از بمبهای سنگین تا موادهای نابودگر خاک
پرده برداری از جنایات ممنوعه اشغالگران در فلسطین
اشغالگران صهیونیست با استفاده از بمبهای ممنوعه علیه فلسطینیان موجب افزایش تولد نوزادان ناقص الخلقه شدند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی العربی الجدید؛ اشغالگران صهیونیست با استفاده از بمب های ممنوعه علیه فلسطینیان در نوار غزه علاوه بر اینکه موجب افزایش تولد نوزادان ناقص الخلقه و نارس در این منطقه شده اند, خاک زمین های کشاورزی فلسطینیان را در نوار غزه مسموم می کنند و برخی نشریات غربی نیز وقوع این جنایت را تأیید کرده اند.
اشغالگران صهیونیست، تابستان سال ۲۰۱۴ حدود ۳۶ هزار تن بمب و گلوله توپ بر سر فلسطینیان در نوار غزه ریختند که منجر به ایجاد ۷۴۷۳ حفره در مناطق کشاورزی آنها شد.
ایمن شاهین از اهالی نوار غزه از ایجاد گودالی بزرگ در زمین کشاورزی اش در نزدیک ساحل نوار غزه براثر انفجار بمب اسرائیلی خبر داد. این بمب که اوایل نوامبر گذشته به این منطقه اصابت کرد گودالی به عمق ۱۵ متر ایجاد کرد به نحوی که آبهای زیرزمینی در این منطقه نمایان شد و رنگ خاک این محل نیز به خاکستری تغییر کرد. در پنج مزرعه دیگر این منطقه نیز رویداد مشابهی گزارش شد. کشاورزان این منطقه میگویند نخستین بار است که موشکهای اسرائیلی چنین وضعیتی ایجاد میکنند. این درحالی است که در گذشته نیز این منطقه دهها بار هدف حملات موشکی قرار گرفته است. به گفته واصف عریقات کارشناس نظامی و ایمن البطنیجی سخنگوی پلیس غزه، این نخستین بار است که اشغالگران از بمبهای سنگین وزن هدایت شونده جی بی یو و بمبهای ام پی آر ۵۰۰ که پس از نفوذ به داخل زمین منفجر میشوند، در غزه استفاده میکنند. این نوع بمبها برای از بین بردن تونلها و استحکامات بکار میروند. اسرائیل همچنین به شکل افراطی از بمبهای آمریکائی ام کا استفاده میکند. وزن این نوع بمبها به یک تن میرسد.
واصف عریقات میگوید: استفاده از بمبهای جی بی یو برای اهداف غیرنظامی ممنوع است.
به گفته البطنیجی واحد مهندسی پلیس غزه ترکشها و نمونههای مواد انفجاری این بمبها و بمبهای عمل نکرده را جمع آوری کرده است. وی از اجرای ۱۲۲ مأموریت مهندسی در این زمینه خبر داد و گفت: این نوع بمبها در هنگام انفجار حجم فراوانی مواد خطرناک و سمّی در خاک منتشر میکنند که باید به شیوهای خاص جمع آوری شوند. به همین سبب پلیس غزه با نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل متحده که در این زمینه و مین روبی فعالیت دارند و کمیته بین المللی صلیب سرخ همکاری میکند تا این نهادها را از میزان خطر مواد منفجره مورد استفاده توسط اشغالگران در غزه مطلع سازد.
به گفته مهندس نزار الوحیدی کارشناس آب و خاک و مدیرکل سابق وزارت کشاورزی غزه و دکتر احمد حلس مدیر مؤسسه ملی محیط زیست و توسعه و کارشناس آب و خاک، این بمبها در زمان انفجار ۴۰۰۰ درجه سانتیگراد حرارت تولید میکنند و هرگونه عناصر زیستی موجود در خاک را از بین میبرند و موجب دگرگونی کامل خاک میشوند و ماسه و گل و لای را از عمق زمین خارج میکنند و روی زمین پراکنده میسازند؛ بنابراین لایهای از خاک غیرمناسب در سطح زمین ایجاد میشود که حاوی فلزات سنگین و سمّی است و اصطلاحاً به آن خاک مرده میگویند، زیرا هیچ گونه عناصر حیات در آن وجود ندارد. حرارت بالا همچنین موجب کاهش محتوای کربنی آلی خاک و کاهش سطح نیتروژن و فسفر و منیزیم میشود.
به گفته الوحیدی آزمایشهای وزارت کشاورزی با استفاده از ابزارآلات ساده حکایت از موجود مواد پرتوزای بسیار در خاک محل اصابت این بمبها دارد.
وی میگوید به سبب ممانعت اشغالگران از ورود تجهیزات مورد نیاز امکان بسیاری از آزمایشهای مهم نیست. بر اساس تحقیقاتی که پائولا ماندکا از دانشگاه جنوا ایتالیا و عونی نعیم از غزه و همچنین سیمونه سینیوریلو از دانشگاه ناپل ۲ صورت گرفته و نتایج آن در نشریه بین المللی تحقیقات زیست محیطی و سلامت عمومی (International Journal of Environment Research and Public Health) منتشر شده است رابطه مستقیمی میان استفاده از تسلیحات مورد استفاده از غزه و مواد سمی ناشی از آن با افزایش تولد نوزدان ناقص الخلقه و نارس در غزه وجود دارد.
براساس تحقیقاتی که سال ۲۰۱۵ توسط حلس و تیمی از متخصصان وزارت کشاورزی غزه صورت گرفته است ۱۱۵ هزار جریب از اراضی غزه پس از تجاوزگری سال ۲۰۱۴ اشغالگران به سبب حملات مستقیم اسرائیل به بیابان تبدیل شد. به گفته مدیر مؤسسه ملی محیط زیست و توسعه، ادامه حملات اسرائیل پس از سال ۲۰۱۵ نیز موجب بیابان زایی حدود ۵۰ هزار جریب دیگر از این اراضی شده است.
آزمایشهای کارشناسان نشان میدهد بمباران مناطق شرقی نوار غزه موجب کاهش حاصلخیزی اراضی این منطقه شده است. کشاورزان این منطقه میگویند استفاده از کودهای شیمیائی و سنتی هیچ کمکی به بهبود حاصلخیزی این اراضی نمیکند. براساس نتایج تحقیقاتی که در یک پایان نامه کارشناسی ارشد در دانشگاه الأزهر مصر صورت گرفت، اشغالگران، تابستان سال ۲۰۱۴ حدود ۳۶ هزار تن بمب و گلوله توپ بر سر نوار غزه ریختند که منجر به ایجاد ۷۴۷۳ حفره در مناطق کشاورزی شد. افزایش تحرکات نظامی منجر به افزایش مواد سنگین در خاک غزه نظیر کادمیوم و کوبالت و کروم و مس و منگنز و نیکل و آلومینیوم شد...
یحیی محارب وکیل عضو مرکز حقوق بشر میزان میگوید خسارتی که به اراضی کشاورزی و خاک و محیط زیست وارد میشود خطری برای حق حیات است. در بند ۶ منشور بین المللی حقوق غیرنظامی و سیاسی حق دسترسی به شرایط زندگی معقول تضمین شده است. اشغالگران علناَ با بند ۵۴ پروتکل اول ضمیمه توافقنامه ۱۹۷۷ ژنو مخالفت میکنند. براساس این پروتکل، حمله، ویرانگری یا منع غیرنظامیان از دسترسی به منابع حیاتی نظیر منابع غذائی و مزارع کشاورزی و منابع آب شرب ممنوع است.