پخش زنده
امروز: -
سخنگوی شورای نگهبان از نمایندگان تشکلهای دانشجویی برای نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی در شعب اخذ رای دعوت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای عباسعلی کدخدایی در دیدار شماری از نمایندگان تشکلهای دانشجویی در ساختمان شورای نگهبان گفت: از شما به عنوان تشکلهای دانشجویی دعوت میکنیم در فرایندی، نمایندگان تان را معرفی کنید تا به عنوان ناظر بر سر صندوقهای آرا حاضر باشند.
وی در پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان تشکلهای دانشجویی افزود: در این چهل سال خیلیها از قطار نظام پیاده شدند، اما قطار نظام به حرکت خود ادامه میدهد و روسیاهی برای آنان میماند، هر چند ممکن است برای قطار مشکلی ایجاد شود که باید این مشکل را برطرف و به حرکت ادامه دهیم.
آقای کدخدایی همچنین درباره شفافیت جلسات شورای نگهبان گفت: معتقدیم که باید شفاف باشیم و این کار را کردیم، شما رویه کشور را ببینید و با بقیه نهادها مقایسه کنید حتی با نهادهای مشابه در دیگر کشورها، آیا ما نسبت به آنان کمتر شفافیم؟ آیا شما همه مذاکرات دولت یا دیوانعالی را دارید؟
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره چرایی اعلام علنی نشدن علل رد صلاحیت داوطلبان انتخابات گفت: قانونگذار گفته است که باید علل رد صلاحیت به صورت محرمانه به داوطلب گفته شود که این موضوع به خود فرد اعلام میشود و برای ما فرقی نمیکند این فرد چه کسی باشد، هر چند خود فرد میتواند علت رد صلاحیتش را علنی اعلام کند.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره نحوه برخورد نیروهای انتظامی با معترضان در آشوبهای اخیر افزود: پلیس ما با اعتراضات با مهربانی و سعه صدر برخورد کرد در حالی که اگر کسی در آمریکا به هشدار پلیس توجه نکند با گلوله او را میزنند.
آقای کدخدایی همچنین با انتقاد از تصویب نشدن قانون انتخابات گفت: چرا مجلس با یک بار ایراد به قانون انتخابات، کل مصوبه را از دستور خارج کرد، اما طرح «تسهیل تسویه بدهی بدهکاران شبکه بانکی» که ظلم به مردم بود و با ایراد شورای نگهبان مواجه شد، پنج یا شش بار برگرداند و دست آخر هم با زور مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد؟
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره مشارکت مردم در انتخابات اسفند، گفت: این شورا در چارچوب وظایف قانونی خود هیچ مسئولیتی برای افزایش مشارکت ندارد، اما طبق وظیفه دینی و مردمی تلاش میکند وظایفش را طبق مر قانون انجام دهد.
وی همچنین درباره نامزدی زنان در انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باب گفتگوهای علمی و فقهی در زمینه ریاست جمهوری زنان باز است و حوزههای علمیه و دانشگاهها باید با برگزاری کرسیهای علمی و پژوهشهای نظری، دیدگاههای شان را در این خصوص مطرح و به دستگاههای تصمیم گیر ارائه کنند.