پخش زنده
امروز: -
همه شواهد حکایت از سردرگمی آمریکا در برابر کره شمالی دارد.
جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا در تندترین انتقاد گفت: "دولت ترامپ درباره توقف جاه طلبی های هسته ای کره شمالی بلوف می زند و به زودی ناچار است به طور علنی به شکست سیاست های خود اذعان کند".
انتقادات تند جان بولتون در حالی مطرح شده که کمیسیون نظامی مرکزی حزب کار کره شمالی به ریاست رهبر این کشور و با هدف تقویت بنیه نظامی ارتش کره شمالی برگزار شد.
خبرگزاری یونهاپ امروز به نقل از خبرگزاری رسمی کره شمالی ضمن اعلام این خبر افزود: "بحث درمورد اتخاذ تمهیدات مهم عملیاتی و سیاسی و در نظر گرفتن اقدامات نظامی برای تقویت ارتش دلیل برگزاری این کمیسیون بوده است."
این گردهمایی در فضای ملتهب روابط بین آمریکا و کره شمالی برگزار شده ایت. کره شمالی پیش از این تهدید کرده بود که اگر واشنگتن پیشنهادهای قابل قبولی در مذاکرات هسته ای ارائه نکند، مسیر دیگری در پیش خواهد گرفت.
جان بولتون در مصاحبه اختصاصی با آکسیوس تاکید کرد اگر کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی وعده تحریک آمیز خود برای کریسمس را عملی کند، کاخ سفید ناچار است کاری کند که برای این دولت غیرمعمول محسوب می شود، یعنی پذیرش این که سیاست هایش در قبال کره شمالی نادرست بود.
بولتون افزود: متاسفانه این مساله که ما فشار حداکثری بر کره شمالی اعمال می کنیم، صحت ندارد. برای مثال نیروی دریایی آمریکا می توانست نفتی را که به طور غیرقانونی از طریق دریا به کره شمالی منتقل می شود، رهگیری کند.
انتقاد جان بولتون در شرایطی بیان شده که وی خود - به عنوان مشاور پیشین امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا - مشارکت قابل توجهی در طراحی سیاست دولت ترامپ در زمینه کره شمالی، ایران و ... داشته است.
علاوه بر این جان بولتون نگفت که سیاست فشار حداکثری آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران - که وی یکی از مهمترین حامیان و طراحان آن بوده است - چه نتیجهای داشته که حال انتظار دارد در قبال کره شمالی موثر باشد.
از طرف دیگر تصریح جان بولتون به صحت نداشتن ادعای فشار حداکثری آمریکا بر کره شمالی بیانگر این است که تنها راه قرار نگرفتن در معرض فشار حداکثری آمریکا توسعه فعالیتهای موشکی و هستهای است.
بولتون در ادامه بدون اشاره به برگهای برنده، اهرمهای فشار و ظرفیتهای تهدید کننده کره شمالی گفت: "امیدوار است در صورت تخطی کره شمالی، دولت آمریکا بگوید ما تلاش کردیم. این سیاست شکست خورد. ما اکنون بر می گردیم و به همراه متحدانمان، به شیوه های مختلف روشن می سازیم که وقتی می گوییم داشتن سلاح هسته ای از سوی کره شمالی غیرقابل قبول است، نشان خواهیم داد که چنین چیزی را نمی پذیریم."
کره شمالی تهدید کرده است در هفته های پیش رو تسلیحات پیشرفته را آزمایش خواهد کرد.
دانشگاه ناگازاکی ژاپن در ماه ژوئن در گزارشی تخمین زد که کره شمالی اکنون 30 کلاهک هسته ای در اختیار دارد. براساس بررسی سال های گذشته این دانشگاه، تعداد کلاهک های هسته ای کره شمالی 20 عدد بود.
با توجه به ظرفیتها و تواناییهای نظامی و هسته ای پیونگ یانگ چگونه میتوان امید داشت سیاست فشار حداکثری آمریکا بر کره شمالی تاثیرگذار باشد و پیونگ یانگ را به سمت خلع سلاح هستهای هدایت کند؟ آیا این سیاست جز پیچیده کردن اوضاع در شرق آسیا و تهدید امنیت جهانی پیامد دیگری دارد؟
-----------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی