تکذیب شایعه خروج باغ عباس آباد از فهرست یونسکو
معاون میراث فرهنگی مازندران: خروج باغ عباس آباد بهشهر از فهرست یونسکو صحت ندارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: خروج باغ جهانی عباس آباد به عنوان باغ غیرکویری ایران از فهرست آثار طبیعی یونسکو صحت ندارد.
ایزدی افزود: اگر نسبت به رعایت مسائل میراثی و حفاظتی این اثر جهانی رعایت نکنیم احتمال دارد مسئلهای فرا روی آن ایجاد شود.
او با بیان اینکه در پایگاه تاریخی عباس آباد بهشهر ۱۰ کارشناس میراث فرهنگی مستقر هستند، گفت:با توجه به تعامل خوب بین دستگاههای محیط زیست، آب منطقهای و میراث فرهنگی استان و شرایط آب و هوایی مناسب و ذخیره سازی آب در سد تاریخی، در این محوطه هم اکنون مشکلی وجود ندارد.
ایزدی افزود: اعضای شورای راهبردی ماهیانه در این مکان جلسه هم اندیشی برگزار میکنند و مشکلات و پیشنهادها رصد و بررسی و براساس طرح و برنامه مدیریت محوطه تاریخی عباس آباد انجام میشود.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران به ساماندهی مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر اشاره کردو گفت: برخی ساخت و سازهای گردشگری که در گذشته در محوطه تاریخی عباس آباد بنا شده بود تخریب شد.
ایزدی افزود:هرگونه ساخت و ساز و احداث بنا از سوی دستگاههای دولتی و خصوصی در این مکان ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی میشود.
او گفت: محوطه تاریخی عباس آباد بهشهر سالیانه میزبان بیش از ۲۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی است.
مجموعه تاریخی و باغهای عباسآباد در ۹ کیلومتری شهرستان بهشهر و در دامنه رشته کوههای البرز و در میان جنگلهای انبوه قرار گرفته و از جمله مهمترین و بزرگترین باغهای تاریخی ایران است که به عنوان یکی از باغهای ایرانی در میراث جهانی یونسکو ثبت شدهاست.
این مجموعه شامل سد عباسآباد، مخزن و دریاچه سد، گلباغ، کاخ، حمام، آسیاب آبی و دو برج آجری میشود. این مجموعه به دستور شاه عباس اول صفوی در سالهای ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ ه. ق در محلی که پیشتر خرگوران نام داشت ساخته شدهاست و در حال حاضر مهمترین باغ غیر کویری ایران بهشمار میآید. وسعت آن نزدیک به ۵۰۰ هکتار است.
سد دریاچه با گنجایش ۶۰۰ هزار مترمکعب از نوع مخزنی بوده و جنس دیواره سد از ساروج میباشد. این سد توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۷۴۵ در زمره آثار تاریخی و فرهنگی ایران قرار گرفتهاست.