پیروزبخت در نشست خبری
ذرتهای آلوده، امحا خواهد شد
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه ذرتهای آلوده همچنان در گمرک است و به هیچ وجه وارد کشور نمیشود گفت: این محموله حتما امحاء خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم نیره پیروز بخت در نشست خبری با بیان اینکه در گمرک همه دستگاهها با هم روی امحای آن همکاری میکنند افزود: فیلم و صوت پخش شده درباره ذرتهای آلوده و فوت شدن یک نفر در اثر استفاده از ذرتهای کپک زده بعد از دو ساعت، ساختگی است.
وی اضافه کرد: سم آفلاتوکسین در دراز مدت اگر در درون یک محصول یا کالایی باشد، خود را به انحای مختلف از جمله سرطان نشان میدهد.
وی با بیان اینکه انتشار این ویدئوها، اغراق است و هدف از آن زیر سوال بردن امنیت و ایمنی غذایی مردم است گفت: این اقدامات اعصاب و روان مردم را مخدوش کرده و هدف آن ایجاد تشنج میان مردم است و نباید ساده به آن نگاه کرد.
پیروز بخت درباره واردات قطعات خودروی بی کیفیت نیز گفت: حتما قطعات خودرو که مشمول استاندارد اجباری است، کنترل و بعد وارد کشور میشود و شکی در آن وجود ندارد.
وی درباره تولید قطعات در داخل گفت: مسئولیت ابتدایی بر عهده خودروساز است.
خانم پیروز بخت با اشاره به الزام خودروسازان به رعایت ۸۵ گانه استاندارد افزود: در بازرسی از بازار، به برخی از قطعات خودروی وارداتی بی کیفیت بر میخوریم و با آنها برخورد میکنیم.
وی گفت: جعل و تقلب در این قطعات زیاد است و مواردی پیش میآید که قطعه بی کیفیت در یک بسته نشان مشهور قرارداده میشود که در کنترل بازار، با آنها برخورد میشود.
رئیس سازمان ملی استاندارد در خصوص صادرات و واردات گفت: امسال تا پایان آذر، ۵۴ هزار اظهار نامه دریافتی برای واردات داشتیم که ۳۵ هزار گواهی انطباق صادر شد.
وی افزود: ۱۶ هزار و ۵۰۰ مورد گواهی صادرات در خصوص مواردی که به سازمان ارجاع شده، صادر شد و تعداد زیادی در استانهای مختلف، در گمرکات با توجه به علامت استاندارد صادر میشود که به سازمان ارجاع نمیشود.
پیروزبخت گفت: تراز تجاری خوبی داریم و صادرات ما ارزنده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد در خصوص شرکتهای بازرسی و آزمایشگاههای همکار این سازمان نیز گفت: ابهام درخصوص نظارت سازمان بر روی این شرکتها وجود دارد که امسال بر روی ۱۰۸ شرکت همکار که ۱۵۰ شعبه و ۲۶ دفتر مرکزی در سراسر کشور دارند، در ظرف ۹ ماه بازرسی صورت گرفت و برخی ایرادات با تذکرات سازمان، برطرف شد، اما در نهایت همکاری ۵ شرکت، به صورت معلق درآمد و نمیتوانند فعالیتی داشته باشند.
وی گفت: سازمان نه فقط بر روی کالا، خدمات و محصول، نظارت میکند بلکه بر روی شرکتهای همکار خود نیز نظارت دارد.
پیروز بخت از صدور گواهی عدم انطباق برای ۸۰ مورد از کالاهای وارداتی خبر داد و افزود: به این کالاها اجازه ورود به کشور را ندادیم که از جمله مواد غذایی و قطعات خودرو بودند.
وی درخصوص صدور گواهی برای شرکتهای دانش بنیان و گواهیهای حلال نیز گفت: برای ۲۵ شرکت دانش بنیان، گواهی انطباق صادر شده است.
پیروز بخت درباره کالاهای حلال نیز افزود: از سال ۹۶ که قانون سازمان صدور نشان حلال را تنها مرجعیت سازمان ملی استاندارد میداد، بر روی کالاهای دیگر نیز غیر از ذبح و صید، فعالیت خود را آغاز کردیم و بر این اساس، در حال حاضر به غیر از کشتارگاه طیور، دام و محصولات کشاورزی، بر روی موارد دیگر مثل پودر سوخاری، آرد سوخاری، قهوه فوری، قارچ خوراکی، شیر پاستوریزه، شیرخشک، کره پاستوریزه، گواهی حلال صادر شده است.
وی گفت: هدف از این کار، حضور فعالتر ایران در بازارهای کشورهای دیگر به ویژه کشورهای اسلامی است.
پیروز بخت از همه واحدهای تولیدی خواست، به صورت جدی به این موضوع به ویژه در بحث غذا، بپردازند تا واحدهای بیشتری علامت استاندارد حلال را دریافت کنند تا بتوانند صادرات خود را انجام دهند.
وی در خصوص کیفیت بنزین گفت: آزمایشهای استاندارد در همه شهرهای کشور و در دو فصل گرم و سرد سال انجام میشود و مطابق آزمایشها، تاکنون کیفیت بنزین تولیدی هیچ مشکلی نداشته و استانداردهای لازم را گذرانده است.
خانم پیروز بخت با بیان اینکه استاندارد پیشین بنزین در کشور معادل استاندارد یورو ۲ بود که به استاندارد ملی، معادل یورو ۴ تبدیل شده است افزود: چند ماهی است که بهبود استاندارد بنزین معادل یورو ۵ در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه بین استاندارد قدیمی و جدید اختلاف زیادی در کاهش آلایندهها وجود دارد، گفت: بهطور نمونه حد مجاز گوگرد در سوخت با استاندارد قدیمی ۳۰۰ پی پی ام و در استاندارد ملی یورو ۴ به ۵۰ پی پی ام کاهش یافت و بهبود ۶ برابری را تجربه کرد.
وی درباره اینکه با وجود نبود مشکل در بنزین، چرا سوخت به عنوان یکی از موارد آلاینده هوا محسوب میشود گفت: سوخت به تنهایی آلایندگی هوا ندارد بلکه زمانی آلاینده میشود که در خودروهای فرسوده مورد استفاده قرار گیرد.
وی در رابطه با استانداردهای گازوئیل نیز اظهار کرد: گازوئیل در کشور ما مشمول استاندارد اجباری نیست، اما وزارت نفت مکلف شده در سال ۱۴۰۰ گازوئیل استاندارد عرضه کند.
رئیس سازمان ملی استاندارد، موتورخانههای واحدهای تجاری و دولتی را یکی از منابع مهم آلایندگی هوا در فصول سرد سال برشمرد و گفت: پارسال این سازمان ۲ هزار و ۶۰۰ موتورخانه را بازرسی کرد.
کیکهای آلوده در تهران مشاهده نشده است
رئیس سازمان ملی استاندارد: بررسیهای ما نشان میدهد که کیکهای آلوده در تهران مشاهده نشده است.
خانم نیره پیروزبخت در نشست خبری امروز با اشاره به انتشار خبر توزیع کیکهای آلوده در شهرهای مختلف که در آن قرصهای دارویی قرار داده شده بود افزود: نتایج بررسیهای ما نشان میدهد که هیج هدفی جز تشویش اذهان عمومی و ناامنی در صنایع غذایی، در این موضوع وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه پس از انتشار اخبار مربوط به کیکهای آلوده، بررسیها و نمونه برداریهایی در سطح بازار کل کشور صورت گرفت گفت: اینکه این قرصها در فرآیند تولید داخل کیکها قرار داده شده باشد، ممکن نیست.
خانم پیروزبخت به بازرسی سازمان ملی استاندارد از بازارهای شهرستانها و استانهای مختلف اشاره کرد و افزود: دو هزار و ۳۶۰ مورد بازرسی از زمان انتشار خبر تاکنون در این زمینه انجام شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد با تاکید بر اینکه، در اکثر بازرسیها مشکلی وجود نداشته و موردی در خصوص کیکهای آلوده مشاهده نشده گفت: فقط دو مورد یکی در زنجان و دیگری در شهرستان گنبدکاووس و هر دو مورد در بوفه مدرسه، کیک آلوده مشاهده شد که موارد، گزارش و به دستگاههای ذیربط ارسال گردید.
خانم پیروزبخت تصریح کرد: نمیتوان این دو مورد را به همه مواد غذایی تسری داد.
وی گفت: این گونه اخبار و اقدامات هم برای صنعت غذایی و هم بر صادرات اثر میگذارد که با عاملان این اقدام، برخورد مقتضی خواهد شد.
رئیس سازمان ملی استاندارد در خصوص نوع قرصهای استفاده شده در این کیکها افزود: به علت اینکه این قرصها از نوع دارویی بودند و نه مخدر و روان گردان، بررسی آن بر عهده وزارت بهداشت است.