل این طرح است.
استاندار بوشهر با اشاره به اینکه ساخت ۵ سد در استان بوشهر شروع شده است، تصریح کرد: نگاهی که به طرحهای نیمهتمام داشتیم، سرانه ورزشی استان بوشهر افزایش چشمگیری داشته است.
وی آبشیرینکن را یکی دیگر از اولویتهای مهم استان بوشهر دانست و گفت: استان بوشهر تنها استانی است که مرکز استان مشکل نوبتبندی آب شرب داشته است و محلات جنوبی را بعد از ۴۰ سال از جیرهبندی خارج کردیم و به زودی بقیه نقاط هم انجام میشود.
گراوند با اشاره به ساخت شش طرح آبشیرینکن در حوزه روستایی استان بوشهر اضافه کرد: طی پارسال و امسال ۱۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل فاضلاب شهر بوشهر اختصاص یافته که این طرح تا دهه فجر افتتاح میشود.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ خانه بهداشت در استان بوشهر اضافه شده است، تصریح کرد: طرحهای مهمی در حوزه سلامت در دست اجرا داریم که به زودی به بهرهبرداری خواهند رسید.
استاندار بوشهر تاکید کرد: در حوزه رونق تولید کارهای بسیار خوبی انجام شده است و جایگاه استان بوشهر در این زمینه ارتقا یافته است و به بهترین جایگاه رسیدهایم.
وی خواستار توجه به طرحهای آبخیزداری شد و افزود: آبها وارد دریا میشود و باید دوباره این آبها را از دریا بگیریم و با هزینه بسیار بالا شیرینکنیم.
گراوند با اشاره به اینکه ۲۰ دشت استان بوشهر ممنوعه شده است، افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری میتواند این دشتها را احیا کند.
وی خواستار پیگیری برای تکمیل سد دشت پلنگ شد و اضافه کرد: برای توسعه راههای استان به قیر نیاز داشتیم که باید وزارت نفت توجه بیشتری به این نیاز استان بوشهر داشته باشد.
استاندار بوشهر همچنین به موضوع طرح نخلستان اشاره کرد و با تاکید بر تخصیص اعتبارات این طرح، افزود: توسعه آبیاری تحت فشار از اهمیت بالایی برخوردار است که باید مورد توجه قرار بگیرد.