پخش زنده
امروز: -
المسیره: راهبرد جدید آمریکا، نابود کردن دشمن در داخل و فرو ریختن پایداری و بافت اجتماعی آن و از بین بردن ایدئولوژی و هویت مردمی کشورهای هدف است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، پایگاه خبری المسیره در یادداشتی به قلم زین العابدین عثمان درمورد تغییر و تحول در راهبردهای آمریکا در برابر دشمنان نوشت: طبق راهبردهای جدید آمریکا، جنگهای نظامی و سخت به هیچ وجه انتظارات این کشور را برای سیطره بر دیگر کشورها و گسترش نفوذ منطقهای و بین المللی آن و شکست دشمنان فراهم نمیکند، دشمنانی که تهدیدی برای امنیت و منافع آمریکا در آینده محسوب میشوند. علت این تغییر در راهبردهای آمریکا، هزینههای سنگین مالی و معنوی جنگهای نظامی این کشور در کشورهای مختلف از جمله ویتنام، افغانستان و عراق است. این جنگها علاوه بر هزینههای هنگفتی که بر دوش مالیات دهندگان آمریکایی گذاشته، باعث خشم جهانی به طور عام و خشم ملتهای مسلمان به طور خاص شده است. این در حالی است که جنگ آمریکا در افغانستان و عراق موجب کشتار هزاران انسان بیگناه و آواراگی میلیونها نفر در این دو کشور شده است.
ناظران نظامی و استراتژیستهای آمریکایی به همین علت تصمیم گرفته اند در راهبرد خود در برابر جهان به ویژه در برابر دشمنان، تجدید نظر کنند و در پی راههایی برای سیطره بر دیگر کشورها باشند که هزینه کمتری دارد. جوزف نای، استاد معروف آمریکایی که منصب معاونت وزیر پیشین دفاع در پنتاگون و ریاست شورای اطلاعات ملی آمریکا را در اختیار داشت، توانست پس از پژوهشهای بسیار مفهوم جدیدی در راهبردهای آمریکا ایجاد کند و آن روشی جدید از جنگهای غیر نظامی و غیر مستقیم معروف به جنگ یا قدرت نرم (سافت وار.SOFT WAR) است، روشی که براساس انتقال جنگ از میدان پرهزینه نظامی به میدان نرم است، جنگی که متکی به فن آوری و وسایل ارتباط جمعی و رسانهای کم هزینه است که میتواند اهداف مهمی را محقق سازد که چه بسا قدرت نظامی نمیتواند. از جمله این اهداف، نابود کردن دشمن در داخل و فرو ریختن پایداری و بافت اجتماعی آن و از بین بردن ایدئولوژی و هویت مردمی کشورهای هدف و تبدیل آن به اندیشهها و گرایشهایی است که از اصول اخلاقی و ارزشی و روح مقاومت خالی باشد.
آمریکا از زمانی که مفهوم چنین جنگی شکل گرفت، آن را در خاورمیانه و به طور مشخص در کشورهای اسلامی و عربی به کار گرفت. آمریکا به ویژه پس از سال ۲۰۰۸ تلاش کرد فضایی جدید در کشورهای اسلامی پدید آورد، فضایی که در آن اثری از هویت، اصول و ارزشهای اخلاقی و گرایشهای ضد استعماری دیده نمیشود.
نمونه بارز جنگ نرم آمریکا را میتوان در تجاوز به یمن دید. آمریکا با تحریک ائتلاف سعودی، جنگی نظامی برضد یمن به راه انداخت که پنج سال است ادامه دارد. آمریکا در همین حال طرح جنگ نرم را نیز برضد یمن به راه انداخته که از اهداف آن تمرکز بر جنگ رسانه ای، ایجاد فتنههای مذهبی و فرقه ای، گسترش فساد، ایجاد هرج و مرج، بدنام کردن مقاومت یمنی، نابود کردن جبهه داخلی مردمی یمن و از بین بردن اتحاد ملی در این کشور است. بر همین اساس سید عبدالملک بدر الدین الحوثی، دبیر کل جنبش انصار الله یمن پس از شکست دشمن در جنگ نظامی، درمورد ”جنگ نرم“ دشمن هشدار داد و هوشیاری مردمی را در برابر آن خواستار شد.