در آذربایجان غربی؛
تولید سالانه بیش از ۴۴ هزار تن قارچ خوراکی
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از پرورش و تولید سالانه بیش از ۴۴ هزارتن انواع قارچ خوراکی در سطح استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، عزیز امانی افزود: در حدود ۷۰ واحد پرورش قارچ خوراکی در سطح استان به مساحت ۲۹ هزار و ۵۱۷ متر مربع فعال است که ده واحد به صورت صنعتی و مابقی به صورت سنتی و خانگی فعالیت میکنند.
امانی تصریح کرد: در این واحدهای تولیدی برای ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی شده است.
وی با اعلام اینکه شهرستانهای ارومیه، میاندوآب، پلدشت، سردشت، سلماس و خوی به ترتیب از عمده شهرستانهای تولید قارچ خوراکی از نوع دکمهای و صدفی در سطح استان هستند، عنوان کرد: فرهنگ سازی برای ترویج مصرف این نوع ماده غذایی با ارزش در وعدههای مختلف باید بیش از پیش صورت گیرد و به مردم توصیه میشود قارچ مصرفی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و به صورت بسته بندیهای بهداشتی تهیه کنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی متوسط عملکرد محصول قارچ را ۱۵ کیلوگرم در هر متر مربع عنوان و اعلام کرد: پرداخت تسهیلات بانکی به متقاضیان احداث، تجهیز، نوسازی و سرمایه در گردش به واحدهای پرورش قارچ خوراکی از جمله اقدامات مهم سازمان جهاد کشاورزی استان است.
وی با اشاره به مسمومیتهای ناشی از برداشت فصلی قارچ توسط برخی افراد بومی ادامه داد: کمبودی در زمینه تولید این محصول در استان وجود ندارد و قارچهای عرضه شده در فروشگاهها و مراکز معتبر سالم بوده و هیچ گونه نگرانی ندارد.
گفتنی است قارچهای خوراکی بویژه قارچ تازه حاوی مقادیر فراوان پروتئین مورد نیاز بدن بوده که از این نظر میزان پروتئین آن حدود ۲ برابر پروتئین اغلب سبزیجات و سایر حبوبات است، پزشکان به بیماران دیابتی و افرادی که به تقویت دستگاه ایمنی بدن خود اهمیت میدهند و کسانی که برنامه خاص غذایی یا رژیم دارند خوردن قارچ را توصیه میکنند.