پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم پرهیز از تنازعات سیاسی در جامعه تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای علی لاریجانی در مراسم معارفه سرپرست مرکز پژوهشهای مجلس، این مرکز را دارای نیروهای خوش فکر، فعال و سرزنده در کار دانست و افزود: این مرکز از پختگی برخوردار است و مدیران و کارشناسان بسیار صاحب نظری دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهشهای مجلس را نهادی کارآمد، موثر در مسائل حساس و از سرمایههای نظام دانست و تاکید کرد: این مرکز باید در دوره مدیریت جدید، توسعه کشور را در اولویت کاری خود قرار دهد.
وی گفت: علاوه بر اینکه رهبر معظم انقلاب عملکرد مرکز پژوهشهای مرکز را ستودند؛ در مجلس نیز نمایندگان استناد زیادی به گزارشهای این مرکز میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در سطح بالاتر نیز در میان مراکزی که در خصوص مسائل کشور اظهار نظر میکنند گاهی به گزارشهای مرکز پژوهشها استناد میشود و این گزارشها در سیاستهای کلی مدنظر قرار میگیرد پس این جایگاه را حفظ و تقویت کنیم که سرمایهای برای کشور تلقی میشود.
آقای لاریجانی خطاب به مدیران این مرکز تاکید کرد: باید برای دوره بعدی فعالیت این نهاد، افقی را در نظر بگیرید و شتابان به سوی آن پیش روید، زیرا همانقدر که پختگی شما بیشتر میشود انتظارات از شما نیز افزایش مییابد چنان که شرایط و نیازهای کشور نیز اقتضا میکند که سریعتر و مبتکرانهتر عمل کنید و از ظرفیتهای خود، مراکز دانشگاهی و دیگر نهادهای پژوهشی بهره ببرید، زیرا برخی مشکلات کشور با مشارکت همگانی رفع میشود.
وی درگیریهای سیاسی در کشور را سبب محرومیت استفاده از ظرفیتهای پژوهشی دانست و خطاب به مدیران مرکز پژوهشهای مجلس گفت: شما این طور نباشید؛ درِ این مرکز باید به روی همه سلیقهها باز باشد و مهمترین هدف خود را توسعه کشور قرار دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این روزها که بودجه سال آینده در دستور کار قرار دارد و با توجه به نارساییهای آن، باید حتما آن را در مجلس ترمیم کرد در حالی که گاهی دردها را میگوییم، اما پاسخهای روشن برای حل مسائل کمتر ارائه میشود، پس کارشناسان مرکز پژوهشها باید مسائل را سادهتر کنند تا استنباط از دریافتها و گزارشها راحتتر باشد و جنبههای اثباتی و منفی کار در کنار هم بیان شود.
آقای لاریجانی تاکید کرد: به عنوان نمونه در موضوع نقدینگی در کشور باید از ساز و کارهایی استفاده شود که دولت به سمت جذب نقدینگی برود نه استقراض و مرکز پژوهشها باید ابتکارات ویژه خود را در این خصوص ارائه کند.
وی با انتقاد از این که در رسانهها حرفهای مایوس کننده زده میشود؛ از مرکز پژوهشها خواست گزارشهای امیدوارکننده اش در خصوص بهبود وضع کشور در برخی حوزهها را نیز به روشنی منتشر کند.
آقای لاریجانی گفت: البته هنوز هم در برخی حوزهها مشکلاتی وجود دارد، زیرا مطابق آمار بین المللی رتبه ایران در تسهیل سرمایه گذاری در کشور خوب نیست و باید این بخش را گسترش دهیم تا مردم به سمت سرمایه گذاری بیایند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: روشهای دیوانی تاکنون افاقه نکرده و در حال حاضر سرمایه گذاری به سادگی انجام نمیشود پس بهتر است موضوع برعکس شود، یعنی اگر فردی در بخش کشاورزی یا تولید آبزیان درپی سرمایه گذاری بود باید شرایط را مشخص کنیم و اگر آن شرایط را رعایت نکرد، جریمه شود و با این روش، کارها از موانع نظام دیوانی رها شود، زیرا تا زمانی که امور در اختیار نظام کنونی دیوانی باشد، مشکلات باقی است.
وی تاکید کرد: در این چارچوب به جای این که تولیدکننده را درگیر مجوزها کنیم، شرایط را به او توضیح و اجازه دهیم سرمایه گذاری کند؛ باید سرمایه گذاریها را در اختیار مردم قرار دهیم، زیرا آنها برای بهتر شدن شرایط کار، دقت میکنند و ما نباید اندیشه را از تولید کنندگان بگیریم.
آقای لاریجانی اضافه کرد: سرمایه گذاری در کشور باید سهل شود و حتی در صورت نیاز چند حکم در بودجه بیاوریم و این کار یک سال به صورت آزمایشی انجام شود و اگر نتیجه بخش بود، آن را قانونی کنیم.
وی از مرکز پژوهشهای مجلس خواست در بررسی بودجه به مواردی که دغدغه مردم را کاهش میدهد، دقت داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این باره افزود: به عنوان نمونه اکنون اگر چه برخی کالاها با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین میشود، اما به دست مردم نمیرسد پس این مرکز باید به راههایی فکر کند که این امکانات به دست مردم برسد. یا در زمینه بهداشت و درمان باید نگرانی مردم را رفع کرد و درآمدهایی به وجود آورد که نگرانی مردم را رفع کند.
آقای لاریجانی با اشاره به این که برداشت از صندوق توسعه ملی و صادرات بنزین در سقف بودجه درج نمیشود، تصریح کرد: گاهی برخی پنهان کاریها ضرورت عقلانی دارد، اما اگر لزومی نداشته باشد چرا باید این کار را انجام دهیم؟ معتقدم چنین کاری حتی اگر سقف بودجه را بالا ببرد باید انجام شود و نباید نگرانی در این خصوص داشته باشیم، زیرا نرخ ارز تغییر کرده است.
وی افزود: شفافیت در کار مهم است و باید مشخص شود بودجه چگونه نوشته شده است.
آقای لاریجانی همچنین درباره راهکارهای میان مدت برای بهبود وضع کشور تاکید کرد: در شرایط کنونی مواجهه با تحریمهای اقتصادی باید الگوهایی برای شرایط تنفسی ایجاد شود مانند ارائه الگوهای مناسب برای تسهیل در سرمایه گذاری و نیز رفتارهایی که بتواند برخی مشکلات مزمن کشور را رفع کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: گرچه عدهای معتقدند اصلاحات ساختاری در شرایط کنونی که با تحریم مواجهیم مفید نیست، اما برخی موضوعات مانند وضع نقدینگی، بانکها و صندوقها باید احصاء شود و چنین اصلاحات ساختاری مفید خواهد بود.
وی افزود: در این مقطع تحریمی، هیچ اشکالی ندارد که ضوابط قانونی خاصی وضع کنیم و مرکز پژوهشها قوانین تسهیل کننده برای شرایط سرمایه گذاری، تهیه و برای تصویب به مجلس ارائه کند تا مسائل مردم حل شود.
آقای لاریجانی همچنین درباره راهکارهای بلندمدت برای رفع مشکلات کشور گفت: با مطالعه گزارش درباره جهشهای اقتصادی در برخی کشورهای شرقی و مسیرهایی که آنان طی کردند و با توجه به اظهارات مقام معظم رهبری درباره الگوی توسعه برای کشور، گزارشی از مرکز پژوهشهای مجلس به دستم رسید که نقدی را نوشته بودند، نقدهایی که وارد بود، اما پیشنهادی ارائه نشد در حالی که پیشنهاد شما میتواند مبنای عمل باشد.
وی تاکید کرد: براساس تجربیات دیگر کشورها و نیز تجربیات ۴۰ ساله کشورمان، مرکز پژوهشهای مجلس باید مسیر روشن تری برای تقنین و سیاستگذاری در کشور ارائه دهد، زیرا اگر در همین مسیر به اولویت توسعه تمرکز شود، برای نجات کشور از این شرایط بسیار مفید خواهد بود.
رئیس مجلس در بخش دیگری از اظهاراتش با تاکید بر لزوم پرهیز از منازعات سیاسی بلاوجه در کشور گفت: بسیاری از حرفها و راهکارهایی که نحلههای سیاسی میزنند، یکسان است، اما میگویند خود ما باید این کار را انجام بدهیم؛ بسیار خوب، شما انجام دهید، اما بقیه را ضایع نکنید.
آقای لاریجانی با طرح این پرسش که این حرفهایی که در کشور و در رسانهها زده میشود تا چه اندازه به توسعه کمک خواهد کرد؟ افزود: کار به جایی رسیده است که گاهی حتی نهادها را میکوبند و به عنوان مثال مجلس را تخریب میکنند در حالی که تخریب هر نهادی بخشی از دستاوردهای کشور را از بین میبرد؛ هنر نیست که فردی به جای آن که هنر خود را نشان دهد، بقیه را تخریب کند و باید در جایی این رویه را متوقف کرد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد مرکز پژوهشهای مجلس در دوره آقای قاسمی بتواند جهشهای خوبی داشته باشد.
آقای لاریجانی همچنین برای آقای کاظم جلالی در مسئولیت جدیدش آرزوی توفیق کرد.
در این مراسم به پاس زحمات آقای جلالی لوح تقدیر رئیس مجلس و معاون اجرایی ریاست مجلس به او تقدیم شد.
همچنین آقای محمد قاسمی حکم سرپرستی اش بر مرکز پژوهشهای مجلس را از آقای لاریجانی دریافت کرد.
جلالی: میشود کشور را بدون دعوا اداره کرد
رئیس سابق مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: کشور را میشود بدون دعوا اداره کرد چنان که این مرکز را میتوان نمونهای از نهادی موفق با چنین رویکردی نام برد.
آقای کاظم جلالی در آئین تودیعش گفت: این مرکز از نیروهای خوب علمی و با روحیه انقلابی برخوردار است و افراد جوان، باانگیزه، کارآمد، قابل و فرزانه در آن مشغول به کار هستند.
وی افزود: آقای دکتر قاسمی نیز که سرپرستی این مرکز را عهده دار شده از چهرههای فاخر و علمی کشور است که حتی وزرای اقتصادی در دولتهای مختلف مشتاق استفاده از ایشان در سمتهای مختلف بودند.
آقای جلالی، مرکز پژوهشهای مجلس را نهادی اثرگذار دانست و گفت:: نقش دکترلاریجانی در این اثرگذاری، بارز است و از زمان ریاست وی بر مجلس بود که کارشناسان این مرکز، راه ارائه گزارشهای شان را در صحن علنی مجلس باز دیدند و نگاه ویژه وی به مقوله کارشناسی، سبب شد که مرکز پژوهشها در سالهای گذشته فعالتر شود.
وی افزود: دکتر لاریجانی یکی از پر و پا قرصترین گزارش خوانهای ما بود که حتی به گزارشهای طولانی نیز حاشیه نویسی میکرد و نکات لازم را متذکر میشد و به همین علت، بخش اعظم تکاپوی مرکز پژوهشها، مرهون نگاه ایشان است.
آقای جلالی ارتقاء بودجه مرکز پژوهش ها، تغییر ساختمان آن و تغییر ساختار مرکز از یک معاونت به ۴ معاونت پژوهشی را از اقدامات و دستاوردهای دوره ریاستش بر این مرکز برشمرد.
وی گفت:: علاوه بر اصلاح ساختار این مرکز، ثباتی در هرم نیروی انسانی آن ایجاد شد و خرید خدمات به جای جذب نیرو در دستور کار قرار گرفت به نحوی که نیروی انسانی آن از ۲۷۶ نفر در سال ۹۱ به ۲۵۴ نفر در سال ۹۸ رسیده و نحوه استخدام نیز در این مرکز، قاعدهمند شده است.
آقای جلالی، بهبود وضع معیشتی و رفاهی کارکنان، بهبود نظام پرداخت و بیمه سلامت کارکنان مرکز پژوهشهای مجلس را نیز از دیگر دستاوردهای دوره مدیریتش دراین مرکز برشمرد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس همچنین گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب درباره نقش و جایگاه مرکز پژوهشها در دیدار ایشان با نیروهای مجلس خستگی را از ما گرفت و بهترین نشان را از ایشان دریافت کردیم.
وی همچنین گفت: انتخاب دکتر قاسمی از جانب رئیس مجلس نشان داد که وی به نیروهای بومی این مرکز اهمیت میدهد و اطمینان دارم که این نهاد در دوره مدیریت دکتر قاسمی بهتر از قبل ادامه کار خواهد داد.
آقای جلالی با اشاره به تدوین «کتاب اقتصاد سال» در مرکز پژوهشها از رئیس مجلس به علت اعتماد به خود و حمایت بی شائبه از مرکز پژوهشها تشکر کرد و از دکتر جعفری مشاور رئیس مجلس به عنوان حامی مرکز پژوهشها نام برد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم سخنرانی کرد.
آقای کاظم جلالی پس از حدود هشت سال ریاست مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به عنوان سفیر کشورمان در روسیه منصوب شده است.
۱۰:۲۸ معارفه سرپرست مرکز پژوهشهای مجلس
مراسم معارفه سرپرست مرکز پژوهشهای مجلس با حضور آقای علی لاریجانی رئیس مجلس در ساختمان این مرکز آغاز شد.
در این مراسم آقای محمد قاسمی به عنوان سرپرست این مرکز معرفی میشود. همچنین از هشت سال مدیریت آقای کاظم جلالی قدردانی خواهد شد.
آقای جلالی به عنوان سفیر کشورمان در روسیه منصوب شده است. آقای محمد قاسمی، پیش از این معاون مرکز پژوهشهای مجلس فعالیت داشت. قرار است رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم سخنرانی کند.